Followers

Sunday, February 24, 2013

All you need for RM48 a month.

So you’ve got the smartphone of your dreams. What’s next?

Why, getting the perfect unlimited mobile internet plan, of course. Like U Mobile’s UMI 48, which gives you a 2GB high speed quota, 100 minutes free calls and 30 free SMS a month, all for RM 48.

Get more juice for your Internet needs now with the best plan for smartphones, only from U Mobile!

Terbaik masa kini...


Hari ni kak-M nak tawarkan kepada sesiapa yang yang cuba 4 Life produk ni. Yang ada stok sekarang pada kak-M ialah TF Flus seperti dalam gambar. Kak-M boleh bagi special price sebab kak-M beli banyak. Produk ni kak-M dah guna lama sebab kak-M telah merasai keberkesananannya. Kak-M hanya recommend barang yang kak-M sendiri pernah cuba dan merasai keberkenannya, tidak sama sekali menggunakan pengalaman dari pihak yang lain.

Kalian boleh saja google dulu untuk dapatkan maklumat terperinci tentang 4 Life ni. Semalam kak-M kirim dari suami untuk belikan. Bonda mertua kak-M pun guna jadi jadi buat keputusan untuk beli lebih. Bila beli lebih boleh dapat murah kan....?
OK, kepada yang berminat atau yang memang menggunakannya dan ingin membeli TF Plus ini boleh saja sms kak-M di 019-2721076 atau email kak-M di emmarinie@yahoo.com

 Jangan risau kalian tak perlu menjadi ahli kalau nak beli produk ini.
Satu lagi ialah Chewable Citrus Cream. Fungsinya macam vitamin C tetapi lebih istimewa sebab ada kandungan transfer factor di dalam nya. Rasanya nya sedap, manis masam dan bercream. Senang di bawa kemana saja. Anak-anak pun pasti suka.

Keistimewaannya memang sangat banyak dan yang paling penting dapat meningkatkan tahap imunisasi badan melawan penyakit. Kalau berminat boleh saja sms kak-M okey. Best Price tau.. jom!


Nak lebih sihat jom 

Swing your Racquet!

Nuha Birthday Bash....


Princess daughter turned 6th today. As usual we celebrated  her birthday a bit later. But for this time party went so happening!


Cake cutting start at 5.30pm


The party started at 4 and finished by 7pm. There are games and lucky draw!. That make Nuha Birthday party become exiting....kids are just ready to hear their number to be called...so funny...

This is the time where moms got thier time for chatting, gossiping etc..heeee. I cant believe they can spent their time quite for hours here..huhu while waiting the kids enjoys games and lucky draw.


The menu's are Nasi Ayam Cik Zah, Roti Jala and Chicken Curry, Satay, Meetball, Jagung rebus dan some kuih muih. All are specially brought from Klang.


The cake bought from Cottage Baker Sek.9. That the only place I know that they can draw pictures on cake. And Nuha ask for Princess....here we go!. She was so happy with the decoration and it taste good as well.

Untuk produk kesihatan terbaik masa kini boleh ke SINI

Thursday, February 21, 2013

Enjoy longer calls for 12sen

Longer chats. After-class catch ups. Calling home.

If you have a lot to say, say it with DiGi BEST Prepaid. It’s just 12 sen for 2 minutes. Stay closer with longer calls to your friends and family.

DiGi BEST Prepaid. The best deals!

Wednesday, February 20, 2013

Show some love for your V!

Feeling awkward talking about a women’s most intimate area? Don’t be!


Feeling awkward talking about a women’s most intimate area? Don’t be!

Learn more about loving your V from the experts atLactacyd. Watch V-episodes, ask the specialists and ‘Like’ their Facebook page to keep yourself constantly updated with the latest news and tips on keeping your V healthy!

Don’t forget to join the Lactacyd VIP Club for fabulous perks too. Remember, a healthy V is a happy you!
Learn more about loving your V from the experts at Lactacyd. Watch V-episodes, ask the specialists and ‘Like’ their Facebook page to keep yourself constantly updated with the latest news and tips on keeping your V healthy!

Don’t forget to join the Lactacyd VIP Club for fabulous perks too. Remember, a healthy V is a happy you!

The one app you MUST have if you’re a sports fan.

Can’t live without constant updates on how your favourite sports team is performing, or when they have a match?

Get your sports fix on the go with Stadium Astro, the mobile app dedicated to bringing you match updates, fixtures, highlights or videos from the world of sports. There’s something for every fan, regardless of your allegiances!

