Followers

Friday, December 31, 2010

Miniature Ladies Shoes, Hat and Handbag (SOLD)

Assalammualaikum,
Selamat menyambut tahun 2011, pasti semua mengenggam azam baru tahin depan yer..Sambil tu jom lihat apa yang saya tampilkan hari ini. Replika ini berharga RM15.00 satu set...Ianya terdiri daripada 2 kasut wanita, dua topi dan satu handbag. Memang menarik jika diletak didalam display kabinet kalian....



Thursday, December 30, 2010

Ular menyusur Akar Takkan Hilang Bisanya.

Ehem....besar maksudnya tu. Tetiba teringat pula suatu ketika dulu my boss pernah cakap macam tu to one of my friend gara-gara dia kena angkat kosi depan students....hahahhaha...

maksud peribahasa di atas ialah sesorang yang besar pangkat dan darjatnya jika menrendah diri takkan jatuh pun kedudukan dan martabatnya itu....

Sejenak aku terpikir, hmmm betuilah, selama aku dok kerja kat situ aku memang ulaq.. hahahha...buktinya....dengan kelayakan akademik yang aku ada, aku tak terasa apa apa pun bila aku kena pi sort surat masuk pigeon hole lecturer, banyak pula tu, dok buat keja photostate ni tok sah kira la, sampai suatu ketika ada student masuk tanya aku, akak kat mana saya nak bagi surat ni, may be dia ingat aku kerani kot kat situ..ngeh ngeh ngeh.... tak palah.....sekali dia tau sapa aku..alamak kemain dok minta maaf...heheheh. tak pa aku marah pon, sikit pun tak....maka beringatlah kita untuk tidak sombong bila jadi ketua esok ni...kalau kena buat kerja tidak setaraf dengan kedudukan kita, buat jer lah....tak luak pon...

** sesekali menulaq, syiok jugak yer...hihihihhi

Clarks for boys only RM25.00

Clarks for boys only RM25.00

Wednesday, December 29, 2010

NEXT for boys



Kasut NEXT ni khas untuk kanak-kanak lelaki. Smart n Casual digayakan secara santai di mana jua majlis pun. Cuma RM25.00 ajer. Layannnnnnnnnnnnn

CLARK for girls (RESERVED)


Assalammualaikum n salam sejahtera,
Alhamdulillah jualan sangat memberansangkan kali ni saya masuk jualan kasut kanak-kanak pula. Kasut diatas untuk kanak-kanak perempuan yer. Jenama CLARK ni tuan puan tahu ajerlah berapa regenya kan.. Meh tengok sini saya jual hanya RM30.00 ajer (rrp RM125.00). Tak penah guna lagi tau. Untuk keterangan lanjut boleh email saya di emmarinie@yahoo.com atau sms saja di 019-2721076.

Tuesday, December 28, 2010

USANA, 4LIFE TF, INTRA, HERBA LIFE etc

Assalammualaikum,

Alhamdulillah, berkat kesabaran dan kesungguhan serta keyakinan yang ada dalam diri ni, kedai ini nampaknya mendapat sambutan juga. Terima kasih banyak banyak kepada semua yang sudi menjenguk di sini.

Hari ni sebagai mukadimahnya saya ingin berkongsi sedikit maklumat berkenaan produk kesihatan di atas. Almaklum dah masuk usia 35 ke atas ni, kena mula lah mengambil suppliment kan. Di pasaran beratus-ratus produk kesihatan di jual. Pilih saja mana yang berkenan. Dalam dok memilih produk-produk tu, sedar tak sedar kita dah cuba macam-macam jenis sampai kita sendiri pun tak tahu mana satu yang berkesan. Alhamdulillah saya di sini pernah mencuba beberapa produk yang popular di pasaran.

Pernah tak anda mendengar produk 4Life Transfor Factor. Produk ni tidak dijual berleluasa, produk terkontrol ni susah nak beli, hanya melalui agen sahaja. Saya pernah mencubanya ketika menghidapi batuk kronik berpanjangan. Algamdulillah lega selepas sebulan mengambilnya. Sebelum tu dah macam -macam ubat amik kat klinik, semula tak jalan. Untuk keterangan lanjut berkenaan produk ni kalian boleh google lah di internet. Konsepnya ialah mengingkat sistem imun badan kita yang semakin lemah, jadi yang melawan penyakit bukan ubat tetapi sistem imun badan. Ia menggerakkan intelligent sel untuk bertindak meningkatkan sistem imun badan. Bila sismtem imun dah tinggi maka penyakit pun akan baik. Hmmm macam tu lah konsepnya. Ianya sangat sesuai kepada sesapa yang ada alahan, sangat sangat sesuai...

