Followers

Sunday, April 27, 2014

Malang tidak berbau..owh my Ahmad Darwish


Dalam kesibukan renovasi rumah, tertimpa malanh hari ini.
Dukacita kami bila anakanda Ahmad di timpa malang.

Lebih kurang jam 11 pagi tadi, kami di Ceramic Tiles Klang nak pilih pilih beberapa kepwrluan untuk renovasi rumah.

Sekelip mata tanpa disedari Ahmad ditimpa sinki ,wash hand basin, yang display di kedai tersebut. Hancur bersepai ceramic yang jatih menimpa Ahmad. Kak M pun tak dapat lastikan bagaimana ia terjadi

Bila tersedar Ahmad meraung kesakitan luka berdarah dijari kaki mengalir laju. Cecepat hubby angkat dia turun ke bawah untuk di bawa ke medical centre.


Sesikit geram bila salesgirl tu terpanggil panggil akak utk bayar barangbyang dah pecah bersepai tu. Masa tu nak jer akak jawab sapa nak tanggung bayaran rawatan anak akak. Dah ler tiada sebarang notis bertulis pada peralatan dlm kedai tu seperti.'fragilr, once broken consider sold' dan sebagainya. Kalau ikutnya akak boleh claim sebagai ia membayakan pelanggan. Mungkin di hari lain pelanggan lain pula akan  kena.

Malas nak layan akak tinggalkan ajer kad nama dan akak cakap 'later i come back, need to get my son to the doctor first'.

Kalau dilihatkan tokey keday ok jer..salesgirl pula yang lelebih. Hai sabar sabar...


Alhamdulillah tiada keretakan pada tulang kaki cuma bengkak dan sedikit berdarah. Domtor balur jer kaki Ahmad tu kasi confident katanya. Hahah dan ahmad pun masih boleh berjalan cara senget senget gitu.

Malas dah nak pegi semula kedai tu. Tunggu jer lah dia call akak. Harap haral semuanya dapat dipermudahkan.



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...