Be your very own "Sports Guru" with this handy app. Get it from the App Store or Google Play now!

Swing your Racquet!

You don’t need to be a professional to be part of the Axiata Cup.

All you have to do #UpYourGame and record yourself swinging that racquet to your best badminton skills and you stand a chance to win amazing prizes.

So, what would you do for the love of the game?

Sekitar Rakaman Rancangan Pesan Atok

Minggu lepas kak-M sekeluarga menemankan Amierul Danish ke Studio 2 NTV9 untuk rakaman rancangan 'Pesan Atok'.

Mesti pernah tengokkan rancangan 'Pesan Atok' ni....yang bersama Al-Fatdhil Ustaz Hassan Din tu. Hmmm memang rancangan kanak-kanak yang pernuh dengan informasi keagamaan dan nasihat untuk anak- anak

Ini lah kali pertama melihat bagaimana sebenarnya rakaman itu di buat.

Studi NTV7 ini terletak di Glemarie Shah Alam. Kami sampai lebih kurang jam 9.00 pagi dan di jamu sarapan dengan mee goreng dan sedikit kuih muih serta air teh.

Amierul akan masuk slot mempertahankan diri bersama 4 lagi peserta Taekwondo dari sekolah dia juga. 

Macam biasa sebelum masuk rakaman kena kasi mekup sikit..huhu...mejelir-jelir dia sebab tak duka dengan lipstick tu.

Bila dah sedia semua kena ambil tempat memasing. Ada sorang instructor taekwondo yang akan memberi arahan untuk mereka membuat patern tertentu. 

Memang kagum juga dengan persembahan yang sangat seragam ini. Hebat anak-anak zaman sekarang. Amierul memang tak sabar yang nengok muka sendiri dalam TV...heeeee, tapi kan rakaman ini akan disiarkan pada bulan June nanti...heeeee.


Swing your Racquet!

Tuesday, February 12, 2013

It’s time to give back!

 
They say true happiness is when you share it with others.

Here’s your opportunity to do so! In conjunction with Chinese New Year 2013, pledge your support to PETRONAS’ 5 Pillars of Happiness campaign and help share your happiness with the less fortunate. The more pledges PETRONAS receives, the more they’ll contribute to six selected charity homes nationwide.

All we need is ONE CLICK to make a difference for the children in the charity homes. Submit your pledge now!

What could THAT be?

*Staggering* There are just too many things that we cannot explain.

Here is a video clip from news report on some strange incident that happened in Stuttgart, Germany.

So, what do you think is happening?

Monday, February 11, 2013

Chocolate moist cake.. so cute


Taraaaa! Akhirnya dapat juga kak -M jamu kawan kawan makan kek yang kiut miut ni. Kak -M memang dah lama pun berhajat nak buat kek ni bagi kekawan merasa. Alahai...tahu jer lah masa yang sentiasa mencemburui kita tu menjadikan kak-M tak tersempat nak buat kek yang kiut miut ni.

Kek ni asalnya ialah moist chocolate cake. Kak-M hanya gunakan tepung yang siap campur dari kedai yang jual bahan-bahan buat kek tu. Memang sentiasa ada tepung ni dalam stok kak -m kalau ler kecemasan ada tetamu bertandang....heheh kejap jer dah dapat satu hidangan. Nak menyediakannya pun tak susah . Hanya perlu tambahkan telur,minyak masak dan air. Itu saja dan gaul sebati. Kek ni boleh di bakar atau dikukus pasti menjadi punya. Kalau buat sebiji boleh jer tuangkan coklat cair atau ganache ke atasnya.tentu lebih menarik dan lebih enak.

Tapi sebab kak-M buat untuk jamu kawan kawan makan di pejabat maka kak-M inovasikannya dengan menjadikan kek ni dalam bentuk bentuk yang kecil. Tak perlu potong lagi. Senang nak makan sebiji macam ni.

Idea ni datang masa kak-M hadiri satu majlis hari raya tahun lepas rumah sahabat suami kak-M dan salah sorang jemputan ada membawanya. Hmmmm apa lagi bali tu terus kak-M mencuba dan menjadi. Kukus pun tak perlu lama dalam 15 minit gitu. 

Sesuai juga kalau nak bawa sebagai buat tangan ke rumah sedara atau sebagai bekalan anak ke sekolah....

