Followers

Sunday, June 30, 2013

IMAAM Junior Taekwando Championship

Huh....pepagi buta dah siap sedia we all. Danish masuk tournament takewondo hari ni. Tournament ni diadakan di Space U8 Bukit Jelutong.


Tournament ni adalah acara tahunan kelab takwondo seluruh Selangor cuma kalu ni ia diadakan di Shah Alam. Kalau dia tournament biasanya diadakan di Kuala Lumpur.

Semangat hero mummy ni

Mujur dah bagi dia makan roti dulu kat rumah sebab di tempat tu kedai makan pun masih belum buka.

Macam biasa semua peserta kena daftar dulu. Kemudia dapat nombor dan tampal kat belakang baju.

Acara dimulakan dengan perasmian dan demonstarsi pemegang taki pinggan hitam..fuuh! Begitu mengagumkan.

Selesai pertunjukkan dari pemegang tali pinggang hitam barulah bermulanya acara paterun mengikut warna tali pinggang.

Acara niboun best juga.Macam macam gaya ada. Amierul siap lupa tu pattern dia hahhah..buts its ok sebab ianya adalah suatu pengalaman baru buat dia. Semangat tu tetap ada dan gementar pun juga.

Paking best semua peserta akan dapat sijil penyertaan..kira dapatlah juga naik lentas kan..heee senyum melebar jer mamat ni naik stage amik sijil.


Lepas lunch bebudak ni solat dulu kemudian baru siap sedia untuk acara sparring. Ini ler yang mommy dok risau juga sebab dia tak pernah sparring sebekum ini. Jadi cakap kat diatadi belasah jer lah..hahahha


Tu dia pulun makan bersama kawan kawan. Ada empat peserta sahaja mewakili sekolah mereka. Sangat berbangga sebab dapat mewakili sekolah ke acara ini.


Huhu..masa ni Mommy yang paling berdebar. Dah ready untuk sparing tu. Hiyyahhh!.. Kapawwwww!.. Yes, He is my hero...

Pusingan pertama seri maka kena bersaing untuk pusingan kedua dan Amierul tewas kepada lawannya. Apapun i know he is doing his best. Tahniah Amierul. I am very proud of you.





True love vs. money - who will win?


Boy meets girl, they fall in love, but something gets in the way of their marriage. 


Follow the journey of El Tiggray and Josephina alongside their sidekick Esteban Que Rico, and discover how they rise above challenges with Maybank One Solution! 




Friday, June 28, 2013

4Life Enumi


Biasa tak dengar produk ni..tentu kalian dah biasa dengan nama produk kesihatan terkenal 4Lifekan? 4Life juga ada menampilkan produk penjagaan wajah.

Kak M baru nam mencubanya. Kerana yakin dengan kualiti dah kebersihannya, harga bukan lagi menjagi halangan untuk memiliki produk penjagaan wajah ni.



Semalam balik dari office kak M menggunakan facial cleanser untuk menxuxui raut wajah yang kotor berdebu dengan segala bakteria. Alhamdulullah dapat merasai k3segaraan wajah selesai menggunakannya. Selepas tu kak spray kan toner wajah menjadikan wajah kekal terasa segar.



Sebelum tidur kita letakkan creme untuk pengajaan mata di mana hanya dengan sesikit kuantiti sahaja kita sapukan sekitar mata. Ini dapat membantu mengurang proses kesutan sekeliling mata langsung menjadikan kita tampak muda dari usia asal....hehhe.

Dan sebelum tidur pula tidak dilupakan utk mengenakan night cream.ia adalah untuk menjaga kesegaran kulita muka sepanjang malam.

Alhamdulillah bangun pagi tadi terasa sedikit kelainan. Segar gitu. Pada akak ianya sangat sesuai dengan kulit akak..apakah lagi dengan orang macam akak yang hanya sekali jer seumur hidup buat facial muka..huhu


Jadi kepada sesapa yang berminat naknjuga mencuba produk penjagaan wajah ini boleh yerus hubungi kak M di emmarinie@yahoo.com. satu lagi jangan lupa Dalam semua produk 4Life pasti ada kandungan transfer factor yang sentiasa bertindak menganhantar inteligent cell untuk menguatkan antibodi badan. Antibodi seterusnya akan menjadikan kita yerus sihat.

