Followers

Sunday, April 27, 2014

Hujan hujan ni ..makan Nasi Arab memang best!


Hari ni sekali lagi kak M masak Nasi Arab yang sekarang ni jadi sangat popular.
Ini adalah kali kedua kak M menggunakan Pes Yemeni Nasi Arab yang dibeli dari kawan kak M. Memang berbaloi sebab sekali masak memang habis semua makan. Anak anak pun tak banyak cakap, makannya bertambah tambah.


Kali ni kak M sediakan bersama ayam masak merah atas permintaan Amierul Danish. Masakkan lebih tomato sikit agar tak pedas dan ramai yang boleh makan.

nasi arab ni tak cukup syarat kalau tak der Salata. Jadi meh sini kak M kongsikan resepi salata yang serba ringkas ini.

RESEPI SALATA

Dua biji tomato dipotong dadu
sebiji timun saiz sedang di potong dadu( buang empulurnya)
Daun parsley beberapa helai di potong kasar.
sebiji lemon

campurkan semua bahan di atas dan perahan lemon, letakkan gula dan gaemram sesikit. Pastikan ianya lemon yer bukan cuka atau limau nipis.

senang kan.?


okey kepada yang berminat nak order Pes Nasi Arab beriani ni boleh wassap kak M yer di 0192721076..kakM deliver hanya yang berada di Shah Alam dan Klang ajer. Tq tq tq..

have a nice day

Malang tidak berbau..owh my Ahmad Darwish


Dalam kesibukan renovasi rumah, tertimpa malanh hari ini.
Dukacita kami bila anakanda Ahmad di timpa malang.

Lebih kurang jam 11 pagi tadi, kami di Ceramic Tiles Klang nak pilih pilih beberapa kepwrluan untuk renovasi rumah.

Sekelip mata tanpa disedari Ahmad ditimpa sinki ,wash hand basin, yang display di kedai tersebut. Hancur bersepai ceramic yang jatih menimpa Ahmad. Kak M pun tak dapat lastikan bagaimana ia terjadi

Bila tersedar Ahmad meraung kesakitan luka berdarah dijari kaki mengalir laju. Cecepat hubby angkat dia turun ke bawah untuk di bawa ke medical centre.


Sesikit geram bila salesgirl tu terpanggil panggil akak utk bayar barangbyang dah pecah bersepai tu. Masa tu nak jer akak jawab sapa nak tanggung bayaran rawatan anak akak. Dah ler tiada sebarang notis bertulis pada peralatan dlm kedai tu seperti.'fragilr, once broken consider sold' dan sebagainya. Kalau ikutnya akak boleh claim sebagai ia membayakan pelanggan. Mungkin di hari lain pelanggan lain pula akan  kena.

Malas nak layan akak tinggalkan ajer kad nama dan akak cakap 'later i come back, need to get my son to the doctor first'.

Kalau dilihatkan tokey keday ok jer..salesgirl pula yang lelebih. Hai sabar sabar...


Alhamdulillah tiada keretakan pada tulang kaki cuma bengkak dan sedikit berdarah. Domtor balur jer kaki Ahmad tu kasi confident katanya. Hahah dan ahmad pun masih boleh berjalan cara senget senget gitu.

Malas dah nak pegi semula kedai tu. Tunggu jer lah dia call akak. Harap haral semuanya dapat dipermudahkan.



Wednesday, April 16, 2014

Refurbish Project is Ongoing






Monday, April 14, 2014

Fenomena FROZEN

Tak sangka akak yang Movie Animasi ni sangat mempengaruhi jiwa kanak kanak. akak pun belum lagi tengok movie ni. FrOZEN namanya, dah lama tanyangan di pawagam.

bebudak ni pegi nontoh dengan Daddy di Pawagam Bukit Raja. Biasalah Mommy kena takecare of Ahmad. Mamat tu memang tak boleh bawa masuk pawagam..nanti semua dalam tu akan frozen hehehe.

anak dara Mommy hari hari dok dengar lagi FROZEN..let it go let it go...hah gitu ler bunyi nya dan Ahmad juga join the group . Balik sekolah jer  ledit go lesit go..wahhhh berjangkit jangkit yer lagu ni.


Dek kerana tak nak orang lain dok perli perli dia, dia pakai earphone jer dengar sorang2 lagu tu dari iPad. Hahahha..memang sungguh fanatik. Ada juga scene ikat shawl.mommy kat belakang leher ..ha kan..betapa minat dia dengan princess Alisa tu.

hey...lupa lak..kek birthday dia Febuary lepas pun memang gambar FROZEN ni dan memang dia yang pilih pun. 

