Followers

Thursday, August 25, 2011

Rayau-rayau


 Salam to all, sedar tak sedar tinggal cuma 3 hari jer nak raya. Jadi Macam mana persediaan korang, dah packing balik kampung? Kak-M beraya di Klang tahun ini sama seperti tahun-tahun sebelumnya juga. Dari RAbu lepas lagi kak-M dah mula cuti, kononnya nak kemas-kemas rumah nak debu-debu selepas revovation works. Hampeh la, satu menda pun tak jadik, alih-alih dok pi office amik itu ini, deliver kuih raya lagik. Haishhhh! hari ni apa nak jadi pun kak-M kena full-fill semua keperluan biar lengkap before raya. Apa lagi yang tertinggal ya. Pertamanya nak raya-rayau cari kasut buat Abang dan Kakak, since Ahmad Darwish masih belum berjalan jadi pakai stokin jerlah ko mamat. Then nak cari kasut untuk Kak-M juga. Kak-M nak kena cari card but en.hubby sempena ulang tahun kelahirannya pada Sabtu ini. Hadiah dah beli pun Isnin lepas. Pastu nak singgah Cosway beli balang kuih. Ehhh bukan tak der yang lama, pyrex tu masih soloi molek lagi, cuma nak tambah balang untuk kerepek-keperek, macam berkenan pula Cosway punya Balang kuih tu. Then nak kena pi dentist repair gigi sat. hehehe... gigi ni terserpih pula, jadi mau tampal sikit. Pastu pi Kedai Pak Haji cari bahan mentah buat stok, manatau balik Shah Alam tetiba ada tetamu nak datang jadi sudah standby gitu.

The rest kak-M nak polish-polish hiasan dalam rumah, my posey flower memang terjejas teruk hasil debuan construction tempoh hari, harus ku rendam dengan air sabun agar ia berkilat kembali. Apa pun anak-anak tetap di hantar ke daycare centre. Kalau tak satu mende pun tak jadi. Okeh tu saja rencana buat hari ini. Moga semua urusan menjadi mudah, amin.

2 comments:

KISAH CINTA NASI LEMAK said...

aikkkk? menghias jeeee.... ketupat lemang tk buat ke?

Emma said...

ketupat lemang beli jer...heeeee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...