Followers

Sunday, June 30, 2013

IMAAM Junior Taekwando Championship

Huh....pepagi buta dah siap sedia we all. Danish masuk tournament takewondo hari ni. Tournament ni diadakan di Space U8 Bukit Jelutong.


Tournament ni adalah acara tahunan kelab takwondo seluruh Selangor cuma kalu ni ia diadakan di Shah Alam. Kalau dia tournament biasanya diadakan di Kuala Lumpur.

Semangat hero mummy ni

Mujur dah bagi dia makan roti dulu kat rumah sebab di tempat tu kedai makan pun masih belum buka.

Macam biasa semua peserta kena daftar dulu. Kemudia dapat nombor dan tampal kat belakang baju.

Acara dimulakan dengan perasmian dan demonstarsi pemegang taki pinggan hitam..fuuh! Begitu mengagumkan.

Selesai pertunjukkan dari pemegang tali pinggang hitam barulah bermulanya acara paterun mengikut warna tali pinggang.

Acara niboun best juga.Macam macam gaya ada. Amierul siap lupa tu pattern dia hahhah..buts its ok sebab ianya adalah suatu pengalaman baru buat dia. Semangat tu tetap ada dan gementar pun juga.

Paking best semua peserta akan dapat sijil penyertaan..kira dapatlah juga naik lentas kan..heee senyum melebar jer mamat ni naik stage amik sijil.


Lepas lunch bebudak ni solat dulu kemudian baru siap sedia untuk acara sparring. Ini ler yang mommy dok risau juga sebab dia tak pernah sparring sebekum ini. Jadi cakap kat diatadi belasah jer lah..hahahha


Tu dia pulun makan bersama kawan kawan. Ada empat peserta sahaja mewakili sekolah mereka. Sangat berbangga sebab dapat mewakili sekolah ke acara ini.


Huhu..masa ni Mommy yang paling berdebar. Dah ready untuk sparing tu. Hiyyahhh!.. Kapawwwww!.. Yes, He is my hero...

Pusingan pertama seri maka kena bersaing untuk pusingan kedua dan Amierul tewas kepada lawannya. Apapun i know he is doing his best. Tahniah Amierul. I am very proud of you.





2 comments:

SABARINA said...

huiii, dasat nyer danish

Emma Marinie said...

Hihi....mak bapak yang debor debor

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...