Followers

Saturday, January 31, 2015

Trip ketiga Penghantaran ke Kuala Terengganu....hebat Arabian Kitchen ni


Pagi pagi lago KSuzy dah wassup kak M. Katanya nak lagi 10 pek Pes Me si Ni. Alhamdulillah dan terima kasih banyak kerana setiap menjadi customer Kak M. InsyaAllah kak M akan beri servis terbaik cuma kali ni kak M mohon maaf sebab penghantar pada hariIsnin kerana Ahad kat sini pejabat pos tutup

Kepada kawan kawan lain yang nak juga order boleh aje call, wassup atau email kak M di

019 2721076

Saturday, January 24, 2015

Makan Kenduri

Hujung minggu begini kalau tak balik Klang atau santai kat rumah, apa lagi kalau bukan ke kenduri kawin




hari ni kami ke gombak makan kenduri sedara. Mak Abah dari kampung juga turun maka meriah sekali lagi pertemuan ni. Lauk pauk sedap. haiiii hancus diet akak okay..esok kena jogging dua pusing tasik lah..heheh..

ok jom makan kenduri

Nak menang IPAD? Jom join this contest




just a click HERE

A unique ice cream which is not your ordinary dessert  

Friday, January 23, 2015

lagi penghantaran Pes Yemeni Mendhi ke Terengganu

Alhamdulillah, ksuzy sekali lagi order dengan kak M. Katanya selepas projek jamuan makan bersama sama kawan-kawan..ramai kawan yang nak juga pes ni. Katanya sedap sangat.. ye kawan-kawan, kak M memang tak tipu sesunguhnya kalian takkan menyesalkan hasil nasi arab dari Arabian Kitchen ini memang menyengat. Sekali cuba pasti nak.lagi.....



Untuk menjimatkan kos penghantaran ada pakej istimewa kak M sediakan

4 pek 1/2kg + postage = RM80

10 pek 1/2 kg + postage  = RM180

16 pek 1/2 kg + postage = RM 270

Orang terengganu dah 2 kali repeat order, orang Kedah, Kelantan, perak, Perlis, Johor dan lain lain tak nak cuba ke? Best tau!

Kalau ada yang nak order boleh aje wassup kak M di

019 2721076

Wednesday, January 21, 2015

Sup ayam untuk anak-anak


Apa lagi yang anak anak suka kalau bukan sup...kalau dapat hirup sup dengan nasi pun cukup memuaskan hati.

hirup sup macam minum teh panas gitu. semangkuk diminumnya..hahah..duhai anak-anak. Tapi apa salahnya kalau dah anak-anak suka jom kita sediakan hidangan yang membuatkan mereka gembira. Paling simple tapi berkhasiat dan mudah disediakan.


ini adalah satu cara nak bagi sup kita nampak menarik..heheh..rajin plak mak motong carrot and kentang gini kan....sebenarnya bukan aje bebudak yang suka...hayyy mak bapa budak pun berebut tau nak sayuran berbunga ini..hehheheh...


Dan hasilnya memang sangat menarik. slurrrrp!

Ayam Masak Kicap lagi


Ini juga yang menjadi kegemaran anak-anak. Ayam masak kicap memang sinonim antara menu kegemaran seisi keluarga kak M.

Heeee, nak masak pun mudah tapi nak bagi sedap tu agak payah sikit debab kalau tak cukup bahan menag rasa dia akan kureng.

Biasanya untuk menu ini kak M akan letak serai titik. dan kuahnya adalah daripada cili kering yang di mesin bersama bawang merah dan putih. Letak tomato dan bawang besar hirisan kasar...waaaa memang mengancam!

hah tumis aje macam biasa, nak nau yang lagi menarik letak bunga lawang dan kayu manis..huh! memang meletop!

Kalau masak menu ni memang sekali hadap ler..tiada esok bagimu..habis hari ni juga
heeee

Tuesday, January 20, 2015

Pes Mendi Arabian Kitchen ke Terengganu


Terima kasih Suzy kerana membeli dari Kak M ... kak M dah post petnag tadi dan InsyaAllah akan sampai esok

semoga kalian enjoy menikmati nasi arab istimewa ini...

kak M jual yer..

kepada yang teringin nak cuba keenakan Nasi Arab dari Arabian Kitchen ni, moh order sekarang. jom tengok pakej menarik kak M sediakan

4 pek 1/2kg + postage = RM80
10 pek 1/2 kg + postage  = RM180
16 pek 1/2 kg + postage = RM 270

hubungi kak M di talian

019-2721076

Monday, January 19, 2015

Dan akhirnya aku terjebak.............Naelofar Hijab

Holaaaa.....aku tanya apa khabar? Aku tanya apa khabar...semua?

heee....lagu trending hari ini dalam sejarah. masih bising bising lagi yer dengan AJL malam tadi.
Kak M dah sampai tahap muak pening migrain segala...tapi bukan sebab lagu-lagu tu..tapi sebab dek promo Qu Putihhh ittew.....tolongggg..mak stress, lantas kak M banyak habiskan masa sereka baju dari mendengar AJL heee.. 

