Followers

Sunday, September 29, 2013

A Teh Tarik Subang Empire


Semalam, seharian kami keluar membeli belah. Hubby memang dah janji dengan anak anak nak belikan mereka hadiah di Toy r us. Jadi dari rumah mertua lagi kami terus Siap dah ke sana.


Sampai sana dalam pukul 11.00 pagi, memang dalam tahap kelaparan teramat sangat. Jadi jom pergi breakfast dulu. Di ground floor hujung sana ada sebuah kedai namanya Teh Tarik. Jadi jom duduk sana. Masing masing pun order. Nuha nak makan tosei,Danish dan Ahmad nak makan rotikosong, aunty Rina dan Daddy pun rotikosong dan mummy makan roti telur bawang.


Alhamdulillah makanan pun cepat sampai. Kedai ni nampak macam tak semnegah jer dengan interior design yang sangat rustic. Tapi makanannya sangat best.teh tarikh dia memang umph!...nak cuba? Kena lah ke Empire Subang.

Posy flower for sale





All are from UK. Will let go for RM70 including postage and packaging. anyone interested can leave your comment or email me at emmarinie@yahoo.com.


Coach Handbag for Sale


Genuine Coach Handbag from USA with dusk cover. Used only twice for wedding cetemony and the condition is as new. Sell for RM300 inc p&p.

Monday, September 23, 2013

It's an epic double celebration not to be missed!

Watch out for the New Ford Fiesta at the Hitz FM birthday bash, 6 pm onwards on 28 September at the Taylor's Lakeside Campus. It's open to all, but you stand a chance to win a VIP pass if you submit your Fiesta Moment on instagram with the hashtag #HitzInvasion.

Don't miss live performance by YouTube sensation Chester See, Estranged, and many more! That's not all! You also get to rub shoulders with Ford Agents Chuckei Baby Jane, Fay Hokulani, SmashPop, Harvee, and Jinnyboy!


Monday, September 16, 2013

kopok lekor, satar dan otok-otok


Kalau dah sampai Cherating harus cuba kopok lekornya. Cherating adalah bersempadan dengan terengganu, sebelah kemaman jer jadi memang kopok lekor adalah suatu yang ada di sekitar tepi tepi jalan di Cherating. Dalam perjalanan balik kami sempat singgah di satu gerai untuk beli kopok lekor.


Agak murak makcik ni jual cuma sebatang yang oanjang dan mentah tu ialah 50sen sahaja. Apalagi mengankut la depa ni membeli kopok lekor. Kak M beli RM5 sahaja sebab tatau sapa yg nak makan. Mungkin boleh bagi mak mertua saja. Bebudak ni pun dah jenuh makan. 



Kat depan ni ada adik dok bakar satar. Jual 3 biji singgit. Ok lah kan. Tapi akak tak beli lun. Hakikatnya dah sangat kenyang sampai tak teringin dah nak makan apa. Cuma adik ilar kak M beli RM5 rasanya.


Ada juga dorang jual kopok ikan dan ikan kering. Iskk tak larat nak beli dah. Kak rumah pun masih banyak. Cuma dok nampak nak balik Shah Alam jer ni...ok jom calloooo..

Sunday, September 15, 2013

Dinner at Cherating


Macam biasa malam terakhir di sini ialah makan malam bersama semua Peserta. Malam ni menu bbq. Ada ayam , lamb, udang dan ikan bakar di makan bersama brown sos. Secara santai jer majlis makan malam ni.


Penyampaian hadiah juga untuk semua aktiviti yang di lakukan di siang hari. Wah jenuh juga hadiah hadiahnya.


Abang Danish dapat banyak juga hadiah untuk aktiviti sukanika. Betapa seronoknya dia dapat hadiah.


Yang disini Ahmad Dawish suka benar ba semua kawan datang kerumun nengok dia main game..kira hebat ler tu. Mujur angin baik malam tu, nak juga dia berkongsi dama sama nengok ipad tu.

Selesai penyampaian hadiah dan cabutan bertuah maka sesi berkaraoke pa. Hee..memang enjoy sangat.

