Followers

Tuesday, April 30, 2013

Rehat santai di Kg Sungai Udang

1 Mei kembali lagi. Semua yang pekerja menikmati cuti masing masing hari ni. Alamdukillah diberikan ruang untuj berehat santai bersama keluarga.

Macam biasa bila cuti pasti kami akan pulang ke kampung. Hee macam la jauh sangat kampung ni..Shah Alam ke Klang jer.

Hari ni awal pagi kak M masak nasi lemak. Tapi lauknya biasa biasa jee..telur gireng, telur rwbus, timun dan ikan bilis. Hah ! Nasi lemak standard lah kiranya. Dah siap masak terus masuk bekas untuk di bawa ke rumah mertua di Klang.


Sampai jer di Klang terus buka semua bekas makanan ni dan makan ramai ramai.wah! Kemain selera semuanya. Alhamdulillah kekenyangan dan semua suka dengan nasi lemak pagi ni. Dah kenyang apa lagi, rehat santai lah bebidak ni semua.


Min Size. Max Features.

It’s the mini sensation of the year with the maxi capabilities you’ve been looking for. Match it with your style to do all the things you need it to. Galaxy SIII mini for only RM999.



Monday, April 29, 2013

Your music files are taking up too much space? Try Deezer!


Now you can have millions of songs on your phone, tablet and PC with Deezer, a music streaming service brought to you by DiGi. Create playlists and listen to them even offline, so you never need to worry about not having a Wi-Fi or 3G connection! Take your music wherever you go! 

Sign up today and get a 1-month free trial! Every 10th person to sign up will get a DiGi Prepaid Broadband SIM Pack and a Deezer Premium account for 6 months (total worth RM136).


Samsung Galaxy S4, your life companion.


Finally, the Samsung Galaxy S4 series have arrived to our shore. Not only is it a gadget to keep your loved ones near by, Samsung Galaxy S4 comes with various function that surpass a normal phone; it cares for your health and well-being as well! 

Check out the many features of the Samsung Galaxy S4 that helps to make your life richer, simpler, and more fun!



An Anti-Ageing cream that also makes you fair!

Forget about plastic surgery, go natural. Try out the new and improved Olay Total Effect Anti-Ageing & Fairness Cream. This 2-in-1 is the ultimate protection from the signs of ageing. Honestly, it is the perfect regimen for us busy ladies to stay young and radiant.


Satu jam tunggu nak makan ni....potong lah



Lama juga tak bawa bebudak ni keluar jalan-jalan. Almaklumlah dengan kekangan masa dan kesibukan kerja. Kasihan depa ni, memerap lama dah ajal mummy ke Toy'r'us. Danish tu memang dah lama menuntut nak hadiah sebab kali ni peksa dia dapat no.2. Wahh! Berbahagia lah suruh orang belikan hadiah untuk dia.


Sebenarnya banyak juga urusan hari Sabtu ni. Memula tu kak-M ke 4life HQ dulu, amik stok untuk mertua dan kawan. Memang HQ 4life ni buka Sabtu dari 12tgh hingga 7.00 malam. Nasib baiklah orang tak ramai. Kalau tak memang bosan la bebudak ni menunggu mummy kat situ. Selesai urusan di 4life terus ke Empire Subang.


Kemain lah memasing menghala ke tempat pilihan memasing.. Memang menyenget jugaklah mak ko nak membayar kab..hahhaha. Mahai bodoah!..Hai anak punya hal..tutup mata jer lah.


Selesai mebeli hadiah memasing, semua dah minta upah nak makan. Hai, macam biasa lapar jer memanjang. Jadi kami makan di Kenny Rogers sebab depa ni suka sangat dengan Raosted Chicken ni. Moh ler makan dulu. Macam biaa memang order quater chicken tu untuk Nuha dan Danish. Aunty pun sama, cuma mommy jer nak cua menu baru..tah amenda namanya..hehehe

Tapi kan hampir satu jam tau nak dapat menu baru ni..semua orang dah makan habis licin, mak punya makanan belum sampai. Aiseh...memang len kali tak nak dah order mender nih...lama bebenor dia nak bakar ...boleh tahan ler rasanya..a bit cheezy...Alhamdulillah semuanya kekenyangan.


ni ler rupanya mender yang lama ahkak menunggu tu...