Malam di Putrajaya


Cadangan nak bawa anak anak jalan ke Putrajaya ni dah lama pun sebenarnya. Cuma menunggu masa yang sesuai jer. Lagipun kebelakangan ni memang sangatlah sibuk jadi makin bertangguh niat tu. Cuti CYN agak lama juga kami berkampung di rumah bonda di klang jadi malam tu dah rancang nak lepak Putrajaya, boleh juga bawa bonda meryua jejalan malam nengok lampu heeee.

Lepas maghrib baru gerak. Anak anak pun kemain exited lagi. Macam ler nak ke London kan...huhu..ntah apa ler dalam fikiran mereka tu. Danish yang terlebih suka sebab kawan kawan di sekolah asik jer bercerita tentabg Putrajaya ni.



Macam biasa kalau ke sini tumpuan utama ialah di Masjid Putrajaya dan Bangunan Pejabat Perdana Menteri. Kat depan tu ada dataran yang sangat luas. Memang ramai sangay orang malam tu. Susah juga nak daoatkan parking. Nak kena cari parking yang berhampiran sebab bonda tak boleh jalan jejauh kan kakinya masih berdenyut
 Alhamdulillah akhirnya dapat juga parking. Wah! Kemain suka benudak ni berkejaran di dayaran tu. Yang terasa paling bebas ialah Ahmad Darwish lah..huh macam terlepas dati kurungan. Betapa suka dia berkejaran sana sini.


Ha, pilih kakak pikih mana satu berkenan kasi angkat saja. Fuh! Kemain ramai orang menjual mainan kat datatan ni. Memang xonfiem beribu juga depa dapat. Lagi lagi cuti cuti macam niemang ramai ler yang ke Putrajaya kan. Anak mak ni oun sibuk dok pulih. 

Akhirnya beli jugalah untuk dia satu gelang tangan0 yang ada lamou tu..ha senang nak cari ko kakak memalam gelap ni. Ahmad memang dah ambil terus mainan bunyian lampu angry bird tu...siap ler sesapa yang kena ketuk dengan dia nanti
 Mengganas juga mamat ni dan Abang Danish beli tah lastik amende yang lastik ke langit dan benda tu pusing terbang turun macam UFO gitu. Huhu.


Ja..tengok ler memacam mainan dorang ni jual. Harga dalam lingkungan rm5 hingga rm15...sound ok lah kan..tapi yah berapa minit lingkup le..hehee.. memang sangat menjadi tarikan. Pandai dorang ni vari port berniaga. Ramai oun bebudak kat sini memang laku sangat lah.


Sesapa yang ke Putrajaya ni jangan tak singgah pula kat Taman Warisan ni. Ada apa sini? Tempat makan ler apa lagi. Heee datang malam ni ok juga sebenarnya sebab sejuk sikit dan tak tetsa serabut sangat. Orang memang ramai malam ni. Apa yang istimewa kat sini ialah roti John Unan ni. Ha pernah masuk rancangan Jalan Jalan Cari Makan tu. Kak -m yerus order. Sebatang yang panjang cuma rm3.70 kalau beli 3 batang cuma rm10 jer....ha ok le kan? Kami makan santai gitu idak ler nak makan sangat tapu seban dah sampai sini harus ler cuba kan? Selain tu ada sate kajang juga sini. Kalian kena cuba coconut shake dia... memang sedap.


Lebih kurang jam 10.30 giru baeu gerak balim rumah. Sepanjang dalam kereta mentido la bebudak ni semua. Ha penat berkejaran di dataran tadi.

Almond Banana Muffin


Minggu lepas kak-M ada masukkan entry menu Kek Pisang yang mudah. Alahai kalau di ubah sikit caranya boleh jadi Muffin pula. Kak-M percaya adunan tersebut boleh dipelbagaikan. Alang-alang guna pisang kak-M masukkan adunan tersebut di dalam bekas muffin dan taraaaaa! Jadilah ia Banana Muffin. Kemudian ada lebihan vrinch almond dalam peti ais. apa lagi tabur je kat atas adunan sebelum ianya di bakar. maka jadilah ia Almond Banana Muffin, lebih komersial gitu...errrkkk! Ada yang order? kih kih kih, tak perlu order, kalian boleh menyediakan sendiri sebab resepi nya sangat mudah menggunakan hanya bahan-bahan adas sahaja.

Untuk resepinya kak-M ulang ler sekali lagi yer...seperti bawah.

