Followers

Sunday, March 31, 2013

Another Episode of Super Dupper Mom....

Daddy's outstation again. This time he went to Bangladesh for Academic Mission leaving me and the kids for 4 days. Owh yes he is just gone, his friend came to pick him up to the airport. The flight is about 6pm.

Here we go, he Super Dupper Moms back in action!...In Syaa Allah there are my strength, wont be a problem to me at all. I pray to Allah to keep us healthy and safe.

We wish you all the best Daddy and safely arrive...

Amin


Mom need to check that everything is complete before tomorrow. School Uniform are all ironed. Homework finished. Kinder bag packed..because we need to get out as early as 6.50 tomorrow morning to school. Mom need to send abang to sek.13 then back to sek 7 to sent Kakak and Adik.

Best of luck!

Saturday, March 30, 2013

Diary of Whimpy Kids : Dogs Day


Ini adalah siri keduan The Diary of Whimpy Kid yang berjaya kak M habiskan. Seronok juga episod Dogs Day ni. Memang enjoy sangat baca. Sebelum tidur malam tu kak M akan bacaler sesikit. Tapi kalau dah mula buka buku ni aduhai memang susah nak stop..hehe.


Macam biasa pembaca akan sangat tertarik dengan gaya bahasa yang digunakan. Asalnya buku ni untuk kekanak seumur 9 tahun tapi yang membacanya ialah kekanak seumur 36 tahun...miahahaahahha ada aku kisah....

Kali ni Greg Heffley  banyak mengjabiskan masanya bersama sahabat baiknya Rowley. Ada scene yang sangat melucukan bila mereka sleepover di rumah Rowley dan kekadang di rumah Greg.


Keadaan menjadi lebih lucu dan menarik apabila ayanh Greg membawa pula seekor anjing yang gemar tidor di atas katil Greg.

Heeeee nak tau lebih lanjut  kenalah baca sendiri ya....buku ini cuma RM29.95 sahaja.

The Croods


Cuti sekolah seminggu ni memang tak daoat nak bawa depa ni ke mana mana...sian juga. Sebab tu curi juga masa bawa depa layan wayang. Macam biasa kak m bawa ke tgv Bukit Raja Klang jer..lagi pun dekat dengan rumah.




Malam sebelum tu dah buka web tgv sesiap..wa semua citer nak tengok..kakak nak tengok bola kampung, abang pula nak tengok thhe Croods. Takper ler kita pegi dulu nanti lah kita outuskan apa yang boleh kita layan petang tu...

Sampai tgv Bukit Raja dan jam 4 petang...masa tu tje layest ialah 4.50 petang ada ciyer The Croods dan GI JOE..of course la kalau nenfok GI JOE mesti kakak boribf..jadi kita kayan The Croods dulu...

Beli tiket untuk 1dewasa dan 2 kekanak pula 30 hengget lebih wahhh mahai juga yee nengok movie kat panggung nih...nak nunggu kul 4.50 petang tu beliler popcorn dengan airsambil lepas santai kat luar dulu...pintu 7 dah buka per lagi terus jer masuk..heeeee...kemain exited lah depa..

Silapnya tak bawa baju sejuk..sian juga Nuha yang memang tak tahan sejuk nih...kena ler mummy peluk dia sepanjang masa.


Macam biasa sebelum citer tu mula memang depa tayangkan dulu. Ada pula citer Bola Kampung...aduii Nuha dah requeat nak tengok tu pula. Tak per kakak later kita tengok Bola Kampung the Movie pula yer..

Apa boleh buat terdatang awal, jadi melangut dulu iklan iklan movie kat luar panggung ni..hehe

Lebih kurang 4.50 The Croods pun starts..heeee xiter ni memang sangat kelakar. Citwr keluarga zaman batu yang dikenali sebagai The Croods. Mereka ni terdiri daripa
Da seoarang ayah, ibu, nenek, anak pompuan, anak lelami dan seorang baby.

Selamba je kitarang bersila sambil makan popcorn kat sini..hee ada aku kisah...

Ayahnya seorang yang sangat protective..sepanjang masa akan memikirkan keaelamatan semua ahli keluarganya. Mereka tinggal dalam gua. Eeps, anak perempuannya mulai l bosan dengan kehidupan dalam kegelapan mulai cuba keluar berseorangan mencari cahaya. sehinggalah suatu hari dia bertemu seorang lelaki bernama Guy yang akhirnya membawa mereka keluar dari kehidupan kegelapan.


Cerita ni memang sangat komedi. Memang sesuai untuk tontonan seisi kekaurga.

