Followers

Wednesday, March 16, 2011

Broncolitis


Assalammualaikum,
Punyalah lama kak-M tak update blog ni,. Almaklum dok hospital 4 hari jaga anak. Alhamdulillah dah sihat dan balik rumah cuma kena continue ubat sampai hilang batuk dia tu. Anak kak-M ni kena bronchiotis, iaitu radang paru-paru. penyakit ni kalau dibiarkan lama akan jadi pnemonia pula. Sian dia baru 7 bulan dah kuar masuk hospital. Darwish ni doktor kata mungkin ada alahan dan paru paru dia tak kuat. Kami dari keluarga yang tak der asthmatic jadi dr tak treat dia sebagai asthmatic la, kalau tak kena mula amik inhaller pula. Satu lagi sebab doktor kata sebab nursery environment juga, cycle penyakit tu membuatkankan dia berulang dapat batuk, elok jer nak baik member lain kena batuk so kena balik kat dia. Kalau kat rumah ni kak-M memang panggil cleaner dtg cuci calat every 2 week to make sure sentiasa bebas habuk debu. Tapi tu lah, kita merancang yang berkuasa menentukannya. Semoga Darwish akan bertambah sihat dan kuat.

Abang Danish memang suka saja masuk ward ni, dok tunggu orang mai hantar makanan dan suka layan cartoon network, seawal 6 pagi aunty Rina datang hantar kat hospital dok dengan mummy seharian sebelum nenek datang jemput.
________________________________________________________
murah! murah! murah!............mari! mari! mari!


5 comments:

Nor Suhaiza said...

bronchiotis ke bronchiolitis or bronchitis?????

Emma said...

cuba hang google dik, kluaq benda apa? heeee...kalau bahasa melayu dia panggil radang paru paru.

indah.com said...

patutlah la lama tak update.ingat kot pi mana.ok sikit kot darwish

Emma said...

alhamdulillah, getting better, daddy dia saja yg tak dak pi Sarawak seminggu, yg len semua ada sini

nanne_manja said...

emma, kesian kat ko..
patutlah bila aku bukak blog ko, tak der update citer terbaru...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...