Mari bersama 4Life untuk kesihatan yang unggul.

Pearl Haya lagi


Tak tau nak kata apa..bila masuk jer Butik Pearl Haya tak sah kalau tak beli..Nak pula setiap bulan belian pertama akan dapat 30%. Aduhhh memang meracun depa ni.

Akak memang tak tahan godaan. Maka tadi akak sudah hangkut 2 helai dik nun..sangat sangat santek okey.. tak kan nak jeling jeling saja. Harus ler beli juga..hehe

Tak pasti pula koleksi nama apa tapi Memang sangat cun. I like!


Thursday, June 27, 2013

Sambal petai ikan bilis.


Aii..suke bebenor sekarang ni makan petai...heee..Memang begitu lah kalau dah lama tak jumpa petai, sekali ternampak terus terliur dibuatnya.

Masa beli barang dapur kat MyMaiden kak-M nampak pekerja nya sedang bungkus dan timbang petai ni...bau dia toksah kiralah. Apa lagi teruslah hangkus sebungkus.

Balik rumah terus kak-M kedapur. Memang tak menayabar nak masak petai ni. Kak-M memang suka sambal petai, samada di kenakan bersama udang atau ikan bilis. Tapi stok udang takder maka akak menyambal petai dengan ikan bilis. Jalan...lalallal

Petai ni memang penawar, bagus untuk kesihatan. Cuma urine akan berbau petai ler nanti..huhhhu...apa sahaja lah asalkan tidak memudaratkan kesihatan.

What's your secret to being a supermum?


Mums are the best! But it's not easy to be one, so how do they do it? 

Calling all supermums! Come share your little secrets on how you provide the very best for your family with fellow mothers at Jacob's Mum's Little Secrets. You could be rewarded with awesome prizes, like a kitchen makeover worth RM 30,000! There are in total RM 100,000 worth of prizes up for grabs!

Saturday, June 22, 2013

Herbal Balancing Tea


Satu lagi produk dari 4life, Herbal Balancing Tea memang sangat bagus. Kak M baru cuba sebulan dan memang kak M sangat sukakannya. Perasa apple cinnamon memula memang rada tak leh nak twlan tapi bila dah habis secawan..heh..bolehbtahan juga teh ini.

Sangat enegetic terasa. Dalam satu kotak ada 30 sachet. Cuma ibu yang menyusu anak tak boleh consume ini. Jadi sesapa nak cuba boleh email jer kak M di emmarinie@gmail.com.

Jerebu kat luar pavlova kat dalam

Ironic saja tajuk entri ni...hehe..memang hari ni keadaan kualiti udara adalah sangat sangat teruk. Semalam kak M kat Hotel Uitm keadaan nya masih tidak begitu teruk. Tapi pagi ni buka jer pintu rumah dah terbau asap terbakar.

Memang sangat kelabu asap kat luar. Anak anak pun kak M tak bagi keluar main kat luar. Sangat tak sihat keadaab sekarang. Takut nanti ada yg akan deman selsema dan paling serius kena serangan athma.


Tu dia penuh trolley, memang dah berbulan tak shopping gini..hehe


Disebab kan semua aktiviti dalam runah jer jadi kak M masak masak jer. Hari ji tergerak hati nak buat pavlova. Malam tadi dah bawa bebudak ni keluar shopping kat tesco. Hehe beli kepeluan dapur. Banyak barang dah habis. Jadi beli sekali barang buat baking baking ni.

Rupanya tak susah pun buat pavlova ni..banhan bahan pun tak banyam cuma perlukan kesabaran tahan nafsu makan hahhah.