Nama saya Eeps

Party with the girls, all fully sponsored!

Sometimes it’s the simplest gestures that have the biggest impacts.

“Share the Softness with Kleenex®”, and share your heartfelt thoughts with your loved ones in conjunction with the launch of the new Kleenex® Natural Facial Tissues infused with soothing cucumber extract!

Make your friends’ day with the app, and you could win a cucumber-inspired spa experience for two plus a Kleenex® Party for 50 friends and daily giveaways of Kleenex® Natural facial tissues


2,000,000 seats from 0 BIG points!

2,000,000 seats from as low as 0 BIG points. Air Asia BIG Shots will have 24hr priority access on April 1st and it’s not an April Fool’s joke!

The sale opens up to public from April 2nd onwards till April 7th. Not only domestic destinations but the giveaway includes tickets to international destinations such as Phuket, Chiang Mai and even to Korea or Taiwan!

Do check the full list of destinations and join the BIG Shots now! What are you waiting for?

Fashion has never been so sinfully indulging.

Step into a world of absolute decadence as renowned fashion designer, Jovian Mandagie and master chocolatier, Chef Christophe Morel team up to create Malaysia’s first ever Belgian chocolate dress collection in celebration of the launch of two new variants - Magnum Chocolate Brownie and Magnum Chocolate & Strawberry.

Fans can now feast their eyes on two exquisite chocolate dresses from the Magnum Chocolatier Collection at The Magnum Gallery, The Gardens Mall from 11 – 31 March 2013.

They can even have a taste of the new Magnum variants by doing the following:
1. Like the Magnum Malaysia Facebook Page.
2. Take a picture of the dresses and check-in at “The Magnum Chocolatier Collection @ The Gardens, KL” on Facebook.
3. Show it as proof to a Magnum Ambassador.
4. Enjoy one of the new Magnum variants for free.

Friday, March 29, 2013

Italianise.....di Empire Subang memang sangat best

Salam siaran kawan kawan....hari ni memang letih tersangat. Melayan bebudak ni ha..mcm macam karenah. Dari rumah pergi sarapan dulu kay Khulafa Bistro ..memasing order roti canai dan roti bom..kak m punya macam biasa roti bakar ja..

Lepas tu terus ler ke pejabat. Memang banyak sangay kerja tak tersiap.Jadi pagi pagi memang semangat tu lebih lah. Banyak juga dapat kak m siapkan. Alhamdulillah.

Tengahari kak m dah janji dengan member nak ke Empire Subang...ada member pesan nakvitamin Shaklee...jadi lebih kurang jam 12.00 tengahari terus ke sana. Benudak ni memamg monyok juga sebab dok ingat janji kak m nak bawa depa tengok wayang....iakkk susah kalau dah janji..bebudak ni memang tak sesabau nuntu t janji tu..sabar yer nak satu satulah nanti kita ke wayang pula.


Dah sampai Empire lapar lah pulak. Haiii..mano nak makan..memang sini kedai makan semuanya ekslusif sesangat. Aaiii..nak makan apa nih..pusing sana sini semua rwstoran penuh. Lagi ler hangin bebudak dua orang ni kan.. akhirnya kami singgah di resotan yang memang level orang kayalah sangat..

Restoran Italianise ni terletak bersebelahan dengan restoran Chilies. Memang ler tak der orang kat restoran ni..sebabnya sangat sangat ekslusif...huhuhu. Appertizer? Ya, kami dihidangkan dengan roti italy di cicah dengan olive oil dan cuka..macam pelik tapi bila cuba..aiii boleh tahan ler sedap juga.


 Dah makan tempat yang ekslusif ni, nak meng order pun satu hal...hahaahah poning kami dok pikir nak makan menda....waiter tu ada cakap amik 2 main couse the  dapat 2 free meal for kids.

Maka orderlah grilled chicken dan prawn pasta. Untuk Danish dan Nuha yang dapat free tu we all amik maegerita pizza dan breadcrumb fried chicken.

Tu dia sekaki dia hidang dengan periuk sekali angkat..nah amik kau..hahahaj..tapikan memanglah memang membayar memang memakan, sedap sangay.


Danish memang  tak suka sangat dengan pizza tu. Tak sedap katanya... tapi Nuha pula tak cukup ayamnya nak tambah lagi...huhi...macam macam lah. apaun memang sedap juga lah makan sini..cuma harganya memang pengsannn!

Thursday, March 28, 2013

Smoke Salmon lah....