Sunday, April 28, 2013

Ladies, here’s to you!



Calling all ladies out there! Here’s a song specially dedicated to you! 

Shine on like the woman you are, be inspired by the true stories of Malaysian women with this fast-paced and entertaining video. You can be unstoppable too, just like these women. 

Find out how these strong women overcome the difficulties placed in front of them.

Jom Ubahsuai!


Have you heard? HOMEDEC is happening on 1 – 4 May at Kuala Lumpur Convention Centre! 

‘Ubahsuai’ your home now and be one step nearer to make your dream home a reality with their RM20k instant cash daily giveaway! All you have to do is just spend RM100 in a single receipt at HOMEDEC 2013 and you’ll be in the running to win RM20k instant cash, DAILY! It’s that easy!

Saturday, April 27, 2013

Santai hujung minggu

Hari ni memang santai habis...semua melepek jer atas katil. Pepagi lagi kak M dah siapkan nasi goreng kampung dan cucur jagung untuk sarapan. Hari ni memang tak masak sebab pukul 3 petang nanti ada jemputan birtday bash di seksyen 6 jadi kami pi makan kat sana jer.....


Abang Danish bangun paling awal. Sebabnya dia nak siapkan mainan lego yang beli semalam. Hmmmm susah juga binaan kali ini. Dari semalam lagi Dia dok pasang lego ni..dah beberapa kali berhenti sebab Ahmad enterframe hehehe...

Tapi akhirnya siap jugalah. Dengan berbahagianya dia datang bawa dan tunjukkan pada mummy.



Tatau ler apa kebendanya benda ni. Macam kepala naga pun ada..tapi tayar kereta kebal..huhu...walaupun mahal mainan ni tapi pada akak ia mampu menjana pemikiran anak anak. Woiii susah tu nak kena pikir cemana nak pasang componen yang kecik kecik tu membentuk satu objek sebesar ini. 

Boleh ler nak beli setahun sekali kan ..hehheh..ini pun sebab exam lepas dia dapat no2 dalam kelas jadi dia tuntut lah nak hadiah ini.


Thursday, April 25, 2013

Meet the new frizz fighter.

Being a victim of the curse of frizzy hair doesn’t have to mean the end of the world.

Fight the frizz with Sunsilk’s new Smooth & Manageable variant, infused with 5 natural oils which nourishes your hair from within, and creates a protective layer on the outside too! The Keratin Yogurt Nutri-Complex™ inside tames unmanageable hair and protects it against harsh environments, keeping hair smooth and manageable throughout the day.

Hair woes, be gone!

Tuesday, April 23, 2013

It is effortless to be beautiful


Heard how hair dryers damage your lustrous hair? 

If you are armed with the Sharp Plasmacluster Hair Conditioning Dryer, you won't have to worry about that no more! With its amazing Plasmacluster Ion technology, this unique hair dryer helps lock all in the moisture that your hair needs! And don't forget about your skin; Sharp Plasmacluster offers a Mobile Ion Generator too which keeps your skin and hair moisturised all day long. 

You've got to try it to believe it.


They'll keep you awake, tune in to MIX Breakfast.


Don’t dread the daily grind, start your day off right with a dose of awesome with the all new MIX Breakfast show! 

Tune in to MIX fm on weekdays from 6 – 10am to catch two of the hottest entertainment personalities from two different countries, Sarimah and The Rod, waking Malaysia up like never before. 

Enjoy the new & experienced breakfast brand with an all-star pairing, only on the MIX Breakfast show!


Deezer – Discover the other side of you!

Take millions of songs wherever you go, only with #DGDeezer. VisitTake millions of songs wherever you go, only with #DGDeezer. VisitTake millions of songs wherever you go, only with #DGDeezer. VisitNow you can have millions of songs on your phone, tablet and PC with Deezer, a music streaming service brought to you by DiGi. Create playlists and listen to them even offline, so you never need to worry about not having a Wi-Fi or 3G connection! Take your music wherever you go! Sign up today and get a 1-month free trial! Every 10th person to sign up will get a DiGi Prepaid Broadband SIM Pack and a Deezer Premium account for 6 months (total worth RM136).Deezer – Discover the other side of you!