Almond Banana Muffin

4 biji pisang emas/berangan
4 biji telur gred A
1 cawan gula kastor
1 cawan minyak masak
1.5 cawan tepung gandung
1 sudu teh esen vanila
1 sudu teh serbuk soda bikarbonat

Cara-cara:

Pisang dilenyek-lenyek dan ketepikan. Pukul gula, minya dan telur hinga kembang. Masukkan telur yang dilenyek dan gaul biar sekata semuanya. MAsukkan esen vanila dan kacau lagi. Akhir sekali masukkan tepung gandum dan soda bikarbonat dan kacau sebati. cedokan sesenduk masuk ke dalam acuan muffin dan bakar api atas dan bawah pada suhu 180 darjah celcius selama 45 minit.

Kak-M buat muffin tujuannay untuk bawa ke pejabat sebab ada meeting. Memang habis semunya berebut depa nak merasa. Alhamdulillah semuanya suka dan Nuha bawa sikit jamu cikgi-cikgu di taskanya.

Sunday, February 10, 2013

Family gathering at Adam Lai

Ayam kam heong memang terbaik!

Lama juga kak-m dan family tak makan malam bersama. Minggu ni cuti agak lama jadi kami lepak di kampung klang jer. Bonda mertua pun tak berapa sihat tak selera katanya. Jadi kami decide untuk bawa bonda makan kat luar.

Bonda pernah cakap yang dia teringin nak makan shark fin soup. Jadi petang tu kak-m booking jer kat restoran Adam Lai seksyen 15 Shah Alam. Dulu kak- m memang pernah makan sini. Memang sedap dan yang paling penting tak perlu menunggu lama untuk makanan siap dihidangkan.

Jadi sesapa yang nak cuba masakan di sini,kak-m cadangkan korang order ayam kam heong dan butter chicken...memang sedap sangat...kita orang meratah lebih dari makan nasi...berbaloi baloi. Untuk makan malam ni kami order ayam kam heong ,sayur campur, siakap sweet sour, butter chicken, sotong goreng tepung, telur dadar, tomyam seafood dan butter prawn.


Sotong gorwng tepung ni order small size jer...harus ler habis kan..


 Siakap sweet sour akhirnya tinggal tulang..kepala pun licin dikerjakan.


Sayur campur ala chinese...sedap ni


Ha..ramai tu 5 dewasa dan 5 kanak kanak. Sebaiknya kalau datang beramai macam ni kenalah booking dulu..penuh sentiasa siang malam restoran ni. Kak-M call jam 6 petang mujur masih ada space lagi. Lebih kurang 8.39 pm kami sampai..dalam jam 9.00pm tu orang yang datang memang balik la sebab dah penuh.

Saturday, February 9, 2013

Selamat Tahun Baru CIna 2013

Salam siaran buat blogger di luar sana. AMboi hai...lama juga kak-M tak bersiaran kan? Apakan daya terlalu banyak urusan rasmi yang perlu di uruskan, blogging ni kan cuma kerja sampingan ajer.

Sedar-sedar dah pun Tahun Baru Cina yer... Jadi kepada semua blogger-blogger yang menyambut Tahun Baru Cina..'Happy Chinese New Year' dari kak-M sekelaurga. Kak-M sendiri pun banyak dapat limau tahun ni. Kena hantar-hantar ke kejiranan, kalau tak membusuk ler limau tu segala, mana larat nak makan.

Tahun ini tahun Ular Air. Jadi menurut pakar Fengshui yang kak-M dengar pagi tadi, sebab tu tahun ni taburan hujan akan lebih tinggi..Ha kan..sehingga bulan dua ni pun hujan jer memanjang...ha itu menurut kepercayaan mereka ler. Dalam Islam tak der tu semua. Segala kejadia adalah rezeki dari Allah Taala.

 
Tahun ni cuti pun panjang. Jumaat lagi ramai yang dah amik cuti. Ada sekolah yang terus bercuti sehingga seminggu. Jadi ramai yang pulang ke kampung lama. Apapun jagai lah keselamatan kalian. Pandu cermat jiwa selamat. Kalau tinggal rumah lelama elok juga pesan kepada jiran tetangga untuk tengokan rumah kita dan jangan lupa tinggalkan no telefon jadi jika ada kecemasan senang orang nak hubungi kita.

Sekian dulu pesanan penaja.Rerajin tu mari Klik SINI....


Time is the most precious gift you could ever give to your family.

No matter how big or small our families are, it is important to share quality time and make priceless memories with them.

This Chinese New Year, let’s try to remember that it’s not so much about the feast, but more about the precious time we spend together with our families.

Watch this video, in celebration of the most important thing this Chinese New Year.

Sunday, February 3, 2013

How you can get FREE tickets to Paramore Live in KL!