INTRA ni pula ibu mertuaku yang minum, sama juga konsepnya, menurut beliau hasilnya juga baik. Dia kata dia semakin bertenaga every morning. kalau kita baca broshurenya pun samalah konsep dengan sistem petahanan badan tadi. Terutamanya contentnya ialah manggis yang baik untuk sistem pertahanan badan. Kalau ginilah kita pakat tanam pokok manggis banyak-banyak..hehehe fresh punya.. then buat jus sendiri minum..
Herba Life yang terkenal dengan produk penurunan berat badan. Memang akan turun pun jika kita mengikut arahan yang diberikan. Produk nya sebenarnya menggantikan nutrien yang sepatutnya kita makan tapi kita tak makan, Jadi herbalife ni ada nutrient yang sepatutnya badan kita dapat. Protein memang penting untuk tubuh badan. Kesannya kulit akan lebih licin dan bersih.

USANA, ini di cadangkan oleh Dr.pakar puan saya. Dia sendiri mengambil produk ini sebagai suppliment. Menurut beliau sehingga kini ianya adalah yang terbalik dari yang pernah ada di pasaran. Mungkin boleh la cuba. Harganya tak payah cakap lah memang mahal, 1 botol untuk sebulan lebih kurang RM250, sama macam 4life....kot-kot la masa depan nak cuba kan...yg ni pun kena melalui agen..memang tak penah jumpa pun di pasaran....

Jadi, apa pilihan anda....?
Harus juga dinyatakan bahawa artikel ini tidak ditaja oleh mana-mana pihak ya...

Monday, December 27, 2010

SALVATORE FERRAGAMO LADIES SHOES


Assalammualaikum, pastinya bukan lagi posy flower..huhu.. Di bawah adalah sepasang sepatu jenama mahal SALVATORE FERAGAMO milik saya. Size 7. Masih cantik seperti baru. Selepas balik ke Malaysia kaki kembang dan tak muat lagi maka saya mengambil keputusan untuk menjualnya. Kot kot ada yang berminat boleh lah . Harganya cuma RM75.00 sahaja. Sebaiknya cuba dulu takut tak muat atau longgar. Time kasih.


POSY FLOWER CHORLEY (SOLD)



Ini mungkin item terakhir untuk hari ini. Posy ini dari koleksi Chorley, jenama yang agak terkenal dalam himpunan barang barang ceramic di England. Terdiri dari 3 kuntuman bunga dan dijual pada harga cuma RM4.00 sahaja.

POSY FLOWER ALDERLY 2 (SOLD)




Satu lagi koleksi posy flower dari jenis Alderley. Yang satu ini mempunya kesan retakan pada pasunya. Hanya sedikit sahaja. Saya tampilkan kesan retakan seperti pada gambar. Ianya mempunya 5 kumtuman mawar yang sangat cantik. Dijual pada harga cuma RM 5.00 sahaja. Saya jamin saya pasti tidak akan mendapat harga begini untuk koleksi posy flower dari England.

POSY FLOWER RADNOR (SOLD)

Sebelum terlupa sekali lagi saya ingin memaklumkan kesmua posy flower dalam simpanan saya ini sama sekali tidak sama dengan yang dijual di AYER HITAM, Johor itu ya. Semua dalam simpanan saya adalah di beli di ENGLAND selama 4 tahun saya berada di sana. Dengan itu ianya adalah sesuatu yang berbeza dari segi kemasan dan kualiti. Perlu juga dimaklumkan setiap item mempunyai kesan kecacatan yang sangat sedikit kesan pindah randah.

Posy flower ini dari koleksi RADNOR, antara jenama yang sangat popular di England. Hiasannya terdiri dari 3 kuntuman bunga. Cuma RM 4.00 sahaja.

POSY FLOWER STAFFORSHIRE (SOLD)

Hmmmm, penah dengar Stafforshire, sememangnya ia adalah satu jenama barangan seramik yang terkenal di England. Lihatkan kilatan pada kuntuman bunga-bunga ini. Sungguh teruja. Posy flower yang terdiri dari 7 kuntuman bunga ini dijual pada harga RM12.oo sahaja. Masih harga mampu bukan. Jom beli...

Jika anda berminat sms saya di 019-2721076 atau email saya di emmarinie@gmail.com atau tinggalkan message di blog ini. Senang aja kan.

POSY FLOWER ALDERLEY (SOLD)



Posy flower ni ari koleksi Alderley, comel sangat seperti bonsai gitu. Amat jarang rekebentuk seperti ini dibuat. Cuma RM4.00.

POSY FLOWER IN BOX POT (SOLD)

Berbeza dengan yang lain lain, kali ini posy flower ini dihias diadalam pasy empat segi seperti kotak. Unik dan menarik bukan. Harganya cuma RM4.00 sahaja.