R
Hhh






Monday, April 22, 2013

Perang Poster...mari mengundi

Wah! Semangat mengundi kian terasa. Hehe.. You olls! Mengundi kat mana? Kak-M masih alamat di Kubang Pasu nun, dun Jitra. Hah! Dah tinggal beberapa hari jer kita akan mengundi. Ntah kenapa kali ni semangat mengundi itu sangat berkobar-kobar...

Haloooo, i dah beli tiket hokey..RM2k plus for me and my 3 kids. Gasak, asalkan akak dapat balik mengundi. Pertama kali nih akak nak memangkah..hehe..semnagat kan?

Selesai jer penamaan calon pada 20hb tu, wah! Kemain hebat poster naik sana sini sinun. Amacam kat tempat korang? Kat tempat kak-M ni masih ok lah tapi semalam lalu di Sesyen 17 dekat bulatan tu aduhai...penuh dengan segala bendera. Huhuh,, udah macam pesta-pesta keraian pula. Memang buat duit sakan ni para penggantung poster dan bendera. Apapun jaga diri jangan sampai kena langgar dek kereta motor yang lalu lalang situ.



Dalam Facebook tu tak kurang juga. Memasing dengan posting politik. Hiskkk memacam banner poster dah penuh wall akak tau. Suka tak suka ianya dari kawan-kawan, jadi usah nak emosi sesangat. Agak nyampah scroll jer kebawah. Sama juga konsepnya kalau awak pos gambar makanan kan atau barang2, awak ingat deme kat sesana tu suke bebenor ker dengan gambo makanan awok tu..heee kaedahnyalah kan. Kekdang kan sebab posting depa juga akak rasa banyak maklumat tentang politik yang akak tahu. Sekalipun tak suka politik kena juga amik tahu sebab ianya memang wujud dalam dunia kita.

Jadi jangan gegaduh lah sesama kita. Setiap kita ada hak memasing untuk memilih calon terbaik. Ia baik pada kita tak semestinya baik pada yang lain jadi memasing kena hormat menghormati hak kita bersama.

wokey..jom ronda nengok pesta bendera dan poster


An Anti-Ageing cream that also makes you fair!

Forget about plastic surgery, go natural. Try out the new and improved Olay Total Effect Anti-Ageing & Fairness Cream. This 2-in-1 is the ultimate protection from the signs of ageing. Honestly, it is the perfect regimen for us busy ladies to stay young and radiant.

Lebih pantas, menjimatkan dan mudah di bawa ke mana saja.

Salam siaran semua.

Hari ni I coti beb. Saja amik cuti sebab nak rerehat ke kekununya. Kebetulan Abang Danish pun cuti sebab semalam berkarnival sukan kan, jadi sekolah bagi cuti hari ni. Alhamdulillah dapat lah berehat di rumah aja.

Selepas hantar Nuha dan Ahmad ke Taska, Kak-M terus shoot ke MPK Klang untuk pick up Aunty Rina Darling Diva tuh. Ha,,memang dah berjanji pun nak ke MAXIS Bukit Tinggi untuk selesaikan akaun Maxis yang memang dah lama nak tukar.

Al kisah akak punya akaun broadband ni ada dua, satu yang 48 hengget dan satu yang 98 hengget. Lepas jer pasang Unifu kat rumah akak dah tutup akaun Maxis yang 48 gengget tu. Iyalah sebab dah banyak now akuan nya kan. Nak tutup yang 98 tu dok rasa macam nak kena guna juga kot2 masuk kampung yang takde wifi kan.

Comel sangat! Akak memang suka gadjet cecumel gini..heee..memberatkan lagi handbag i juga ni..huhu

Tapi sekarang dah ada pula portable wifi jadi tadi akak pi tukar plak yag itu. Tutup akaun yang RM98 dan aktifkan portable wifi Maxis pula tapi di bawah akaun yang sama. 