Salam ceria di petang Khamis....wah! Hari ni Kak M balik awal..pening sudah dengan gelagat bebudak ni kay ofis. Cuti sekolah kan...memang bebudak ni ikut kak M ke office. Dalam jam 3.30 tadi dah macam macam hal..aku pun naik hangin so jom semua baik...owh ya. Lagi pun kak M memang dah janji dengan bibik nak dtg kemas rumah petang ni....

Sampai rumah biasalah memang dok pikir pikir nak masak apalah pula hari ni. Kena cari menu yang bebudak ni semua boleh makan.

Belek belek bahan mentah lorrrr baru teringat hubby ada bawa balik Salmon smoke dari london..arhhhhh apa lagi...kita grilled lah kan.....aiii magic grilled pan kan ada...hah ko ado?


Kalau dulu kak M makan smoke mackerel apice memang sedap sangat kena pula dwngan sambal belacan..huishhhh..bertambah tambah nasi . Smoke salmon ni pun apa krangnya..cuma kak M rasa macam sedikit masin. Tapi kalau dah kena dengan nasi panas panas tu hmmmm memang lah umphhh!


Hah..takkan nak makan ni jer dengan nasi kan..memang lah rasa tak lengkap. Kak M petang ni masakkan ayam kicap utk anak anak. Lama juga kiranya tak masak ayam kicap nih. Tengoklah nanti mesti berulang depa menambah nasi..hihihi.....malam ni sayur tinun jwr..hehe tak der stok pula sayuran ni...


Kiranya settle lah menu untuk malam ni. Esok punya menu eaoklah kita pikirkan..heeeeee




Wednesday, March 27, 2013

Bringing the dentist near you!


When was your last checkup? 

Colgate’s celebrating their 10th anniversary and since it is Oral Health Month, Colgate is bringing the dentist right to your neighbourhood and it’s totally free! There’s a whole list of participating dental clinics and roadshows near you. 

Also, remember to snap a picture of you at the dental clinic or roadshow getting your free dental checkup and submit it to win awesome prizes!



Have you seen women being saluted on the street?


Apparently women are being saluted on the streets. Have you seen them being saluted by someone? You might have even encountered it yourself! 

Any idea why this is happening? Ask around!


Want an ultra-exclusive party for you and 50 of your BFFs?


Sometimes it’s the simplest gestures that have the biggest impacts. 

“Share the Softness with Kleenex®”, and share your heartfelt thoughts with your loved ones in conjunction with the launch of the new Kleenex® Natural Facial Tissues infused with soothing cucumber extract! 

Make your friends’ day with the app, and you could win a cucumber-inspired spa experience for two plus a Kleenex® Party for 50 friends and daily giveaways of Kleenex® Natural facial tissues.


Your frontlines in the fight against ageing!


Something new and fabulous is heading your way, ladies! You’ll want to add the new Olay Total Effects products to your arsenal in the fight against ageing. 

The new Olay Total Effects with 2x Skin Renewal Power boosts skin renewal power and protects your skin from UV rays, while the Olay Total Effect Anti-Ageing & Fairness Cream is perfect if you’re using whitening cream and need to start a fight against aging too. With the cream, you don’t have to add another step to your beauty regime. 

Feel the difference of Olay Total Effects yourself, and find out more at the Olay Malaysia Facebook page.




Tuesday, March 26, 2013

Roasted chicken lagi


And again we came here, The Teapot Deli Cafe...and the kids ask for Roasted Chicken...yummeh!


Believe me that she can finesh this..yes she can!


This is for me, Beef Pie, Marvelous!


Happy Amierul..here we go!

Monday, March 25, 2013

Tahniah Teacher Imah dan Teacher Ujie


Dua minggu berturut-turut kami menghadiri majlis pernikahan guru sekolah Sarah Nuha. Minggu lepas ke rumah teacher Uji dan minggu ni ke rumah Teacher Imah. Sarah Nuha memang seronok nak mengeok teacher dia dalam busana pengantin.

Selagi tak sampai tarikhnya tetiap hari dia bertanya berapa hari lagi nak ke rumah teacher kawin. Akhirnay puas hati dia dapat bergambar dengan teacher kesayangan.

Kepada Teacher Imah dan Teacher Uji, kami sekeluarga mengucapkan selamat pengantin baru.

CIRAIC 2013

I'm attending CIRAIC 2013 today. Full of information were gatheres during this one day seminar....alhamdulillah



Sunday, March 24, 2013

Buku

Petang ni bawa bebudak ni keluar...dah lama dah tak outing dengan diaorang. Daddy pun dok asik tanyakan mana nak bawa diarang dan akhirnya kami ke SACC Mall sahaja.