Jom semak resepinya

Pavlova

4 biji telur putih sahaja
175g gula kastor
1sudu kecil tepung jagung
1 sudu kecil cuka masakan

250 whipping creme
Buahan buahan seperti strawbery, kiwi, anggur dan sebagainya

Cara caranya:

Telur diputar bersama tepung jagung dan cuka dan gula yg dimasukkan sedikit demi sekidit sehingga menjadi bertanduk..hehe..macam tepu gitu bila diterbalikkan bekas tu takkan tumpah isi dalamnya..ha begitulah kisahnya.

Kemudian sediakan dulang dan letak alas kertas minyak.jagan guna acuan kek tau. Dulang bakar dlm over tu jer dilapik kertas minya. Tuangkan aduan tadi dan bentukkan bulat dan bakar dalam suhu 180 degre selama 30 minit.

Pallova akan menjadi keperangan. Bila dah masak bukakan oven dan biarkan ia menyejuk seketika sebelum ianya dikeluarkan.

Sementara ianya menyejuk sediakan creame dengan memutar whipping cream sehingga kental.

Kemudian tuangkan cream ke atas pavlova dan hiasi lah dengan buahan buahan tadi.

Pavlova ini manis tapi akan diseimbangkan dengan kemasaman buahan buahan tadi.
Ianya adalah keras diluar dan lembut didalam..sesekali makan ok lah.

Jomlah kita ber Pavlova.




Sunday, June 16, 2013

Making a scrapbook of your little ones is so easy!


Creating a scrapbook is now so easy! Create a scrapbook for your little ones with the Trudy & Teddy Scrapbook app on Facebook. 

With the simple steps of submitting and customizing the picture of your child, Trudy and Teddy's scrapbook is a simple way to share the joy your little ones bring with your friends and family. While you are at it, you could win prizes for the best album too! 

Find out more info on Trudy & Teddy's Facebook page!



The best way to celebrate 100 years of awesomeness!


RHB is turning 100, and there's no better way to celebrate than by sharing the happiness with everyone. 

Share the Pride with RHB on their 100th anniversary and you could walk away with an iPad Mini, Samsung S4 or other exciting prizes ! All you have to do is answer a simple question and you could walk away with awesome prizes. Check out the RHB Facebook page now!


What's your secret to being a supermum?


Mums are the best! But it's not easy to be one, so how do they do it? 

Calling all supermums! Come share your little secrets on how you provide the very best for your family with fellow mothers at Jacob's Mum's Little Secrets. You could be rewarded with awesome prizes, like a kitchen makeover worth RM 30,000! There are in total RM 100,000 worth of prizes up for grabs!


Celebrate a million minutes with a free cinema experience.


Thank you, Malaysians, for dedicating 1 million minutes of bonding with your children. In return, Oreo is giving back back a million minutes of bonding with a FREE cinema experience! 

Registration starts at 9am on 16 June 2013, so head on to the website now to kick start your million minutes with a great movie together with the kids!



Ayam masak merah membangkitkan selera bersahur

Banyak pula menu masakan kali ini. Tu lah kalaundah datang angin memasak ni memanf memacam idea nak masak. Part diet usah ditanyalah. Menyediakan masakan yang berkhasiat untuk seisi keluarga apa salahnya kan.


Sekarang ni bulan Syaaban. Bulan oenuh keberkatan. Anak kak M yang sulung ni aelalu ajak mak dia berpuasa sunat. Alhamdulillah dia mula memahami akan ibadah puasa itu suatu nikmat dan besar pahalanya. 

Jadi menu sahur ini adalah permintaan dari Amierul Danish. Dia memang suka sangat dengan ayam masak merah yang mommy masak.


Secara rahsianya, ayam masak merah ini akan menjadi lebih enak jika di mesin sekali serai didalam ciki dan bawangnya. Ketika menumis akan naik bauan seraibyang sangat enak. Kemudia boleh juga dititik serah itu kedalam tumisan tersebut. 

Kali ini kak M masak lebih sikit boleh simpan juga untuk berbuka nanti.

Sini saja...apa menu sahur kalian pula?

Akhirnya..jadi juga kailan goreng ala chinese ni...