Yang ini memula tadi akak kena bayar RM150 lah sebab kos untuk pengaktifan dan modem sekali rasanya. Tapi bebulan cumalah RM68 sahaja. ha tu yang akak suka tu. Jimat banyak lah dari yang akak dok bayar RM98 tu kan.

Wifi ni untuk 8gig ajer..ishhh cukup ler kan dengan status akak ni, bukanya korporat or diva bagai kan..hahahaha. Dan 8gig tu du bahagi dua iaitu 4gig utk tempoh 8 pagi hinggan 2pagi dan selebihnya 4 gig lagi untuk dari 2pagi hingga 8pagi. Memang molek sangat.
Bateri pun tahan hingga 8 jam, lama tuh ha sesambil dalam keter tu bebudak ni boleh ler melayari internet melalui tablet memasing. Selamat ler Daddy ya, kalau idak semuanya dok menyedut internet dari handphone Daddy...keh keh keh..


Is your smile the brightest in a million smiles?

How widely would you smile if we told you that your pearly whites could win you an iPad mini?

Show off your most confident smile at Oral B’s “Million Smiles” contest app, and you could win weekly prizes like a RM 100 Oral B hamper, or even Grand Prizes like the iPad mini.

While you’re there, check out their “Brush, Floss, Rinse” game for a bit of fun too!
368 people are sharing this campaign.


Tahniah Abang!


Musim sukan sekarang ni. Semua sekolah mesti sibuk dengan karnival sukan. Semalam sekolah anak kak-M ni. Amboi berpanas kitaorang menyorak bagai nak rak...heee. Sesekali berjemur tengah padang yang boleh tahan ler panas nya, memang sangat mencabar.


Tahniah untuk Abang Danish di atas kejayaan meraih tempat ketiga dalam sukan semalam. Abang mewakili rumah Merah, Saidina Abu Bakar.


Just for Ladies....click here

Ladies, here’s to you!

Sunday, April 21, 2013

KREATIF

Mereka memang sangat kreatif. Kak M tak pasti apa konsepnya..masa jalan ke pejabat ternampak jadi kak M terus amik gambar. Ianya sebuah binaa  yang sangat unik..masterpies!





Thursday, April 18, 2013

An Anti-Ageing cream that also makes you fair!

Forget about plastic surgery, go natural. Try out the new and improved Olay Total Effect Anti-Ageing & Fairness Cream. This 2-in-1 is the ultimate protection from the signs of ageing. Honestly, it is the perfect regimen for us busy ladies to stay young and radiant.

Another Running CPUV ...


Alhamdulillah, rezeki jangan ditolak, pagi ni kak-M masuk office sedikit lewat, minggu ni memang jadual sangat padat menjadikan kak-M sangat keletihan. Selepas breakfast, macam biasa masuk office kak-M akan buka dan baca email dulu serta buku organiser untuk melihat tugae-tugas penting yang perlu disegerakan. Sesambil tu kak-M intai juga blog kesayangan ni. 

Buka Nuffnang juga...heeee Alhadulillah ada lagi CPUV baru masuk. Terkini sedang berjalan adalah dari Project Breeze Pop...hehe baru ada RM0.08..ok ler tu dengan level blog akak yang tak seberapa ni. Terima kasih kepada pihak penaja yang sudi pilih blog akak sebagai medium untuk iklan tersebut dan terima kasih juga kepada pihak Nuffnang di atas kerjasama ini


Memang dua tiga hari kebelakangan ni kak-M menulis entry yang agak panas tajuknya. Tajuk jer panas tapi isinya biasa- biasa ajer. Dan tajuk itu berjaya menarik ramai pengunjung ke blog Why Pay More ini. Heee...suatu hari akak nak tukar lah naka Blog ini sepertinya tidak begitu sesuai lagi..hahahah,. Akak dah jarang melelong barang kan.

Tajuk entri 'Makin merepek iklan ni berjaya mengumpulkan pembaca seramai 159orang dalam masa sehari' Memang ianya suatu pencapaian terbaik akak selama berblog ini..hahaha, macam lah hebat sangat kan...hebat ler pada akak ni. Manakala tajuk Fenomena 'PM saya' Makin menjadi-jadi juga mencatatkan jumplah kunjungan yang agak tinggi. Ternyata tajuk entri memang sangat-sangat mempengaruhi trafik blog.

erkkk..lepas ni nak letak tajuk apa pula ya....?