Macam biasa lah kalau ke sini tempat yg mesti kena masuk ialah MPH....elok juga lah memandangkan minggu depan dah mula cuti sekolah jadi carikan buku supaya dapat lah diaorang ni membaca dari dok memain jer sepanjang masa.

Yang paling tak seronok ialah kena kejar si Ahmad ni lorong selorong..iskkk mmg cukup bahaya ...bahaya takut buku hempap dia, takut juga dia terlanggar habis semua buku bertaburan dan paling takut terlepas pandang, orang dah angkut dia bawa lari....memamg risiko tinggi untuk hilang kat tempat tempat sibuk dan penuh orang macam ni..memang ramai sangat orang kat MPH hari ni.


Heheh, suka lah Abang Danish dapat buku dia..budak ni memanjang cari buku ala ala dragon dan dinasour tu...kannn..tak habis habis. Tapi tadi banyak betul buju dia pegang. Daddy dah pilih pilih akhirnya tinggal satu jer...dah monyok juga . Tapi mummy dah janji kalau habis baca yang tu nanti kita datang lagi beli.

Untuk kakak pula biasalah suka sangat dengan Ana Muslim ni. Ni bukanlah buku cerita tapi buku tulis. Kakak masih banyak lagi buku cerita hadiah harijadi yang belun habis baca. Jadi beli lah buku buku ala aktiviti gitu.

Hepppp...mummy pun sibuk nak membuku juga..hahahah. aii jangan lupa mummy belum khatam lagi koleksi Diary if Whimpykid tu. Anak anak pun tahu dah itu koleksi mummy..huhu baca buku budak 9 tahun..hoooo ada aku kisah! Well sekali 3 wei ni huu, sementara ada stok kan jadi hangkut jer. Rasanya lengkapkan semua siri ni...


Lepas ni semua mengulat buku lah jadi nya. Bagus..biar jadi hobi suka membaca sebab tu kena selalu bawa depa ni ke tempat banyak buku.. dah lepas ni ada yang telah kak m letak dalam senarai...yeaa haaaa...ala ala whimpy kid juga..taraaaaaaaaaa


DORKS DIARIES in line.....

Ok..dah semua dapat bahagian masing masing jom pi makan pula....chiowww!

Saturday, March 23, 2013

Enjoy Extended Good Times with Sunsilk and Hannah!

Is your smooth, silky hair often the envy of your friends? Let your confidence shine through and you could just have your turn in the spotlight!

Show off your dance moves in the Sunsilk Girls Search from 18 March – 14 April 2013, and you could be one of the five lucky girls to perform an opening act with Hannah Tan at the 2013 Asia Super Showcase in Malaysia! 


Think you’ve got what it takes? Join the search at the Sunsilk Malaysia FB page, and find out who the lucky finalists are on 28 April 2013!

Catch the F1 fever with PETRONAS!

The fastest motorsports is in town!

Unleash the speed freak in you and catch the latest updates and exclusive news about the Mercedes AMG PETRONAS team on the official PETRONAS Motorsports site!

So, are you ready to witness the action at Sepang this weekend? 




Unleash the speed freak in you and catch the latest updates about the Mercedes AMG PETRONAS team on the official PETRONAS Motorsports site!

Friday, March 22, 2013

Are you the lucky W-I-N-N-E-R?

Look up, look down, and now diagonally. Can you find the words that’ll lead you to Starbucks cards worth RM 150?

Head over to Darlie’s All Shiny White Find It to Win It word puzzle and hunt for words related to Darlie, and you could just be one of five lucky people to win a Starbucks card worth RM 150!

Only the first 10 words you guess will count, so sleuth wisely and you’ll be rewarded! 

Cucur Bilis buat sarapan keluarga

Wa....sedap jer bunyi entri pagi ni....man of the house just arrived from London.. masih jetlag...orang dan bangun dia masih tidor..orang dan tidur dia baru nak bangun..heee begitulah kesannya bila lama berada di tempat orang.

Banyak cendera hati incik hubby bawakan dari tanaj jajah itu. Terkenang suatu masa dulu kami pernah berumah tangga di sana. Masih teringat suasana harmoni bersama rakyat Malaysia di luar negara. Entah bila akan ke sana lagi. Incik Hubby cakap In Syaa Allah ada rezeki kita akan sekeluarga bercuti ke sana.


Ahaaa.. dah sarapan? Pagi ni kak-M bangun awal juga. Memang setiap pagi kena pikirkan apa lah yang nak dihidangkan buat sarapan keluarga pagi ini.

Akhirnya cucur bilis menjadi pilihan. Incik Hubby memang suka cucur bilis begitu juga anak-anak. Kak-M sediakan juga nasi goreng untuk Abang Danish dan seteko teh tarik.

