Followers

Saturday, April 18, 2015

Pusat Pelancongan Senibong, memang puas hati.

Alang-alang jalan jauh, mesti nak cuba makanan yang best kan? Kami ke Senibong yang diwar warkan sebagai tempat makanan laut yang paling best. Cuma lately kanya ramai chinese ke situ jadi harganya meningkat mahal..

tak per lah janji makan sedap



hoiiii melantak bagai nak ghak...! Pengsan!. kak M tak makan banyak cuma ratah ratah aje. tapi betul memang sedap lah, puas hati semua dapat makan makannan yang segar. Tempat ni memang bersebelahan dengan laut..ala-ala terapung gitu.

jom layan apa yang kami makan


menu pakej ni untuk 3 keluarga okey

Siakap 3 rasa
Ketam lada hitam
mentaram sweet sour
sotong dan udang goreng tepung
tomyangh campur
kailan ikan masin

dan kami terpaksa rejek
telur dadar 
sambal tumis udang

sebab
tak larat dah nak makan


hahahahah

dan jumlah semua untuk 3 set adalah dalam RM500++

not bad kan?????

ok semua dah kenyang jom balik hotel dan ready for tomorow activities.




Sunday, April 12, 2015

Sarah Nuha meet Hello Kitty


Sangat tak sempat nak update sekarang. Sibuk tahap gaban! 

cerita ni dah basi tapi nak letak juga sebagai kenang-kenangan anak cucu.
Masa cuti tahun baru cina yang baru lepas..hah dan masuk 2 bulan kot...kami konvoi kereta ke Johor Bahru. Ada tiga biji kereta semuanya, kira 3 famili lah.

Penginapan di JB lah selama 3 hari 2 malam. Destini utama ialah ke Puteri Habour untuk masuk Hello Kitty dan Bob the Builder...hehe...


Sebab ada anak pompuan sorang, kena le juga akak masuk bersama dalam Hello Kitty Section ni..lagipun tiket memang cover semua ni kan....wa...jadi kanak-kanak seketika gitu..heeeee..tapi memang insteresting. Apa yang paling best tak begitu ramai sangat orang, jadi takder lah beratur panjang nak masuk ke satu satu seksyen. 


Nuha masuk dalam rumah Hello Kitty ni. Heee setelah taklimat oleh pekerja tempat ni tentang sejarah Hello Kitty, then kami boleh jalan-jalan dalam tu sambil amik gambar..hehehe..sangat lah menarik, macam dok dalam rumah kartun dalam TV tu...


Ni dapur Hello Kitty..ko hado?


Hah.. katil pon mantap..Nuha posing jap kat situ.


sungguh empuk tau


Okay, wardrobe pula yang sangat pinky!

itu aje...korang yang ada anak anak pompuan, elok gak visit sini...mak budap pon syok terlebih..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...