Sand Castle

Aktiviti Sand Castle ni bermula jam 4 petang. Tatau ler macam mana kategori yang disusun. Kira yang mana ada mereka akan nilaikan. Macam macam bentuk pun hado...hahha..bukan setakat castle.. dan penyu ikan segala pun dibentuk.


Hah!tenagok adil kakak semua kemain pulun siapkan castle memasing. Masa ni kak M dan anak anak baru turun dari bilik. Masih terpinga pinga tatau nak buat apa jadi tengok ler dulu apa yang orang lain buat.


Hah..macam macam gaya hado..yang ini Castlr Shrek kot...heeeee


Memang syok aktiviti tepu pantai ni dengan suasana angin pantai yang snagat kuat tu..memang santai habis. Meleka jer semua orang membina Sand Castle memasing.


Penyu menangis siapa tahu....


Yang ini adalah hasil Nuha dan Danish....mommy dan Daddy tolong lah sesikit


Nuha memang suka main pasir ni. Macam main masak masak katanya..haha


Kat hujung sana ada irang curi curi main air...hoho...main kat tepi tepi jer sebab ada obor obor kan..hepppp kena gigit kan nanti susah. selesai buat castle pegi sambung mandi kolam lagi..hehehe...mandi saja lah depa ni

Splash.....!

Inilah masa yang paling ditunggu tunggu oleh semua kanak kanak. You acan see how happy they are. Cant wait even a minute.

The pool is too small for peoples during this kind if holiday. Macam semut merenyut dalam kolam. Apa boleh buat kerana itu sahaja kolan yang ada. Kat sini oantainya agak bahaya. Dia dah letak bendera merah menandakan ianya kawasan yang tak boleh berenang. Dengan ombak yang kuat dan paling bahaya ada banyak obor obor. Jadi anak anak semua mandi kolam ajer yer.


Masa ni kiranya baru habis aktiviti sukanika. Daddy masih bersukanika maka mommy lah kena bawa anak teman mandi kolam.


Tatau nak cerita betapa panasnya waktu in8. Bahang taktau nak cerita. Tapi bebudak ni selamba jer splash! Splash!..macam dok dalam cuaca yang sangat aman.

Akak dah berkelumus kepada bahai nak lindung dek mentari yang terlampau panas tu. 
Seluar yang basah tapu pun 20 kinit jer kering tau..ha kan..punya panas waktu tu. Kiranya jam pada ketika itu ialah 11.30 pagi.


Lebih kurang jam 12tgh baru Daddy datang..huh lega..mommy naik dok nyorok bawa payung lah. Memang tak tahan panas tu. Habis bertukar warna lah lepas ni.


Depa mandi sampai jam 12.15tgh jer. Pastu dah naik untuk lunch pula.Masing masing dah kelaparan sangat. Lepas lunch naik atas, mandi dan tidur.

Sukanika di Cherating


Aktiviti di pagi Ahad ialah sukanika kanak kanak dan dewasa. Selesai sahaja sarapan pagi semua peserta terus ke tepi pantai. Memang seronok bebudak ni berlari lari gembira bersama kawan kawan.

 

Nuha hanya jadi pemerhati sahaja. Abang Danish yang banyak masuk acara. Semua acara la kiranya dia masuk.


Selesai acara kanak kanak terus sambung acara dewasa pula. Masa ni bebudak semua dah salon baju nak terjun kolam... yeehaaa...kita sambung pa citwr mandi manda kejap lagi..chiowwww

Saturday, September 14, 2013

Bercuti ke Cherating


Minggu ni ikut laki ke Cherating, ada Family Day Company dia. Sebelum ke Cherating we all singgah majlis kawin anak member kat PKNS. Jadi jam 3 petang baru gerak ke Cherating.

Cuaca tak begitu baik. Hujan sepanjang jalan dan ada few minor accident. Jadi dah dekat maghrib baru sampai. We all stay at Suria Beach Resort.


Boleh tahan juga lah Suria Beach Resort ni. Selesa dan berpatutan untuk program hari keluarga macam ni.



 Dah penat sangat seharian di perjalanan yang agak lama. Jadi malam ni kasi rehat puas-puas. Charge energy untuk aktiviti esok pula.