Kak M pernah sekali dulu post entrti tentang masakan ini. Kak M makan bersama sahabat di sebuah restoran cina muslim di seksyen 13. Masa first time makan memang kak M dah jatuh xinta dengan menu ni. Memang suatu hidangan yang lain dari yang lain. Ternyata masakan cina adalah sesuatu yang istimewa juga.

Jadi kak M post di FB berkongsi keenakan Kailan Goreng ini. Kalau first time tengok memang tak percaya ianya adalah kailan sebab rupanya adakah sepeeti rumput rumpai haha. Sangat halus dan begitu rangup sekali.


Lalu semalam kak M bersilat di dapur mencuba masakan ini dan alhamdulillah ianya sangat menjadi. Yer..memang sangat menjadi dan cara menywdiakannya adalah begitu mudah. Yang penting sekali anda kena kenai bebetul sayur kailan ini. Jangan sampai tersalah beli sawi pula , huhu.


Sesikit sebanyak kak M kongsikan cara menyediakan masakan ini sepwrti di bawah.

1. Kailan ini mestilah dicuci bersih bersih dan toskan. Asingkan daun kailan dari batangnya. Batang kailan di potong nipis menyerong manakala daunnya dihiris nilis nipis.

2. Daun kailan tadi digoreng secara deep fry. Iaitu menggunakan minyak yang banyak sehingga ianya sedikit garing dan hijaunya menjadi lebih pekat dan jangan sampai terhangit sebab rasanya akan menjadi pahit. Angkat dan ketepikan seketika.

3. Tumiskan 3 ulas bawang putih dalam sesudu minyak yang panas dan masukkan batang kailan tadi. Masukan sesudu sos tiram, gula dan garam sexukyp rasa. Gaulkan sebati dan angkat dan letakkan dalam pinggan yang sesuai. Letakkan bahagian daun yang garing tadike atas nya dan taburnya dengan ikan bilis goreng rangup.


 Siap dan sedia di makan bersama nasi panas..

Amacam? Mudah kan. Sesekali boleh cecuba menu ini. Anak anak pun suka sebab ianya garing dan rangup seperti keropok.




Kids Day out


Kesian bebudak ni terasa sangat bosan 2 hari terperap dalam rumah. Maka petang tadi rencananya nak bawa depa ke taman.

Sesambil nak basuh keter juga. Memang berbaloi sangat basuh keter berbau masam dan sangat comot . Lama sangat tak cuci.

Jadi tadi petang bawa depa ke tempat basuh keter dulu. Alkisah banyak ler pula ketereta beratur untuk di basuh. Macam biasa pi lepak dulu kat kedai mamak sebelah tu sementara tunggu keter siap dibasuh.

Danish order mahhie goreng, nuha nak milo jer, ahmad pun sama dan mommy makan roti bom. Hehhe..banyak citer bebudak ni. Macam macam hal dok cerita sambil minum petang tu. 

Dah siap makan minum masih belum siap lagi kereta. Maka melepak lah kami tepian longkang menunggu kereta siap di basuh. Akhirnya sampailah jam 7.15 baru siap. Maka rencana nak ke taman terpaksalah di batalkan. Dah nak masuk maghrrib pun. Jadi kami balik rumah jer. Heee takper minggu depan lah kita ke taman.


Siakap Bakar Petai


Hari ni macam beriya pula kak M masak. Lama dah yeringin nak buat ikan bakar petai nim Awal pagi kak M keluar ke Jakel dulu cari kaib nak buat baju raya.hhheh...pastu ke office kejap amik dokumen dan barylah ke kedai beli bahan mentah.

Dalam kepala ni memang dok pikir dah nak bakar ikan petai ni. Kak M nak cuba letak paste tomyam yabg darling diva beli kat Padang Besar tempoh hari.

Alhamdulillah nampaknya memang menjadi sangat dan rasanya memang sangat sedap. KakM hanya sapukan pes tomyam tu pada ikan dan taburkan dengan petai dan terus bakar dalam periuk ajaib tu. Hehe memang cepat dan mudah dalam masa 10minit jer dah ready. Ummmphhh senyum lebar mak mertua kalau dapat makan ni..hoho.


