Followers

Tuesday, October 4, 2011

Masak lemak ikan Salmon



Dah lama benor kak-M tak buat entry menu masakan ni. hehehe macam lah pandai benau kak-M ni memasak. Boleh lah kan.. Hari ni kak-M puasa, puasa ganti gitu, tengahari tadi ada member ajak lunch maka kak-M tolak sebab puasa kan, lalu kak-M start kereta terus ke Giant Sek.7, dalam kepala nih dok nampak dah Kari Ikan Bawal Emas, sekali ikan tu tak der plak. Ternampak pula salmon ni tergedik gedik dalam tray kat situ, ishhh angkat ler dua keping. dah lama juga tak masak salmon tu, Maka dari kari jadi pula Masak lomak Ikan salmon. Harap-harap rasanya oklah kan sebab memasak bagai di waktu berpuasa tah rasa masam manis masin tu ada ke tidak tak tahu lah....kalau nak resepi boleh saya guna mana-mana resepi masak lomak cuma tukar isinya kepada ikan Salmon, siap! heeeeeeeeeeee




No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...