Ladies, here’s to you!


Calling all ladies out there! Here’s a song specially dedicated to you! 

Shine on like the woman you are, be inspired by the true stories of Malaysian women with this fast-paced and entertaining video. You can be unstoppable too, just like these women.



Find out how these strong women overcome the difficulties placed in front of them.

Fenomena 'PM saya' , makin menjadi jadi

Wah! Sungguh ironik ya tajuk entri ni...Opppsss! Jangan salah faham yer.. PM tu bukan Perdana Menteri tapi yang dimaksudkan ialah 'Private Message'..kih kih kih...ha kan...terkono eden....

Ini sebenar kes orang biness online ler nih. Tetiap hari asal akak buka FB jer ada jer memacam iklan jual produk, kolagen, segala krim pemutih, pengurus dan macam-macam lah.

Lepas tu kalau nak tau detail tentang produk tersebut penjual akan comment ' PM SAYA'...betui dak? Ha, cer korang tengok balik mesti itu ler ayatnya.

Idak ler teman tahu apakah konsepnya kena serupa itu..heeee...Mungkin juga strategi dalam pernigaan. Tapi apa yang akak paham ler, Peniaga sebenarnya mungkin tidak mahu pesaing lain mengetahui harga yang dia jual. Manalah tahu, nanti pesaing akan bagi harga yang lebih baik dari apa yang dia berikan. ha kan?

Perkara kedua akak rasa sebab peniaga sebenarnya tak bersedia dicemuh di 'Open market' macam FB. Jika semuanya di jawab terperinci maka akan banyak komplen sana sini..udah tak laku ler barang deme..dak? hehhehe.

lagi ?

lagi?

apa?

Ntah ler?

Yang akak tahu akak memang tak join all that business...pepandai ler korang membeli dan menjual yer.....hihihi.

Anda suka dengan entry ini? PM saya...hahahahahahah


Tuesday, April 16, 2013

Makin merepek iklan iklan ni....

Sejak kebelakangan ni macam-macam produk kecantikan keluar. Bagaikan cendawan tumbuh selepas hujan (che wah,, putis gitu). Setiap hari buka FB mesti ada jer tiga ke empat iklan tentang produk kesihatan...

Dah kebanyakannya memang sangat lah merepek. Bermula dari produk pelangsingan. Kak-M masih ingat cetusan dari blog Kak Senduk. Wah! ...ko semah dah guna krim sapu sapu tu udoh,, empat segi tepat juga badan ko aku tengok.....Heeee, kan?

Produk pelansingan adalah antara yang terbanyak kini. Krim sapu, minuman, pil pelansingan, acai berry..Wahhh, berdesup desup ko. Paling teruk bila baca testimoni....

' Saya telah menggunakan produk ni selama seminggu dan turun berat badan 10 kilo!....Suami pun makin sayang'

wa.. sangat kasihan ini orang,, nak kena tunggu hilang 10kg berat badan baru dapat kasih sayang...  sungguh lah poyo..Mai baca yang kat bawa ni pula...



Hah! Apa pendapat korang? Komen saya nak!...kih kih kih...memang tak tahan baca testimoni macam ni. Udah masuk wall akak, bacalah juga kan...buat jadi bahan ketawa ja..cemana lah kak Senoh perah lemak tu...

 Begitulah kalau desperate nak berniaga...pesan akak kepada semua pengguna, usahlah terpengaruh dengan segalan iklan-iklan ni udah membohong jer segala. Ingat! Kalau turun berat badan dengan drastik pada masa yang sangat singkat anda mungkin akan berhadapan dengan masalah lain. Harus sentiasa berhati-hati.

chiow....


Monday, April 15, 2013

Meet the new frizz fighter.


Being a victim of the curse of frizzy hair doesn’t have to mean the end of the world. 

