Followers

Tuesday, March 20, 2012

Maggie Goreng

Malam ni memang dah plan nak goreng maggie je. Selalunya Maagie ni anak sulung yang suka sangat. Tapi kali ni hampa suka ke tak suka ker tu jer ada untuk makan malam..Owh hari yang sangat kepenatan. Tak terdaya nak masak bagai. Abang Danish cakap yeehaaaa best ada maggie goreng..yer la tu nak oiii.. tak elok di makan selalu. Sekali sekala okeh ler..Meh jom layan maggie goreng. Kali ni dua versi sebab ada orang dewasa nak makan jadi versi dewasa punya ada sayuran..heeeee


Goreng tak banyak pun, dua bungkus je.Versi ni main campak-campak jer dalam kuali. Macam biasa maggie tu di celur dulu hingga lembut dan toskan. Tumis bawang putih dalam minyak panas, campaknya udang, fish cake , ayam yang dipotong kecil kecil serta segala sayuran yang kalian suka. kak-M letak sawi dan kobis jer..Gaulkan semuanya sambil ditaburi perencah kari maggie tu..rasakan kalau kureng tambah-tambah ler apa yang patut..heeee.. senangkan.?



4 comments:

Kathy Tuah said...

lama dah tak makan mee goreng :p~

Emma said...

maggie goreng mamak punya lagi sedap..boleh ketagihan

Kazman / Sue said...

resepi masak paling sempoii... nak2x waktu kecemasan....

Emma said...

ya...ini kes kecemasan ler nih...huhu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...