Followers

Sunday, December 1, 2013

Homst Restoran

Tak tau ler dah kali ke berapa kak M makan kat Restoran ni. Kali ni sebab nak belanja mereka mereka yang dah banyak membantu maka kita buat makan makan kat sini.

Restoran Homst ni adalah restoran chinese muslim. Jadi menu pun sama.ler dengan restoran chinese muslim yang lain cuma mungkin persembanhan dan penyediaan yang berbeza. 


Banyak jugalah order untuk makan tengahari ni. Yang kat atas tu tomyam. Hukii memang terangkat. Sangat sedap rasanya. Paling best sebab tak terlalu bepas. Almaklum kak M ni tak reti sangat makan yang terlalu pedas. Cukup rasa semuanya. Tomyam campur ni ada sotong, ikan, udang, ketam, lala dan lain lain ler.


Kung Pao Chicken ni mmg signature mana mana kedai chinese muslim. Memang sedap. Ala ala ayam masak kicap. Kak M memang suka sangat menu ni. Cuma kat restoran ni dia tabur gajus menjadikannya sedikit unik. Best juga sesambil ngunyab gajis tu.


Siakap ala thai ni macam masakan asam.pedas tapi kauh nya sedikit cair sebb ikan ni dimasak secara kukus. Sihat gitu. Mcam tak cukup jer..heeee



Dan kami order juga butter prawn. Udangnya tak begitu besar jadibtak begitu berasa butterand prawn..kaedahnya lah..

Apapun semua di atas tu memang licin lah dimakan oleh 8 orang semuanya. Harislah habis kan..

Jadi sesapa kot kot nak cuba kat sini boleh ke seksyen 13 berhampiran dengan restoran ulin ilin tu. Belakang tesco yang dulunya macro. Pasti puas p
Hati punya.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...