TWIN POSY (SOLD)


Rekabentuk ni macam kembar siam kan..hheehhe.. walaupun bagaimanapun ianya sangat menarik. Pasti menghiasi ruang rumah anda dan ia akan kelihatan berseri seri. Cuma RM4.00 sahaja.

KEMBALI SEMULA

Alhamdulillah, masalah teknikal telah dapat di atasi, Jom kita layan koleksi seterusnya, masih lagi dengan koleksi posy flower yang menarik. Saya perlu habiskannya...

Posy flower di atas hanya RM4.00 sahaja. Berkenan ker? Jom SMS saya jer di 019-2721076

Posy yang dalam boot ni kelihatannya sangat unit. Cuma RM4.00 sahaja.

Saturday, December 25, 2010

MALANG TAK BERBAU

PAgi ni seperti biasa saya memulakan sesi foto untuk item item baru, tetiba bila nak transfer image ke LAPTOP says empty folder...Aiyaa...kenapa lah jadi cenggitu, tapi bila view pada camera ada jer gambar tu. Maka masalah teknikal ini menyebabkan item item baru untuk jualan tidak dapat dipaparkan. Jangan marah yer...insyaAllah ianya akan segera di atasi....jumpa lagi dengan item baru sebentar lagi....terima kasih kerana mengunjungi blog ini, dan terima kasih atas sokongan anda.

Secebis nota

Assalammualaikum dan salam sejahtera kepada semua pelawat blog saya. Alhamdulillah, tidak sangka mendapat sambutan yang cukup memberansangkan. Buat masa ni saya sedang sort out stock, masih ada lagi yang belum dipaparkan, jurukamera sedikit sibuk, susah nak dapat appointment dengan dia, insyaAllah esok saya akan update new item. Jangan serik kemari yer...nantikan more new item soon.

Friday, December 24, 2010

Posy Flower 4pcs for RM10.00 (SOLD)




Thursday, December 23, 2010

SummerChintz Canister (SOLD)




Sugar, Tea , n Coffee canister ni adalah dari kumpulan Johnson Bross juga, koleksi ni namanya summerchintz. sangat lembut bunganya, sweet gitu. Yang ni juga ada kecacatan, coffee pot tu ada hair crack pada penjuru bawahnya dan tutupnya juga, tea pot pula tiada tutup, pecah masa operasi punggah dulu. Terpulang kepada kreativiti anda, dengan koleksi ni boleh juga dijadikan sebagai utensil pot atau bekas untuk gubahan bunga. Anda pasti tahu apa yang sesuai untuknya. Berminat? Cuma RM10.00 ajer....

TEAPOT (SOLD)


Teapot ni antara koleksi yang sangat popular di England dari koleksi Debenhnam kalau tak salah saya.Cuma ada teapot shj dalam simpanan saya. Memandangkan banyak sgt teapot saya simpan maka saya jual yang ni dengan harga RM10.00 sahaja. Boleh saja anda mix n match dengan mana mana koleksi yang anda miliki...

Jug & Pitcher (SOLD)



Set di atas adalah koleksi yang sangat susah didapati. Malangnya ada sedikit kecacatan. Tapi ianya tidak nampak dengan mata kasar kecuali betul betul tengok. Ada sedikit kesan lekatan dan serpihan pada pemegang dan badannya. Oleh kerana kecacatan itu ianya dijual pada harga RM15.00 sahaja.

Posy Flower in Frame (SOLD)


Posy Flower kali ini menampilkan hiasan dinding yang sangat menarik. Pasti memberikan susuatu yang berlainan untuk dekorasi rumah anda. Memang harga mampu untuk memilikinya serendah RM9.00 satu atau RM17.00 untuk sepasang. seperti biasa boleh hubungi saya jika berminat.

Posy Flower (SOLD)


Lihatlah kuntuman mawar di atas. Sungguh memikat. Memilikinya adalah satu kepuasan. Bayangkan betapa menarik posy flower ini menjadi hiasan diruang tamu anda. Kerana sizenya yang lebih besar dari koleksi sebelum ini maka ia dijual pada harga RM5.00 setiap satu. Kalau ambik dua sekali anda cuma perlu bayar RM9.00 sahaja.

Posy Flower in Log (SOLD)


Lagi berita gembira untuk peminat posy flower. Sebelum tu saya nak bagitau bahawa koleksi posy flower saya ini adalah sama sekali tidak sama dengan yang di jual di Ayer Itam Johor tu. Harap maklum yer. Semua ini saya mengumpulnya semasa menetap 4 tahun di bumi penjajah tu. Posy di atas mempunya 3 kuntum bunga Ros yang sangat menarik. Harganya cuma RM3.00. Jika berminat sms saya di 019-2721076 atau email saya di emmarinie@yahoo.com. Terima kasih atas sokongan anda.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...