Saturday, June 15, 2013

Makan cheese tart sambil nonton movie korea

My darling diva adik ipar bawa bali creme puff dan mini cheese tart..perggg hancuss program diet hakak okey...heee...memang tak tahan godaa  akak bantai juga serba satu..hihi..tapi ternyata ianya adalah sangat sedap.

Since daddy dah outstation 2 hari tinggal kami beremoat beranak kat rumah..heee..melayan tv saja siang malam. Masak pun simple simple je.


Dan jom layan citer korea...Boys Over Flower

Udang goreng bersama lobak merah

Ketandusan idea sangat nak masak. Terumatanya untuk hidangan sayuran sebab tak ramai yang sukakan sayuran ini.

Jadi lambakkan semua udang dan lobak merah serta hirisan bawang  ke dalam kuali. Tambahkan satu sudu sos tiram serta gula dan garam secukul rasa. Siap!


Friday, June 14, 2013

Ayam percik biasa biasa aja....

Salam siaran dihujung minggu. Sungguh tersangat sibuk kak M kebelakangan ini. Badan pun tersangat lah letih. Laki oula outstation menjadikan super mom ini..makin hebatbberpencak silat hahaha...

Tugas tetap tugas sibuk bagaimana lun seorang ibu..bab makan minum anak harus terjaga. Untuk hari ini kak M sediakan ayam percik.

Hahha nampak macam gempak saja. Wah! Dah pandai memercik mak.ini ya...idak ler pandai mana. Sebenarnya ada lebihan kuah percik kawan kak M bagi jadi kak M guna lah untuk buat di rumah ni.

 Lagi pun kan dah ada magic pan itu makin rancak kita memanggan yama percik ni. Rasanya memang enak. Rencahnya adalah style kelantan jadi kuahnya memangbputih. Sedap di makan bersama nasi yang panas dan sedikit lembik.

Jadi jom lunch dengan kak M...mari!


Thursday, June 13, 2013

its laundry time...



Saturday, June 8, 2013

The Mask Builders Dinner...

Akhirnya dapat juga belu mask ni untuk bebudak ni. Kemain depa exited nak ijut mommy ke dinner ni. Dari minggubkepas dok ajak beli mask takut tak sempat. Cari punya cari akhirnya jumpa di SACC mall tingkat 3. Tak sangka pyla kedai tu ada jual mask sebab dari luar nampak jual tuding dengan keronsang jer.


Nuha the pink butterfly.


Menu untuk dinner tahun ni boleh tahan juga. Ada nasi kerabu, ayam percik, fries, salad, kambing bakar, mee dan bihun sup, serta buah buahan dan siakap sweet sweet sour. Perfgg terangkat ler berat badan mak ni..hahahahhh


  Danish the Silver Fox


Penyertaa  malam tadi tidak begitu memberansangkan. Tapi tetap meriah. Majlis diiringi dengan nyanyian dan sitcom yang sangat seronok.

Tuesday, June 4, 2013

Calvin Klein..sapa nak angkat tangan....


Yetiba banyak pula yer handbang nak di lelong. Sila percaya bahawa kak M memang ada banyak Handbag okey..heeee..

Kali ni kak M nak lelong Calvin Klein Handbag warna hitam kelabu yang masih dalam keadaan baik. KakM beli di UK juga..memang heaven dok sana. Asik kerja membeli handbag saja. 


Bag ini agak spacious juga. Boleh isi memacam dalam tu. Bahagian dalam dia ada banyak poket. Jadi senang nak slot handphone ker, duit siling ker, kunci keter ker, dan lain lainlah yang seangkatan dengannya. Material utamanya adalah fabrik.

Kak M dah guna beg ini beberapa kali. Apapun kondisinya masih cantik dan bersih. 


Beg ini didatangkan dengan dusk beg dia juga. Maka boleh simpan elok elok dalam lemari dgn emasukan beg dalam dusk beg ini. 

