Followers

Monday, February 11, 2013

Malam di Putrajaya


Cadangan nak bawa anak anak jalan ke Putrajaya ni dah lama pun sebenarnya. Cuma menunggu masa yang sesuai jer. Lagipun kebelakangan ni memang sangatlah sibuk jadi makin bertangguh niat tu. Cuti CYN agak lama juga kami berkampung di rumah bonda di klang jadi malam tu dah rancang nak lepak Putrajaya, boleh juga bawa bonda meryua jejalan malam nengok lampu heeee.

Lepas maghrib baru gerak. Anak anak pun kemain exited lagi. Macam ler nak ke London kan...huhu..ntah apa ler dalam fikiran mereka tu. Danish yang terlebih suka sebab kawan kawan di sekolah asik jer bercerita tentabg Putrajaya ni.



Macam biasa kalau ke sini tumpuan utama ialah di Masjid Putrajaya dan Bangunan Pejabat Perdana Menteri. Kat depan tu ada dataran yang sangat luas. Memang ramai sangay orang malam tu. Susah juga nak daoatkan parking. Nak kena cari parking yang berhampiran sebab bonda tak boleh jalan jejauh kan kakinya masih berdenyut
 Alhamdulillah akhirnya dapat juga parking. Wah! Kemain suka benudak ni berkejaran di dayaran tu. Yang terasa paling bebas ialah Ahmad Darwish lah..huh macam terlepas dati kurungan. Betapa suka dia berkejaran sana sini.


Ha, pilih kakak pikih mana satu berkenan kasi angkat saja. Fuh! Kemain ramai orang menjual mainan kat datatan ni. Memang xonfiem beribu juga depa dapat. Lagi lagi cuti cuti macam niemang ramai ler yang ke Putrajaya kan. Anak mak ni oun sibuk dok pulih. 

Akhirnya beli jugalah untuk dia satu gelang tangan0 yang ada lamou tu..ha senang nak cari ko kakak memalam gelap ni. Ahmad memang dah ambil terus mainan bunyian lampu angry bird tu...siap ler sesapa yang kena ketuk dengan dia nanti
 Mengganas juga mamat ni dan Abang Danish beli tah lastik amende yang lastik ke langit dan benda tu pusing terbang turun macam UFO gitu. Huhu.


Ja..tengok ler memacam mainan dorang ni jual. Harga dalam lingkungan rm5 hingga rm15...sound ok lah kan..tapi yah berapa minit lingkup le..hehee.. memang sangat menjadi tarikan. Pandai dorang ni vari port berniaga. Ramai oun bebudak kat sini memang laku sangat lah.


Sesapa yang ke Putrajaya ni jangan tak singgah pula kat Taman Warisan ni. Ada apa sini? Tempat makan ler apa lagi. Heee datang malam ni ok juga sebenarnya sebab sejuk sikit dan tak tetsa serabut sangat. Orang memang ramai malam ni. Apa yang istimewa kat sini ialah roti John Unan ni. Ha pernah masuk rancangan Jalan Jalan Cari Makan tu. Kak -m yerus order. Sebatang yang panjang cuma rm3.70 kalau beli 3 batang cuma rm10 jer....ha ok le kan? Kami makan santai gitu idak ler nak makan sangat tapu seban dah sampai sini harus ler cuba kan? Selain tu ada sate kajang juga sini. Kalian kena cuba coconut shake dia... memang sedap.


Lebih kurang jam 10.30 giru baeu gerak balim rumah. Sepanjang dalam kereta mentido la bebudak ni semua. Ha penat berkejaran di dataran tadi.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...