Followers

Friday, October 19, 2012

Crab Stick and Corn Fritters

Lama tak buat cucuq. Hari ni tergerak pula hati nak buat cucuq. Cucuq apa ya?. Godek-godek robok jumpalah satu tin jagung dan ada lebihan jejari ketam dalam fridge. Jadi menu for our breakfast hari ni ialah
'Crab Stick and Corn Fritters'


Anak-anak memang suka sangat kalau dapat makan cucoq jagung ni. Memang licin jadi tak perlu risau. Hari ni kak-M tutup dapur for lunch sebab we will having our lunch at Holiday Villa Subang. Yup! Nuha concert will be held there.

Senang jer nak buat cucoq ni. Petua mak mertua kalau nak cucoq tu lebih lembut isinya, letakkan sebiji telur dan air suam. Tapi kak-M pula lebih suka cucuq yang garing-garing, krup krap gitu bila makannya. Tapi untuk hari ni kak-M letak jugalah telur sebiji tapi guna air suhu bilik jer untuk bancuh adunan tu. Tak der letak pun daun-daun sebab bebudak ni memang alergik pula kalau nampak hijau-hijau nanti semua tak nak makan depa pandang-pandang jer. Ada masanya kak-M kena buat dua version, satu untuk kanak-kanak dan satu untuk orang dewasa. Tapi hari ini memandangkan tuan besar outstation jadi kak-M buat version kanak-kanak jer. 

Hmmm you all sarapan apa hari ini?


Do you have extraordinary aspirations?

3 comments:

zan said...

walaaa!!.bestnya.

zan said...
This comment has been removed by the author.
Emma said...

heee, simple je pun

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...