Followers

Saturday, August 20, 2011

Bayi baru lahir ada gigi


SUMMER WHELAN tersenyum menampakkan dua batang gigi depannya.


Kak-M pernah dengar cerita dari salah sorang staff kat office yang cucunya dilahirkan dan dah ada gigi. Owh, kekuasaan Tuhan tak sapa boleh kata apa. Ini punla berita dari NEWCASTLE, Britain - Tangisan seorang bayi beberapa minit selepas dia dilahirkan mengejutkan sepasang suami isteri apabila mereka melihat dia memiliki dua batang gigi kacip, lapor sebuah akhbar semalam.Biasanya, gigi pertama hanya tumbuh apabila bayi mencapai usia di antara enam bulan hingga setahun.Namun, Summer Whelan dilahirkan dengan dua gigi kacip yang lengkap pada geraham bawahnya.Bayi perempuan milik Andy Whelan, 35 dan isterinya yang berusia 31 tahun, Karen itu dilahirkan dengan berat 3.1 kilogram di sebuah hospital di sini, tenggara England pada 20 Julai lalu."Sejurus selepas Summer dilahirkan, dia menangis dan saya menjerit 'dia memiliki dua gigi depan'," katanya."Dia berada dalam keadaan baik,'' tambah wanita tersebut. - Agensi

3 comments:

indah.com said...

keturunan ni..mulanya depa gelak kat tok budak tu kerana lahirnya tumbuh 2 batang gigi.ni jadi jadi kat cucu pulak

♥ LuRveLyAmiera ♥ said...

ank buah miera lahir tiga tahun lepas pun lahir dah ade gigi & dlm sarung lagi..tp lambat sangat dia bercakap sampailah dia masuk sekolah baru dapat bercakap..tp b'ckp dlm bhsa baku..^_^

Emma said...

wah macam-macam kes yek

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...