Kak M nak lelong pada harga murah sahaja iaitu RM90 sahaja termasuk lah harga pos..
Jika ada yang berminat boleh email kak M di emmarinie@yahoo.com.

Melekat dengan bola kampung

Dan masuk 2 minggu tetiap malam dok melangut citer bola kampung ni...aisey..malam ni abang dan kakak masih belum balik sebb Daddy bawa jejalan nenfok wayang. Maka tinggallah Ahmad dan Mommy kat rumah.




Nak tak nak mommy oun terpaksa terjebak dengan citer bila kamlung ni. Walaupun langsung tatau apa citernya...layannnnnn.

Astro Anugerah Blokbuster Ke-2 kembali lagi!


Siapakah hero kegemaran anda di kalangan blokbuster tempatan? Siapakah heroin kegemaran anda? Bagaimana pula dengan filem kegemaran anda? 

Undilah dan suarakan pendapat anda dengan Astro Anugerah Blokbuster Ke-2! Mulai sekarang hingga 15 Jun, anda boleh mengundi sekali bagi semua kategori setiap hari, dan pemenang-pemenang akan diumumkan pada pada 15 Jun di Stadium Tertutup MBJB.

Bond with your kids like an Oreo with its creme!




The mommies and daddies out there all know that the best thing you can give your children is time. 

Dedicate minutes to your children via different activities with Oreo's 1 Million Minutes project, and stand a chance to win exclusive prizes that will kick start your bonding moments with your children. 

Prizes include a tandem bicycle, Nerf water guns and a Fujifilm Instax camera, so hurry!

Monday, June 3, 2013

Lagi jualan handbag branded...TODS....


Memang sayang sangat nak jual beg ni. Cantik dan sangat elegan.

Tapi sebab tak guna sangat jadi buat apa simpan. Sebab apa tak guna ? Sebab banyak sangat handbag dalam lemari akak....huhu.

Beg tangab ini adalah dari jenama terkenal Tod's. Beli di UK. Semestinya ianya original. Begbtangan ini di datangkan bersama dusk beg untuk menyimpan beg menjaganya dari sebarang debu lah konsepnya...hehe

Jadi ada yang berminat? Akak nak jual pada harga RM 900.00 sahaja.. memang tak balik modal pun..akak guna sekali jer beg ni... harga asal lebih dari RM 1000.00

Jadi jika ada yang berkenan boleh ler contact kak M di email emmarinie@yahoo.com.

So exciting Bukit Gambang Water Park

Mai nak cerita pula sambungan kisah cuti cuti kami ke Bukit Gambang..heeee.. Bialalah yang paling melompat kegumbiraan ialah anak anak. Mak bapak sibuk kira budget cukyp ke idak..hahahahhaha


Sebelum masuk sini harus lah beli tiket kan...hehhe..yang bawah 90cm tak perlu bayar tiket...heee..maka Ahmad pun diukur ketinggiannya...hahah...memang ada lebihlah 2 inci kot..memula tu depa kata dah twrlwbih dannkena bayar..ohoooo berkira lah sangat kan..suami akak cakap alah cincai jer lah diknon...then lepas lah kira cincai..yg lelain tu kami dah amik pakej memang termasuk tiket cuma tambah 2 tiket kanak kanak untuk Nuha dan Syabeel jer. Kanak kanak punya tiket cuma RM16.90 jer...hahah tak leer mahal kan..

Jadi akak kena beratur untuk tukarkan tiket dengan gelang sticker tu. Ok ada budak water park situ akan tolong padangkan pada pergelangan tangan.Sebelum masuk tu elok juga isikan kredit dalam tag pada gelang tu sebab kat dalam kawasan waternpark tu tak terima cash untuk sebarang pembelian atau penyewaan. .

Akak masukkan RM100 dulu. Kalau tak cukup nanti kat dalam boleh top up gitu.macam top up duit credit tepon tuh hahahhaa.