Three years is a long time to wait, but you can jump for joy now because Paramore will be coming back to our shores once again!

Stadium Negara is the place to be on 17 February 2013, where you’ll get to watch Paramore perform all your favourite hits live. Haven’t got your tickets yet? Just redeem some with your Tune Talk Points – they never expire!


That’s right, your Tune Talk Points aren’t just for flights. Are you ready to rock with Paramore on 17 February?

Here’s to a great 60 years and counting!


Sometimes, we take comfort in the fact that some things stay the same despite the test of time. Like the wholesome goodness that is Jacob’s, for example.

If you’ve enjoyed those yummy biscuits growing up, share your treasured Jacob’s moments with them on Facebook in conjunction with their 60th anniversary. Submit your text/image story and you could win a collection of 5 limited edition Jacob’s tins!

Take a trip down memory lane with Jacob’s now!

Saturday, February 2, 2013

Kek pisang yang mudah dan sedap

Salam siaran di hujung minggu. Apa khabar semua? Kak -m hari ni santai je kat rumah.Hubby pun masih belum balik lagi.Katanya baru gerak dari Penang.

Masak pun siap. Hari ni menu simple je, sambal sotong, kari ayam, dan sayur sawi. Bebudak ni masih kenyang lagi dgn sarapan tadi jadi belum mau makan tengahari.

Dah lama juga kak-M janji dengan anak anak untuk buat kek, jadi hari ni dah agak senang sikit jadi kak m pun buat lah kek yang paling mudah iaitu kek pisang.


Resepinya memang sangat mudah. Kak-M guna pisang montel. Tu je stok yang ada jadi la kan.

Jom layan resepi dulu. Mudah saja.

Kek Pisang
4 biji pisang
4 biji telur gred A
1 cawan minyak masak
1 cawan gula pasir
1.5 cawan tepung gandum
1 sudu teh soda bikarbonat
1 sudu teh esen vanila

Cara-caranya

Pisang tu dilenyek lenyekkan. Pukul gula, telur dan minyak hingga kembang.masukkan esen vanila dan pisang yang dilenyek tadi. Pukul lagi biar semua sebati. Masukkan tepung  gandum dan soda bikarbonal ke dalam adunan. Kacau dengan senduk sehingga semuanya bercampur. Masukkan dalam dulang pembakar dan bakarlaj pada suhu 180 darjah selama 45 minit atau sehingga masak.

Senang kan? Kek ni boleh juga buat bekal anak anak ke sekolah. Sesuai dihidangkan untuk sarapan dan minum petang juga.







Bot ni mmg sangat laju




Hari kedua di Pangkor we all plan untuk sewa bot laju pusing pulau. This gonna be exciting experience to all of us. Bot ini disewa pada harga RM300 untuk 2 biji bot.Memang best sesangat. Laju tak terkira tapi kak -m tak dapat nak shoot banyak foto tskut terpelanting camera tu dalam laut...hehehe...mamat yang bawa boat ni siap kona baring lagi....menjerit mak...aiii takut weiii dibuatnya terbalik boat tu..ha sapa nak jawab kan....

Kami dibawa pusing ke tempat tempat popular sekitar kepulauan ini. Dan akhirnya singgah di suatu kawasan untuk snorkling. Wah selamba bafak jek depa ni terjun nan snorkling....mak ni jadi penunggu boat dengan Ahmad Darwish.

Habis snorkling kami ditinggalkan di persisiran pantai yang sangat cantik untuk mandi manda. Bebudak je la yg mandi. Kak m sekali lagi jadi penu ggu pantai pula....heeeee..well ok sini dulu ya update untuk Pangkor hari kedua..ada lagi nanti kak m sambung....nite you all






Kids day out

Again my hubby went out station. This time he went to Penang for two days. And he ask me to visit his mom and bring along a box of mandarin oranges. Phewww! I need to ne strong with the three kids with me. Well iam always ready for that honey.you dont' worry.

I took kids to Klang at about 10am just after we had have nasi lemak for our breakfast. And mom was not at home as she is resting herself at brother in law house. Si we went to bil house for a some sort of little gathwting. Heeee. There are so happy playing and chatting together.

I promise to Danish to take hin to MPH to buy some extra exercise book and we were at MPH at about 3pm....the books alltogether cost me RM180...MAAAKKKKKK......AIIII!....

Well ok now time to eat.everybody hungry and here we go.....we have tea time at deli pot cafe..both Danish n Nuha ask for roasted chicken and i only have slice oh seri muka bakar n teh tarik....alhamdullah....


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...