Followers

Monday, June 11, 2012

Bambu Beach Restaurant, Jalan Penarak, Langkawi

Hari Sabtu, BondaMertua dan abang ipar sekeluarga akan pulang dulu ke Klang, Flight dorang malam jam 10.20. Maka petang tu jam 6.00 kami lepak-lepak dinner di Bamboo Beach Restaurant di Jalan Penarak, Langkawi. Restoran ni milik mertua adik kak-M. Depa memang banyak bisness di Langkawi ni.

Wah! Bonda Mertua dah tak abar nak order. Sini memang seafood lah menu utama. Ala-cart pun ada juga.

Tempatnya memang strategik sangat, sunyi, aman dan tenteram. Jauh dari kesibukan kota. Dan sangat dingin dengan lokasi yang tepian pantai, ala-ala restoran terapung gitu.

Istimewa di sini ialah ketam lada hitam, maka kami pun order. OKlah, kak-M rasa sedap masakannya. Cuma sebab kak-M tak gemar sangat dengan Ketam ni sebab susah nak makannya. 

Tu dia makanan yang kami order, sekejap menunggu dorang dah hidangkan. Ada kailan ikan masin, ayam masak kunyit, butter prawn, ketam masak lada hitam, sotong masak kicap, tomyam campur dan telur dadar.

Ni dia Abang Epul dan isteri terchenta, ngeh ngeh ngeh...tak sabar dah tu nak makan. Cepatlah baca doa....

Hmmm tengoklah betapa depa menumpu perhatian pada menu yang enak-enak..hehehehhe

Yeah...the ralley begin...jom makan sampai licin.

8 comments:

SABARINA said...

makan2...tak sempat dah toleh kiri kanan, mak mentua lalu pon tak nampak dah..muahahha

Emma said...

hahahah, tapi sham kata the taste is not so so la,, tapi tekak aku rasa sedap jek...habis licin plak tu..paling best dapat diskaun yeay!

indah.com said...

wow bestnya.....lain kali kita pi pulak

Emma said...

jom-jom memang dok teringat nak pi lagi, anak-anak pun enjoy sangat

SABARINA said...

aku rasa sedap jer...abes segala licin jer pon....muahahhaha lagi2 orang belanja mestila lagi sedap ...syukur alhamdulillah....muhahaa

Emma said...

kalau org x belanja pon sedap...hhaahahah, memang licim, kuah pun habes..dahsyat puak puak ni makan....

SABARINA said...

yea mesti la sedap....marbeles...boleh la jalan2 cari makan datang

Sharinginfoz said...

Boleh tahan juga makanan kat sini esp ketam black pepper, cuma ikan kat sini mahal sikit RM68 sekilo, tempat lain lebih kurang RM55 i.e kerapu. Blh cuba mkn kat selera lubuk buaya area pantai chenang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...