Followers

Thursday, March 22, 2012

PERTH, a must visit place

PERTH ni adalah antara senarai tempat yang ingin saya kunjungi. Saya pernah merantau ke Eropah. sangat seronok jalan-jalan. Bila agaknya berpeluang bersama keluarga ke PERTH. Perth ni terletak di Australia Barat. Sekarang ni sedang ada offer Matta Fair maka rega flight pun memang sangat murah. Ini lah masanya untuk rancang percutian keluarga. Kalau nak nengok deal Matta Fair ni boleh klik sana SINI. BAnyak tempat-tempat menarik yang sesuai dan memang menjadi tarikan pelacung. Antaranya ialah 

Swan Bell Tower
 Swan bell tower ini terletak di Barrack St. Jetty, berhadapan dengan Sungai Swan betul betul di tengah bandar. Ianya dibina pada   November 1999 dan disiapkan pada   2001.Ketingginannya adalah  82.5 metres dan mempunyai dua belas loceng  St. Martin-in-the-Fields dari kurun ke  14 yang mana di tempa semula pada kurun ke  16 oleh Queen Elizabeth I.Loceng-loceng ini akan berbunyi pada hari Selasa, Khamis Sabtu dan Ahad .Kadang -kadang tu ada juga depa buat demo bagaimana nak handle loceng-loceng ni. 

Tempat-tempat lain pun banyak lagi yang tak tersenarai di sini. Nak tahu lebih lanjut jom terjah SINI



2 comments:

Kazman / Sue said...

bila la kami nak sampai sana... memang seronok kalau dapat ke sana...

Emma said...

hmmmm...sgt best offer ni tapi pulus tarak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...