Followers

Monday, June 11, 2012

Haji Ismail Group

Sepanjang percutian ni, cuaca memang panas, Dua hari yang pertama tu memang berangin kuat. Sangat kuat , macam ribut gitu. Nak pula dok kat pulau kan. Mujur tak pilih dok challet, risau gak kot-kot tetiba datang tsunami kan..heee.

 Masa ni berenti kat tepi jalan just sebelah airport jer, memang teruja sangat dengan air kelapa adik ni jual kat tepi jalan. Mak mertua aku dah macam penjual air  kelapa plak..hehhehehe

 Dik, letak isinya lebih tau, ais kurang..heeee
Tak der diskaun ker dik? sepuluh gelas ni kami beli..hehehhee.

Disebelah petangnya, kami ke Haji Ismail Group untuk membeli belas segala coklat mekelat..heee, HJ Ismail Group ni terletak di Pekan Kuah, Khabarnya dia dah bina sati bangunan khas dia punya, siap hotel lahi..wahh udah maju sangat pak haji nih. Kat Pekan Kuah saja pun ada dua tiga store yang dia sewa. Kat Jetty point pon ada. Jadi apa yang ada di Haji Ismail Group ni?

 Geng-geng ni sebenarnya dah letih mensopping.heheheh, sekarang berehat kejap. Ini kat depan SAGA, kat dalam SAGA ni pun macam-macam ada.

 Inilah Hj Ismail Group yang besar punya..ada kain batik, pinggan mangkuk, corelle, pyrex segala. Paling banyak orang beli cokelat lah, aku pun sama..mueahahahhaa

 Mcam biasa, laki aku jadi penjaga setia kereta, sebab bebudak dah tidur keletihan, tima mak bapak shopping kan. Legalah laki aku dia order jek nak beli apa....

Tu dia memang meriah dengan pinggan magkuk sini. Aku dah tak der ruang lagi nak menyimpan pinggan segala. Yang ada kat rumah tu pun tak terguna. Jadi memang aku tak layan sangat jualan pinggan mangkuk. But honestly the price is really cheap. Ramai makcik-makcik dok hangkut termaksuklah mak mertua ku. Ada satu lagi tempat yang menjadi idaman suri rumah iaitu Idaman Suri. Pandai jer depa ni bagi nama kedai depa. Kalau masuk dalam ni memang membeliak la biji mata. Kalay set corning ware 3 beradik tu aku nengok di JUSCO RM400+ tapi di sini cuma RM200+ jer...heee tapi macam aku kata aku dah banyak menda menda ni maka aku tak layan sangat. Tapi kan aku beli gak senduk comel barang 6 batang..heee. Okay sesapa yang datang Langkawi jangan lupa ke sini...



3 comments:

SABARINA said...

ya rabbi, tempat ni paling happening kalau time tengahari...ramai la cik senah cik bedah datang berebot membeli belah....bawak duit jangan tak bawak...hangkut selagi boleh angkut...mak aiii...tercabot kepala jap tgk coklat, pinggan mangkuk bagai....seb bek la bajet dah sedia ada,...

Emma said...

hahhaha, sib baik aku dah tobat beli pinggan mangkuk segala...heeee

Anonymous said...

Paradisus Places invariably is an all-inclusive deluxe inn company what is owned and operated through the process of Melia Lodges Overseas. Why not go after items wrote looking at. To be medium-duty coffee maker, the specific Unit 810 is wonderful for items, shop places, in addition to doughnut facilities.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...