Fight the frizz with Sunsilk’s new Smooth & Manageable variant, infused with 5 natural oils which nourishes your hair from within, and creates a protective layer on the outside too! The Keratin Yogurt Nutri-Complex™ inside tames unmanageable hair and protects it against harsh environments, keeping hair smooth and manageable throughout the day. 

Hair woes, be gone!

Bengkel lagi...

Hai..lama tak nampak? Heeee, ada yang rindu ker....huhu. Sekali lagi kak-M kena ke luar daerah. Begitu lah kiranya kehidupan, Ada masa perlu juga meninggalkan suami dan anak-anak buat seketika kerana urusan rasmi.

Kali ini kak-M ke Pusat Latihan di Kampung Gajah, Perah..Heee sedap namanya Kampung Gajah ok..tapi tak der gajah pun...

Bengkel kai ini selama 3 hari 2 malam. Kami bertolak dengan bas dari Shah Alam pada jam 8.30 pagi dan tiba di sana pada jam 12.00 tgh. Ini lah pertama kali kak-M sampai ke Kampung Gajah. Memang jauh terkedalam kawasan pusat latihan ni. 

Sampai jer terus daftar, dapat kunci dan masuk bilik. Kemudian terus ke dewan makan untuk makan tengahari dan balik rehar sebentar sebab mesyuarat hanya bermula pada jam 3.00 petang.



wah..ok juga sini, bilik penginapan pun selesa, cuma tak der peti ais dan tv ajer... ehh kalau ada TV pun tak tersempat nak nonton punya dek perogram bengkel yang sangat padat ini.

Mesyuarat petang itu berlangsung dengan jayanya. Pelbagai persoalan dan isu semasa telah terjawab. Semua peserta di bahagikan mengikut kumpulan. Kesemuanya ada 10 kumpulan. Kak-M dalam kumpulan PUTIH.


Lepas mesyuarat petang terus minum petang rehat dan makan malam. Lepas solat maghrib sambung lagi mesyuarat dan pembentangan ketua-ketua yang terlibat. Wahhh ini kali lah sabmpai jam 11.00malam baru selesai. Sudah ngantuk sangat sampai lupa yang join perbincangan kumpulan,, elok jer kaki ni jalan terus masuk bilik dan tidor..hahahahah

Esoknya semua peserta perlu mendengar taklimat dari pihat pengursan atasan dan berbengkel di sebelah petang. 4.30 petang ada 'team building' pula.Wah syiok..lama dah tak join aktiviti macam ni. Setiap kumpulan di minta untuk membina sebuah jambatan dari surat khabar dan jambatan mestilah mampu menampung 50 buku readers digest dan ketinggiannya melepas sebiji bola sepak serta panjangnya adalah satu meter. Hah Kau..bertungkus lumus akak adik abang ni bersilat nak bina jambatan sakti nih...



Siap buat jambatan peserta di arahkan ke padangn untuk aktiviti sukanika...heee.. memang best, basah lencun semua kena belon air....wehh memang penat segala,,letih teramat...but Akak maintain ok..sebab apa tau..sebab akak ada ini...hihi INI.....jadi inilah yang memberikan kekuatan akak sepanjang hari...In Syaa Allah dengan berkat doa dari Allah juga.

Malam pula ada makan malam serta persembahan setiap kumpulan dan majlis tukar tukar hadiah. Malam menu ala-ala barbeque gitu..uhhh sungguhlah kekenyangan kakak mu ini. ada ayam percik, ikan bakar, udang, sotong segala.

Taraa..cer lihat apa kak-M dapat..terima kasih kawan, semoga kawan pun suka terima hadiah dari kak-M ya...
Ahad adalah hari penutupan. Ketua membentangkan kesimpulan dan menutup majlis. Selesai makan tengahari naik bas dah balik Shah Alam....



Just in: Host a party for 50 for free!


Sometimes it’s the simplest gestures that have the biggest impacts. 

“Share the Softness with Kleenex®”, and share your heartfelt thoughts with your loved ones in conjunction with the launch of the new Kleenex® Natural Facial Tissues infused with soothing cucumber extract! 

Make your friends’ day with the app, and you could win a cucumber-inspired spa experience for two plus a Kleenex® Party for 50 friends and daily giveaways of Kleenex® Natural facial tissues.