Ni nak cerita hobby baru akak..hik hik.. hobby ke? idak ler....akak now days suka bebenor dengan trend Naelofar Hijab neh....hehe.. tu je pon macam gempaq sangat kan.


Salmon colour Naelofar Hijab..i love this colour very much


Iyalah jadi pompuan ni kena sentiasa cantik jelita. sesekali tukar fesyen dan ikut peredaran semasa, kaedahnya lah...hahah ..

dan ianya berlaku bila ada member akak ni dok promo kat pejabat dan hijab ini hanya semurah RM50 aje....itu ler yang menjadikan akak terpesona dan akhirnya kak M dah ada LAPAN warna okay...ulang suara LAPAN...dan LAPAN lagi..

And this colour as well...very nice..hijau lumut katanya.

huhu macam nak insap sekejap membeli belas ini. But this hijab is very special!.. konsep SEGERA tu yang membuatkan kak M suka sanggattttttt!. Kosep nak cepat dan paling PENTING..tak perlu IRON...hah!..memang best!


Friday, January 16, 2015

Gulai Lemak Ikan talang dan nenas


Rupanya tak payah mana pun nak masak menu ni. Ada member bagi kak M dua biji nenas. Dari kampung katanya. Maka teringatlah kak M akan menu kegemaran kak M. Tapi tak pernah masak. Tapi kalau orang masak memang ler licin mak kerjakan. 

Selalu kalau kat kenduri kawin pon orang hidangkan lauk ni kan kan kan. Kena gayanya memang meletopsssss

Kak M guna sebiji nenas memang banyak lah jadinya dan kak M bagi pada kakak ipar sikit

Bahan bahan adalah seperti berikut

Sebiji nenas
Ikan talang tulang
Ikan talang isi (di potong kecik dan direndam agar hilang sedikit masinnya)
Dua batang serai dititik
2 biji asam keping
santan

Bahan kisar
 setengah inci kunyit hidup
2 buji bawang besar
10 biji cili padi
4 biji cili merah

kalau ikut resepi asal memang ada santan pekat dan santan cair. but ini nak cepat punya hal asalkan santan jadi punya..hahahha

ok masukkan semua bahan kisar dan santan serta tulang ikan dan isinya. biarkan sehingga mendidih kena kacau kacau juga supaya santan tak pecah minyak. akhir sekali masukkan asam keping dan rasalah manis dan masinnya.

huhhhhh bertambah nasi akak makan hari ni..hancus diet tau!

Thursday, January 15, 2015

Rendang ayam dari Arabian Kitchen


Hah...lagi produk Arabian Kitchenbyang kak M cuba..semestinya pes rendang ayam..perghhh mantap! Memang sedap...cumaa
-
-
-
-

tak cukup ayam..uwaaaaa..tu pasal korang nampak sayup je ayam dalan rendang tu. Tapi sebab akak nak.masak juga maka ini lah jadi nya.


Sapa yang beli mai call atau wassup atau sms kak M di

019 2721076
at any time

Hanya
RM15 sahaja untuk sepeket yang boleh masak sekilo ayam atau daging



Dan ia sangat sesuai dikenakan dengan Nasi Yemeni Mendhi  juga dari Arabian Kitchen

Nasi yemeni mendhi boleh didapati dalam dua size

1/2kg RM17.00
1kg RM30.00

tapi
-
-
-
kalau beli banyakkkkkk kak M boleh je bagi diskaun...

ok kan?.

Wednesday, January 14, 2015

Sehari ke Putrajaya siaran tertangguh


Amboi hai,dari sehari ke hari dok tertangguh nak share cerita ini. Ini cerita orang kampung I datang jalan KL. Wah kemain meriah tau. Bukan mudah adik beradik nak jumpa. Punya lama dok dalam bas dengan jem tahap gaban bagai..hehhe akhirnya sampai Shah Alam.

Mereka hanya sejari aje di rumah akak di Shah Alam


Ni gambar kami makan tengahari di alamanda. Sebenarnya kak M pun memang kali pertama ke sini. Hahahah, almaklum cik abang I tu memang tak gemar ke soppig komplek gini. Lagi-lagi dalam kesesakan rakyat yang memang memeningkan.

Seronok juga makan sini. Macam-macam pilihan makanan ada. Pening woooo nak pilih nak makan apa. Depa kata nasi kerabu kat sini memang sedap. akak makan koew teow goreng aje...boleh le...sedap lagi kot char koew teow Penang. hehehhe


dah sampai Putrajaya harus ler ke sini kan..hee melawat masjid Putrajaya memang acara wajib. Cantik sungguh pemadangan masjid dari jauh..weh...masa ni memang panas teramat.. tu pasal gambar pun cantik terang benderang..mata semua sepet-sepet tak kuasa nak terbeliak..hehe


Tok wan layan aje cucu cucu dia.


Hah ! Yang ini pon wajib posing...pandai ambit sudut yang menarik memang cantik jadinya. wahh tak sangka gambar pon cantik.. Ahmad tu dah tak tahan nak celik... terikkkkkk


dan lagi dan lagi


oooo ada lagi 


dah yang ini paling cantik...kan? kan? kan?