Masa ni baru turun dari tram..diorang panggil ni tram tapi pada akak elok lagi kalau namakn nya shuttle bus. Bus ini akan ulang alik amik dan hantar penumpang dari apartment ke water park dan sebaliknya. RM 2 dikenakan untuk trip  pergi dan balik.. huhu duit saja kalau katang sini kan..



Paling suka ialah Ahmad. Biasanya dia dok jwrit jer menyebut bas bila nampak bas kat jalan raya.tapi kali ni dia sendiri naik bas kan..haha memang exited habis...bising jer mulytnya dok citer itu ini.


Jarak antara apartment ke water park tidaklah jauh, cuma 300m. Hehhe kalau nak drive sendiri dan park di kaqasan tu pun boleh saja. Lebih sesuai lah naik bas. Boleh juga merasa bebudak ni naik bas. Lagipun kami amik pakej dan tiket memang dah termasuk dalam tu.


Secara amnya tempat ni tak lah hebat mana.kecik je lun kawasan dia. Lebih kyranf macam water world kat shah alam tu. Walaupun kecik agak exiting juga. Ada lah slide dan lain lain yang agak menarik. Bebudak ni asalkan dapat main air dah tak kisah tempat tu macam mana kan. Kalau dapat mandi kat swiming pool apartment pun dan suka yeramat.


Kat sini best juga. Akak lepas lama kar kolam ni temankan Ahmad Darwish. Risau juga kot twrlepas ke tempat yg lebih dalam. Boleh sewa pelampung ya. Semestinya dengan Kredit yg kita dah letak pada taq kat tangan tu. Kami sewa pelapung warna biru yg mcm cekelat 8 tu hahhah..yg tu semua area boleh guna..rega sewa cuma RM10 tapi deposit RM2 jadi kena tag RM12 lah..kemudian sewa yang single juga RM8 jer dan depoait RM2 makan tag lah RM10..gitu le kiraan matematiknya..hahaha


Ha kau..tergolek golek bebudak dua orang mandi manda. Huh slide ni memang syok..beepuaing pusing depa. Dah nak sampai bawah kemain menjeri4 lagi.


Satu lagi perkara elok juga sewa sebiji cabana ni buat tempat lepak dan ketak barang barang. Sebab bawa bonda mertua haruslah kami sewa. Agak mahal juga..RM35 dan deposit RM10 maka tag RM45 gitu...bila nak balik nanti dah pulangkan semua baru depa akan pulangkan deposit. Kemain lena nyentak bonda mertua kat cabana ni. Anak menatu cucu cucu meleka mandi mandi sampai lebam. Dah penat kul 12 tgh macam tu kakut kelaparan.

Makanan sedikit mahal lah
 Kalau set nasi minyak ayam merah tu sekali air ialah RM9.80. Tapi sedap juga
 Selain tu akak beli chicken chop dan fish n chip..boleh tahan juga rasanya. Melicin depa ni ni hadap..waaa...tu la kalau datang tempat gini memang redho lah dengam duit ringgit kalau tak tak enjoy..asik terpekin pekin. Minda dah kena set yang pasti akan banyak belanja kat sini.


River area ni agak adventure. Daddy bawa Danish dan Syabeel jer sebab sini agak dalam. Memang kena dok atas pelambung. Nanti akan menyusur masuk ke tempat sejuk...air terjun dan sebagainya.


Kolan penguin ni popular juga sebab  sebab ada curahan air dari takungan mulut ikan yang kat atas. Ahmad memang takut dangat dengan ikan tu. Tak nak dia dok sini..hahahahah.


Ok Nuha sedang posing di atas slide. Woohoooo!

Lebih kurang jam 4.30 kami siap pulangkan semua benda dan dapat kan deposit serta ronda ronda dalam kedai sovenir tu. Tetiba teringat akan tiket safari dan night jungle.

Aiya sudah terlepas daaaaaa...safari punya masa ialah dari jam 2 hingga jam 4ptg sahaja. Jadi balik apartment dulu mandi semua air bersih dan siap..lepak jap lepas maghrib naik bas tu ke night jungle. Ada animal and fire show at 8.

Overall memang terhibur dan seronom dengan percutian kali ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...