Sunday, April 14, 2013

Happening Girl-About-Town meets Loud Mouth from The South!


Don’t dread the daily grind, start your day off right with a dose of awesome with the all new MIX Breakfast show! 

Tune in to MIX fm on weekdays from 6 – 10am to catch two of the hottest entertainment personalities from two different countries, Sarimah and The Rod, waking Malaysia up like never before. 

Enjoy the new & experienced breakfast brand with an all-star pairing, only on the MIX Breakfast show!


Enjoy Extended Good Times with Sunsilk and Hannah!


Is your smooth, silky hair often the envy of your friends? Let your confidence shine through and you could just have your turn in the spotlight! 

Show off your dance moves in the Sunsilk Girls Search from 18 March – 14 April 2013, and you could be one of the five lucky girls to perform an opening act with Hannah Tan at the 2013 Asia Super Showcase in Malaysia! 

Think you’ve got what it takes? Join the search at the Sunsilk Malaysia FB page, and find out who the lucky finalists are on 28 April 2013!


Ladies, here’s to you!


Calling all ladies out there! Here’s a song specially dedicated to you! 


Shine on like the woman you are, be inspired by the true stories of Malaysian women with this fast-paced and entertaining video. You can be unstoppable too, just like these women.



Find out how these strong women overcome the difficulties placed in front of them.


Tuesday, April 9, 2013

Check-up...


Ouch!...Lama juga dah tak melalui proses ni. Selalunya pergi follow-up di Klinik Bukit Kuda, memang tak suka sebab nak kena menunggu begitu lama. Memula tunggu nak register 30 minit paling cepat, pastu tunggu jumpa doktor 1 jam paling cepat, pastu tungu amik ubat 30minit paling cepat..haiya..bertambah tinggi bp i kan...

Jadi bebaru ni member suggest suruh ke Pusat Perubatan dalam kampus ni. Heh! so nice lah, kalau tahu dulu lagi i dah start follow up sini. So calm ok... 3 minit jer siap register. 5 minit dah jumpa doktor..5 minit jer dah amik ubat..lovely so now i dah mula follow-up sini.

Alhamdulillah blood test result bagus.. semuanya normal. 

Mee Kari


Antara salah satu kegemaran saya ialah Mee Kari. Saya mesti akan menyediakan menu mee kari ini sekurang-kurangnya sekali dalam sebulan. Suami  dan mertua pun suka juga makan Mee Kari. Tapi kebelakangan asik kesihatan agak tidak bagus jadi kita cari mee kari kat luar.

Semalam lunch dengan kawan-kawan kat Kompleks Belia Seksyen 7, Shah Alam. Ahaaaa! Ada pula hidangan mee kari. Jadi apa lagi mesti lah kita nak order mee kari kan.

Memang terbaik. Sedap dan paling suka sebab banyak lauk. Alhamdulillah, kenyang sudah.

Trying to find a solution for your visible wrinkles

Something new and fabulous is heading your way, ladies! You’ll want to add the new Olay Total Effects products to your arsenal in the fight against ageing. The new Olay Total Effects with 2x Skin Renewal Power boosts skin renewal power and protects your skin from UV rays, while the Olay Total Effect Anti-Ageing & Fairness Cream is perfect if you’re using whitening cream and need to start a fight against aging too. With the cream, you don’t have to add another step to your beauty regime. Feel the difference of Olay Total Effects yourself, and find out more at the Olay Malaysia Facebook page.



Tired? Stressed? The new & improved Olay #TotalEffects comes with 2x skin renewal power to fight 7 signs of aging!

Monday, April 8, 2013

It is effortless to be beautiful


Heard how hair dryers damage your lustrous hair? 

If you are armed with the Sharp Plasmacluster Hair Conditioning Dryer, you won't have to worry about that no more! With its amazing Plasmacluster Ion technology, this unique hair dryer helps lock all in the moisture that your hair needs! And don't forget about your skin; Sharp Plasmacluster offers a Mobile Ion Generator too which keeps your skin and hair moisturised all day long. 

You've got to try it to believe it.