Tuesday, January 13, 2015

Pes Yemeni Mendhi dari Arabian Kitchen memang best!


Mari-mari-mari...STOK masuk banyakkkkkk kali ni..Sungguh laris Pes Mendi ni. Semestinya dari Arabian Kitchen. Sapa nak jangan malu dan segan contact atau smsm atau wassup aje kak M di talian

019-2721076


Pakej menarik untuk mereka yang perlukan kak M pos ke alamat masing-masing:

4 pek 1/2kg + postage = RM80

10 pek 1/2 kg + postage  = RM180

16 pek 1/2 kg + postage = RM 270

hubungi kak M di talian

019-2721076

Saturday, January 10, 2015

Taman Buaya Melaka


Ini memang sejarah..tak pernah terpikir nak pegang n peluk buaya bagai..hahahaha..anak buaya ni umurnya 3 tahun dan memang setiap hari dia akan di keluarkan untuk sesi bergambar. 

geli atau seram....atau ngeri takut kena ngap. Abang Danish memang sangat berani. selesa aje dia peluk anak buaya tu.

hehehe.. Ahmad langsung buat tak heran aje nak pegang buaya tu,.....hehehe.

lokasi ini adalah di Taman Buaya Air Keroh Melaka.

Nak masuk sini pun jangan lupa bagitau ada warga emas jika adalah sebab ada special price untuk mereka ini dan kanak-kanak 4 tahun ke bawah


Macam-macam juga aktiviti ada di Taman Buaya Melaka ni. Ada Taman Miniature yang mempunyai model bangunan di Malaysia seperti Menara Kuala Lumpur dan A farmosa


Waktu ni cuaca memang sangat cantik..so gambar pun cantik cantik belaka.


Memang exited anak-anak, bergegas dari satu station ke station satu lagi..huh letih mak bapa bekejar takut terpelsang dari pandangan.  Waktu ni orang tak begitu ramai jadi agak selesa  berjalan-jalan dalam taman Buaya ni



Ini pula ialah Keretapi Dinasour..hehe..kena bayar RM3 seorang untuk satu ride..mesti le Daddy yang kena temankan depa..mommy dah keletihan seharian berjalan. ada kot 10 minit je ride keretapi ni..hehe


Dan akhir sekali kita jamu ikan makan...heee guna botol susu tu kemain exited bebudak ni, berebut-rebut yang suap ikan ikan ni...

Saturday, January 3, 2015

Zoo Melaka


Siapa pernah pergi ke Zoo Melaka? Hehe..rupabya Zoo Melaka adalah Zoo Kedua twrbesaedi Malaysia selepas Zoo Negara. Jadi koranf mesti kena jengah sekali ke sini

Minggu lepas kak M dan suami bawa anak anak melawat Zoo Melaka.
Ini adalah siri lawatan kami ke Melaka. Dulu pernah juga berkampung kat Melaka, tapi kami spent mada di AFarmosa. Ya...Zoo di A Farmosa juga antara yang ter terbaik untuk dilawati.


Tiket dah revise katanya tahun inj. Jadi Sedikit naik harganya.

DEWASA  RM 15.00
KANAK KANAK RM6.50
WARGA EMAS RM6.50

Haaa korang jangan lupa mention warga emas tau Kalau ada bawa mak bawa atau atok nenek. Bantak tu bezanya. Warga emas ni untuk mereka yang berunur 65 tahun dan ke aras.


Dek kerana zoo ini agak besar dan kami ada nenek yang berumur 70 tahun maka usah segan silu untuk beli tiker naik trem yer...hehe..kamau idak Ada yang terus balik Shah Alam dek sakit lutut

Tiket untuk trem plak ialah

Dewasa RM5
kanak kanak RM2
warga emas RM2

memang ler kena beratur panjang nak beli tiket tram ni tau. Sebab memang krbanyakan orang pilih untuk naik tram. Dan tram tidak akan bergerak bila hujan. Mujur lah ketika ini cuaca sangat baik.


Hah...lepas beratur beli tiket moh kita beratur tunggu tram.plak yer. Heee harus lah bersabar.


Eweeeee! Ada berani?..hmm taknmau citer panjang okay..tengok aje.


Ok, macam kebanyakan aktiviti di zoo lain. Kat sini juga ada show. Heee kami sempat melangut tengok bird show. Heee sukanya anak anak  tengok show ni.


Hmmmm gambar ni adalah Ketika sebelum naik trem. Melilau lilaubtak tahu nak jalan ke aeah mana dulu.. heee..anak ramai tu harus setiap masankena bilang cukup ke tidak. Ko hilang nanti payah nak jumpa nih...


Dalam perjalanan ke Melaka tu we all singgah di Dengkil untuk sarapan. Kak M b7atbler sikit bekal untuk anak anak yang cerewet makan ni. Alahai simple simple aje.


Alhamdulillah all behave. Senang bawa jalan gini kan kan kan.


Ok..next episod kita ke Taman Buaya pula yer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...