Macam-macam cubaan juga sebelum ni kak-m buat untuk mendapatkan cucr udang yang lembut, enak dan kembung. Heeee, biasanya cucur kak-M ni akan menjadi ala-ala penyek gitu...akhirnya kak-M tahu dengan meletakkan secubit sahaja soda bikarbonar ke dalam adunan tepung serta sebiji telur ayam cukup menjadikan cucur ini gebu, lembut dan sangat enak. 

Apa lagi jemput semua......


Thursday, March 21, 2013

Cotton memang sangat selesa


Dua tiga minggu ni asik pakai baju baru jer..heeee. semua kain kain pasang yang kak m beli tu dah hantar ke tukang jahit...apa lagi melaram la mak jemah.

Baju kuring ungu ni adalah cotton italy..kainnya lebih lembut dan berkilat. Nampak exclusive gitu..harganya ialah rm140 sepasang..kira 4 meter lah .kain ni bidang 45. kali ni semua kain cotton kak m akan rendam semalaman keringkan di jemuran dan lipat baru hantar ke tukang jahit. Kalau tak buat macam tu bila dah siap jahit...baju ju akan mengecut..pastu bila pakai kaki kedua memang lah akan terasa sendat.

Cotton ni kak m beli dari Jakel..wei bolh tawar menawar lagi tu..so jgn stick to the pricw taq..tanya kan juga if depa boleh kurangkan..especially bila beli berpasang pasang.....


Kebetulan kena pula lah dengan tudung ni....matching gitu....tudung dari Pearl Haya...

Chiow.....

Sarapan bihun goreng jer..


Selamat pagi semua walau di mana anda berada...cheewah ala ala ras adiba radzi gitu....alhamdulillah pagi ni bangun dengan penuh semangat. Terima kasih ya Allah di atas kurniaan kesihatan ini.

Dah sarapan? Menu simple pagi ni...kak m makan bihun goreng....tapi bukan masak sendiri ..heeee kak m makan di Kompleks Belia Seksyen 7...hihi...sedap juga...ada macam macam kuih juga....

Ok salam sarapan pagi buat semua..

Wednesday, March 20, 2013

Smile brighter than ever with a free dental checkup!

ure, you brush and floss every day, but do you go for regular dental checkups too?

Colgate is offering free dental checkups in conjunction with the annual Oral Health Month! Pre-register yourself for a free dental checkup just by liking the Colgate Malaysia Facebook page, and submitting your details there. You’ll even get a free Colgate Total sample!

Let’s aim for superior oral health together. Sign up now!



Tengoklah jumlah bil elektrik bulan ni ......pengsannnnnn!

Memang hari ini dalam sejarah...selama kak m tinggal di rumah inilah bil tertinggi pernah kami dapat .....sebelum ini pun paling tinggi cuma RM250shj...memang terkezut mak tadi...aduiiii apalah yang tak kena ni...korang punya bil macam ni juga ker?


Ini bil pertama selepas meter digital baru tu didaftarkan....ha kan..meter tu salah ker..org dorang yang salah kira?   Uwaaaaa pokai la makcik bulan nih...lihat tu jumlah yang perlu dibayar.....pengsannnnn!.

Kak m ada upload dalam facebook..hihi..korang meh baca apa komen kekawan akak....amboi kemain depa kasi menggelegak jiwa akak....



hmmm...gitu ler kisah nya...beb meh sini ubat kekiciwaan akak..ngko KLIK sini hokay....


Your frontlines in the fight against ageing!


Something new and fabulous is heading your way, ladies! You’ll want to add the new Olay Total Effects products to your arsenal in the fight against ageing. 

The new Olay Total Effects with 2x Skin Renewal Power boosts skin renewal power and protects your skin from UV rays, while the Olay Total Effect Anti-Ageing & Fairness Cream is perfect if you’re using whitening cream and need to start a fight against aging too. With the cream, you don’t have to add another step to your beauty regime. 

Feel the difference of Olay Total Effects yourself, and find out more at the Olay Malaysia Facebook page


Tuesday, March 19, 2013

Don’t Lose It All, make your choice with Xpax and Wong Fu!


Have you watched the first 3 parts of Don’t Lose It All? 

The grand finale is about to be unveiled, but here’s where it gets interesting. Xpax is collaborating with the award-winning video production team Wong Fu Productions for the ending, which YOU get to decide! 




All you have to do is log on to the Xpax website and choose the guy that you think deserves Amy. 

So whose side are you on? Nick, or Joe?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...