Hilang

Setiap orang pasti pernah merasai kehilangan. Betul tak? Kehilangan orang tersayang. Kehilangan barang-barang berharga, hilang pekerjaan, hilang sahabat baik, hilang pertimbangan dan lain-lain.

Pernah suatu ketika dulu heboh dengan kes kehilangan kanak-kanak. Sehingga kini rasanya Adik Syellini tu masih lagi belum dijumpai. Kalau dalam FB pun setiap hari ada saja posting kehilangan anak-anak kecil. Hilang kereta dilarikan pencuri, hilang arah dan macam -macam lagi.



Kak-M kini telah kehilangan 2 nenda tersayang. Nenda sebelah suami lebih dulu meninggalkan kami di ikuti nenda kedua sebelah abah kak -M pula. Moga roh mereka dicucuri rahmat. Ameen.

Ada orang termenung kerana hilang tempat berteduh, ada juga yang merintih kerana hilang pekerjaan . Tak kurang juga yang merungut kerana hilang barang berharga.

Suatu masa dulu kak-M pernah dua kali kehilangan barang yang sangat berharga. Yang pertama ialah dia Folder yang mengandungi segala sijil-sijil kak M sedari Sekolah rendah termasuklah sijil UPSR, SRP dan SPM.

Seminggu kak-M cari tak jumpa. Masa tu kak-M menginap di rumah sewa bersama-sama adik junior, Maklumlah masa belajar tahun kedua memang susah nak dapat hostel, apalagi kalau tak aktif dalam persatuan kan.

Memang risau tak terkata sebab semuanya adalah dokumen penting. Puas lah bertanya sahabat semua , adik-adik kekalau depa nampak folder warna merah tu. Semuanya tak tahu. Hati ni berkata folder tu masih ada cuma tersalah letak tempatnya. Tetiap malam kak-M berdoa dan solat hajat agar dipermudahkan segala urusan.

Alhamdulillah Foldertu memang ada!. Hari berikutnya kak-M tergerak hati nak masuk setor kat rumah sewa tu, buka jer pintu memang FOLDER tu yang kak-M jumpa dulu. Alhamdulillah Ya Allah kau telah mambulkan permintaan hambamu ni.

Kes kedua juga berlaku ketika kak-M masih sebagai siswa. Kak-M kehilangan kad pengenalan...hanya sekeping kad pengenalan jer yang hilang, purse yang simpan kad masih ada. Ya tuhan, masa tu memang tak senang duduk, habis semua kawan-kawan kak-M call untuk nak tanyakan kalau-kalau depa terjumpa kad tu. Tiada apa lagi nak disuahakan kak-M buat solat hajat terus, mohon dari Allah agar kak-M dipermudahkan segala urusan. Beberapa jam lepas tu ada pelajar junior telefon katanya nak pulangkan kad pengenalan kak-M depa jumpa kat depan kedai alat tulis Sg.Dua .Kad tu jatuh atas jalan. Alahamdulillah sekali lagi kau mendngar dan memakbulkan doa hambamu Ya Allah!. Memang bersyukur sesangat masa tu. 

Kali ketiga hilang cincin kawin, dan cincin hadiah dari suami. Yang ni kak-M dah cerita dalam entry sebelum sebelum ni, boleh search kalau nak. Memang tak tentu arah waktu tu.....cincin kesayangan hamba...hehe. Anak main rupanya dia ingat cincin mainan kot. Selepas berdoa nangis-nangis....akhirnya elok jer nampak beg isi cincin tu kat bawah tangga. Sesungguhnay Allah itu maha mendengar dan memakbulkan doa hamba-hambanya.

Justru apabila melalui kehilangan ingatlah kita punya Allah untuk bantu kita. jangan kedekut untuk mohon doa dariNYA kerana Allah sentiasa bersama hamba-hambanya. Jangan sampai hilang ingatan sudah, kalau itu berlaku orang terdekat mohon berdoa akan kita segera mendapat kesebuhan dariNYA.

Terkini...akak baru jer hilang satu file dari pendrive...Ya Allah jika itu yang terbaik buatku aku redho...ku mohon kau permudahkanlah segala urusanku. Ameen



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...