Hah..lepas ni tatau le fenomena Animasi apa lak.

Gigi dia memang cantik sangat



Memiliki gigi yang cantik memang idaman semua wanita. Semuanya bermula dengan penjagaan gigi yang betul dan konsisten. Jom kita terjah apa yang Lisa Surihani lakukan untuk barisan gigi gigi yang cukup menawan!

Boleh click SINI

Refurbishment, retrofit and maintenance


Huhu...its gonna be a very hectic time for us. After 5 years of living here we decide to.make a change. 

New colour, new design and of course new condition. This is all about having our home to be refurbished, retrofited and a very minor maintenance work.

Those will take place for at least a week. And now is coming to the third day of project and me tired doing the house cleaning, massive one. Huhu..anyway anyhow this project of facelift some area will give new aura to us.

I will update the before n after later..hihi..stay tune!

Sunday, April 13, 2014

Seafood Koewteow


Im on leave today. Having lunch alone with Seafood Koewteow and Honey Lemon Juice at Vietnam Restorant SACC Mall. Yummeh!

Pets Fiesta at Setia City Convec Centre

Hmmm tak pernah pun selama ni beriya ke Pets Fiesta ni sebb kami memang takder pets pun. Tapi sebabkan rumah sedah dalam kondisi tunggang langgang dan Daddy pula outstation maka hari ni bawa anak anak ke sini.

awal pagi ke Khulafa dulu breakfast la kan supaya nanyi takder bebudak ni menjerit kelaparan. Sampai Setia City jam 10.30am. Wah kemain ramai rakyat membeli pets kan..huh...takut hakak menengokkan anjing2 keliaran sana sini. Yang comel pon hado yang   menakutkan pun hado.


Fiesta ni berlansung selama 3 hari. Akak rasa ada pertandingan best pet of the uear juga kot , agak jer lah. Firat seksyen kami masuk ialah kucing. Hmmmmm Ahmad yang takutkan kucing kali ni betapa.exited nak nengok segala jenis kucing neh..

Yang rupa anak rimau pun hado..huh..kalau bawa budak macam si Ahmad tu elok ler kome ikat dia ala.pets tu..hahha..menghilang semedang mujur pakaikan dia baju warna terang senang nak nampak dari jauh. Ada kot 2 kali terlepas.


memang syok juga nengok kucing kucing ni. Kami memang tak bela kucing semua semua dalam rumah ni takut kucing dan tak kuasa akak nak uruskan segala buangan buangan kucing tu. Tapi hari nengokkan kucing ni naik geram pula hai. Yang macam kucing hutan, macam cheetah, hidung pesek, muka penyet..iskk semua ada lah.


Kebanyakannya mentido jek kucing kucing ni. Bosan gamaknya tiga hari dok dalam dewan tu.


Hah Ahmad suka cicak.ni. hmmmmm  cicak kat rumah pun banyak anaknoiim. Kita bela jeryang sedia ada di rumah tu yer. Ini sekor lun dan RM180..cicak kubing okey...


dah dom bersusun dalam.bekas transparent ni macam candy pula yer..huhu memang cantik kulit2 ular ni. Yang kecik kecik tu..aduhhh halus berkilat je..memang binatang peliharaan eksotik gitu. Mak memang geli dek.non.. tapi bebudak ni nak gak nengok jadi mak menunggu ler kat belakang belakang.


Nak masuk sini dewasa kena bayar RM5  dan kanak kanak free je..ha kan...ok ler dan berbaloi juga. Bebudak ni pon enjoy jer dengan pets ni semua.

Saturday, April 5, 2014

Projek Amal Di Desa Wakaf Fahmi Klang


Ini adalah projek amak krmasyarakatan oleg Pusat Pengajian Pembinaan tahun ini
seramai lebih 100 pelajar tahun akhir Sarjana Muda Sains Pengurusan (kepujian) apengurusan Pembinaan menyertai program ni.



Majlis bermula pada jam 9 pagi. Alhamdulillah pelbagai pihak bermurah hati memberi sumbangan dalam pelbagai bentuk untuk program ini. Ada yang memberi jamuan sarapan, menaja makan tengahari dan ada yang menyumbang cat untuk program ni

Ia adalah kerjasama antara Pusat Pengajian Pembinaan dan Alumni University of Texas El Paso.

sebanyak 22 rumah anak anak yatim ni di cat dan dibersihkan pada hari ini.


Semoga usaha murni ini diberkati Allah.


Amin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...