Stand out with these one-of-a-kind products!


Not a big fan of mass-made products? Show off your personality and support Malaysian women in business at the same time with these unique, hand-made products! 

Share them with your friends, so you'll all get to unlock these fabulous deals at the Libresse Shine On initiative.



Saving has never been this fun!

Forget piggy banks, this bank gives you better rewards for saving money. Deposit RM500 in a current/savings account or RM2000 in FD with Affin Bank now, and you could just win yourself the hottest smartphone of the year, the Samsung Galaxy S4!


Fashion inspiration: Miranda Kerr!

The seasons are a-changing, and your wardrobe should too! Check out Miranda Kerr in Mango's Fall Winter Collection 2013 for some inspiration, and shop Mango now.


Serlahkan bakat anda untuk peluang memenangi wang besar RM 50,000!


Program pencarian bakat yang tidak nilaikan paras rupa, tetapi hanya melalui suara, Bakat JoHaRa 2.0 kini kembali di ERA fm! 

Asah bakat anda sekarang sebelum bermulanya edisi kedua pada 26 Ogos ini untuk peluang memenangi wang besar RM50,000. Anda boleh mendaftarkan diri melalui IVR Bakat JoHaRa khas, atau melalui video pada Youtube ataupun Instagram. Jangan tunggu lagi!


Sunday, September 8, 2013

Things Malaysians do with technology - which one is you?

Candy Crush. Youtube videos. (Sometimes unnecessary) live tweets. Instagram pictures of your #yummy #dinner #food. Does that sound like you? 


Red Velvet Cake

Buat pertama kalinya kak-M berjaya menghasilkan kek Red Velvet yang cantik dan sangat sedap.

Memang niat dihati kek ini dibuat untuk dijamu teman-teman sepejabat semasa mesyuarat jabatan.
Dan alhamdulillah ianya sangat mendapat sambutan sehinggakan kak-M sendiri tidak dapat merasanya. Kali ini topping dia kak-M guna cream cheese dan whipping cream tapi kerana tiada lemon kak M campurkan satu sudu besar honey with apple. Jadi dia masih ada rasa masam-masam sedikit.




Memang sedap komen dari kawan-kawanlah dan siap ada yang menempahnya untuk hari jadi anak dorang..heee..InsyaAllah ada kelapangan kak-M tidak keberatan untuk membuatnya.

Terima kasih kawan-kawan di atas sokongan yang diberikan..,muahhh!



Serlahkan bakat anda untuk peluang memenangi wang besar RM 50,000!


Program pencarian bakat yang tidak nilaikan paras rupa, tetapi hanya melalui suara, Bakat JoHaRa 2.0 kini kembali di ERA fm! 

Asah bakat anda sekarang sebelum bermulanya edisi kedua pada 26 Ogos ini untuk peluang memenangi wang besar RM50,000. Anda boleh mendaftarkan diri melalui IVR Bakat JoHaRa khas, atau melalui video pada Youtube ataupun Instagram. Jangan tunggu lagi!


The latest must haves, made for women by women!


Are you a fan of unique, one-of-a-kind products? You'll love these products, proudly made by Malaysian women in business! 

Read about the stories behind Fete Artisan Marshmallow, Crafted by Mei accessories and Kinder Soaps and more. Check out a showcase of the products at the Libresse Shine On site! From yummy marshmallows, to intricate jewelry and handmade soap, you'll be sure to find something that catches your eye.


The Lengths We Go to Make You Feel at Home

We search for what's special. For what lifts an experience to another level. And that unspoken feeling doesn't happen by chance. So no matter what changes, this commitment holds true. We'll find what truly matters, to make you feel at home.


Make space better at home.


The 2014 IKEA Catalogue is out now! Hooray to over 300 pages of gorgeous fabrics, furnishings and smart home solutions you can lust over. 

If you live in Klang Valley, you're in luck as IKEA will be distributing the 2014 IKEA Catalogue to homes in your area! If not, you can always download the IKEA Catalogue app to access more home furnishing solutions. Get inspired, and go on out to IKEA to start making your home neater, bigger and better!


Just Click Below for more detail
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...