Followers

Saturday, July 27, 2013

Jalan Plumbum

Pejam celik dah beberapa hari lagi nak sambut Aidil Fitri. Amacam? Dah siap ke semuanya. Kak M anak beranak sini nampak gaya semua dah settle kalau ada pun sesikit jer lagi.

Tadi kak M ajak SIL ke Jalan Plumbum... Ha ! Kalian pernah tak ke sini? 

Jalan Plumbum ni terletak di Sesyen 7 Shah Alam. Seksyen 7 tu kan besar, kek mano ? Owh senang saja..dekat dengan Jakel seksyen tu belakang Petronas dan bersebelahan dengan Hospital Shah Alam yang sedang dalam pembinaan.


Apa yang ada kat Jalan Plumbum tu? Aiii macam macam ado ha...Jalan Plumbum ni dalam.masa dua tahun dan sesak. Tak dapat nak bayangkan apa akan jadi selesai Hospital Shah Alam nanti dibuka rasmi kepada public. Haruslah segiap hari jem.

Mai kita lihat apa yang ada di sini...

Yang pertama dahbpasti kat sini ada dua gesung pakaian danbtekstile terkenal iaitu Jakel dan Gulatis. Ada lebih dari 10 butik menjual tuding tudung berjenama seperti Pearl Haya, DHaja, Fareeda, Alya Sarah, Ariani, Hajrah, Ustazah dan banyak lagi

Ini ler sebabnya kak M ke sini dengan SIL sebab Dhaja ada sale 30% . 

Tu dia memang meroyan hari ni membeli tudung saja..hahha..SIL pun rembat juga. Lepas tu kami lalu Pearl Haya. Mak Aiiii! Mesti sale sakan juga sebab kasut penuh kat luar kedai.. arghhh tak.mau masuk dah pulus sudah sikit..heeee.

Ok selain dari butik tudung ada juga butik butik pakaian lain yang memang menarik sepwrti Aisy , Ustazah yg jual pakaian muslimah, ada butik milik Saidatol Nisa aka kakak Ella penyanyi rock tu, dan banyak lagi.Kedai makan tok sah kiralah. Antara restoran yang ada kat sini ialah wong Solo, Garuda, Ayam Penyet Api, Tutti Fruiti, Popian SS Ali, Secret Resepi, Restoran Jemari, Old Town White Coffee, Paparich, Restoran Bumbu Ikan Bakar, JM Beriani, Kedai Kek King, Old Town Malaya Kopitiam dan banyak lagi.

da juga saloon seperti Avon dan Sendayu Tinggi. Kedai karpet pun ado. Hubanyak sangat nak di ceritakan danbyang terkini kak M explore hari ni ialah Kedai Eat Sleep yang menjual barangan branded dari US. Banyak handbag coach, gucci, prada, dkny, dan lain lain dengan harhabyang agak murah jugalah.

Kesimoukannya semuanya ada lah disini. Kau yak cukul duit nak shopping ATM mavjine ada di Petronas berhampiran..hehe..ok sini aja. Babai
No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...