Followers

Saturday, January 3, 2015

Zoo Melaka


Siapa pernah pergi ke Zoo Melaka? Hehe..rupabya Zoo Melaka adalah Zoo Kedua twrbesaedi Malaysia selepas Zoo Negara. Jadi koranf mesti kena jengah sekali ke sini

Minggu lepas kak M dan suami bawa anak anak melawat Zoo Melaka.
Ini adalah siri lawatan kami ke Melaka. Dulu pernah juga berkampung kat Melaka, tapi kami spent mada di AFarmosa. Ya...Zoo di A Farmosa juga antara yang ter terbaik untuk dilawati.


Tiket dah revise katanya tahun inj. Jadi Sedikit naik harganya.

DEWASA  RM 15.00
KANAK KANAK RM6.50
WARGA EMAS RM6.50

Haaa korang jangan lupa mention warga emas tau Kalau ada bawa mak bawa atau atok nenek. Bantak tu bezanya. Warga emas ni untuk mereka yang berunur 65 tahun dan ke aras.


Dek kerana zoo ini agak besar dan kami ada nenek yang berumur 70 tahun maka usah segan silu untuk beli tiker naik trem yer...hehe..kamau idak Ada yang terus balik Shah Alam dek sakit lutut

Tiket untuk trem plak ialah

Dewasa RM5
kanak kanak RM2
warga emas RM2

memang ler kena beratur panjang nak beli tiket tram ni tau. Sebab memang krbanyakan orang pilih untuk naik tram. Dan tram tidak akan bergerak bila hujan. Mujur lah ketika ini cuaca sangat baik.


Hah...lepas beratur beli tiket moh kita beratur tunggu tram.plak yer. Heee harus lah bersabar.


Eweeeee! Ada berani?..hmm taknmau citer panjang okay..tengok aje.


Ok, macam kebanyakan aktiviti di zoo lain. Kat sini juga ada show. Heee kami sempat melangut tengok bird show. Heee sukanya anak anak  tengok show ni.


Hmmmm gambar ni adalah Ketika sebelum naik trem. Melilau lilaubtak tahu nak jalan ke aeah mana dulu.. heee..anak ramai tu harus setiap masankena bilang cukup ke tidak. Ko hilang nanti payah nak jumpa nih...


Dalam perjalanan ke Melaka tu we all singgah di Dengkil untuk sarapan. Kak M b7atbler sikit bekal untuk anak anak yang cerewet makan ni. Alahai simple simple aje.


Alhamdulillah all behave. Senang bawa jalan gini kan kan kan.


Ok..next episod kita ke Taman Buaya pula yer...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...