Followers

Thursday, March 28, 2013

Smoke Salmon lah....

Salam ceria di petang Khamis....wah! Hari ni Kak M balik awal..pening sudah dengan gelagat bebudak ni kay ofis. Cuti sekolah kan...memang bebudak ni ikut kak M ke office. Dalam jam 3.30 tadi dah macam macam hal..aku pun naik hangin so jom semua baik...owh ya. Lagi pun kak M memang dah janji dengan bibik nak dtg kemas rumah petang ni....

Sampai rumah biasalah memang dok pikir pikir nak masak apalah pula hari ni. Kena cari menu yang bebudak ni semua boleh makan.

Belek belek bahan mentah lorrrr baru teringat hubby ada bawa balik Salmon smoke dari london..arhhhhh apa lagi...kita grilled lah kan.....aiii magic grilled pan kan ada...hah ko ado?


Kalau dulu kak M makan smoke mackerel apice memang sedap sangat kena pula dwngan sambal belacan..huishhhh..bertambah tambah nasi . Smoke salmon ni pun apa krangnya..cuma kak M rasa macam sedikit masin. Tapi kalau dah kena dengan nasi panas panas tu hmmmm memang lah umphhh!


Hah..takkan nak makan ni jer dengan nasi kan..memang lah rasa tak lengkap. Kak M petang ni masakkan ayam kicap utk anak anak. Lama juga kiranya tak masak ayam kicap nih. Tengoklah nanti mesti berulang depa menambah nasi..hihihi.....malam ni sayur tinun jwr..hehe tak der stok pula sayuran ni...


Kiranya settle lah menu untuk malam ni. Esok punya menu eaoklah kita pikirkan..heeeeee




No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...