Followers

Wednesday, July 27, 2011

Kari Ayam Utara

Hahah dah memang orang utara ka, memang tak boleh lari juga dari suka kari, habis satu keturunan suka makan kari. Atas permintaan anakanda sulung, Amierul Danish nak makan kari ayam, maka petang semalam kak-M pun masaklah kari ayam. Rasanya semua kari pun sama saja yang membezakan rasanya mungkin jenis rempah yang digunakan. Yang lelain tu macam bawang, halia, dan rempah ratus sama jer. Kak-M hanya menggunakan rempah Allagapa atau Babas kerana pada kak-M ianya akan menghasilkan kari yang sangat sedap, wangi dan pekat. Wohoooo ala-ala kari mamak gitu. Makan engan roti pun okeh. Jom layan Kari ayam versi Kak-M


Tune Talk is calling for all Eason’s biggest fans! 

Get fuel efficient with the new Proton Saga FLX! 

A whole new level of rocking!

Be sure to be spotted with a PlayBook!


Hot dog paling mahal di dunia

Berita ini kak-M petik dari KOSMO. Cuba korang baca. Ishhhh! Sanggup ker korang beli hotdong dengan harga sebegitu mahal. Tapi kalau dah ada orang menjualnya dah tentu ada yang membelinya kan. Sakan ler peniaga ni. Rasa kak-M kalau kita buat sendiri pun takder lah semahal ini. Tah berapa lah pendapatannya dengan menjual hotdog semahal ini. Jom layan!

BROCKTON, Amerika Syarikat - Menu terbaharu, McMullen Dog yang dijual di stadium besbol Roxstadium Brockton, Massachusetts menjadi hot dog termahal di dunia, lapor sebuah akhbar kelmarin.Berharga AS$80 (RM235.39), hot dog tersebut yang mengandungi sosej daging lembu yang dimasak dengan minyak truffle, kaviar, serbuk cendawan dan freche krim mula dijual sejak Sabtu lalu.Roti hot dog tersebut pula dibuat menggunakan gandum yang terbaik yang dibeli dari Cape Cod, sebuah kedai roti eksklusif bersama sos dan mustard istimewa.Menurut pengurus makanan dan minuman stadium berkenaan, Sander Stotland, walaupun harga tiket hanya AS$15 (RM44.35) dan lebih murah dari hot dog tersebut, ia tetap mendapat sambutan hangat daripada peminat yang datang menyaksikan perlawanan besbol.
Menurutnya, nama McMullen Dog itu diberi sempena nama tukang masak terkenal Atlantic City, Ryan McMullen yang memberi idea mengenai hot dog tersebut.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...