Followers

Wednesday, February 2, 2011

Ku bawa hati ini

Kak-M dah pun habis baca novel karya Elis Mokhtar ni. Kak-M ni sebenarnya bukanlah suka baca novel sedari kecik2 lagi. Tapi mengingat budak comel Ferris yang kak-M penah jumpa dan picit pipit dia tu maka kak-M habis juga baca novel ni.

Novel ni sebenarnya ialah kisah benar penulis yang di olah menjadi sebuah nukilan kreatif. Kalau tak salah kak-M, ini adalah karya pertama Elis Mokhtar (selalu nak tersasul sebut Ally Iskandar—ahhaha). Pendapat peribadi kak-M novel ini adalah sebuah novel yang agak berat mengisahkan pergelokan jiwa seorang AKU..ceh..kak-M pun dah mula nak jadi sasterawon…heeeeee….

Memang sangat berat. AKU meronta jiwa di antara hati, cinta dan tanggungjawabnya. Novel ini harus dibaca dengan hati sebab kak-M percaya ianya juga di ulis dengan hati. Tetapi kehadiran LELAKI ini/itu agak mengganggu konsentrasi kak-M..heheheh..menjadi tanda-tanya disitu membuatkan kak-M ingin terus membaca dan membaca. Hampir-hampir migraine la juga masa dok baca disamping mendalami keperitan dan kesengsaaran jiwa AKU tu. Walaupun kak-M ni bukanlah sasterawon Negara..heeee tetapi kak-M puji bahasa sasteranya yang sangat tinggi seolah-olah penulis telah punya banyak nukilan seblum ini.

Campur tangan keluarga mertua juga menambahkan sesak di jiwa AKU..ini sangat-sangat memberi kesan kepada AKU dan kehadiran seorang KAKAK yang sangat penyayang menyeimbangkan keadaan agar AKU tidak terus tumbang……

Jadi untuk mengetahui kisah seterusnya eloklah baca sendiri ya…kalian mesti dapat mengungkap rahsia disebalik karya ini. Boleh dapatkannya di MPH seluruh Malaysia. Cuma RM18 sahaja. Membeli,Membaca dan Menyumbangkan dana untuk kempen Bring Back Ferris to Malaysia.. mari kita sama-sama mebantu Elis Mokhtar mencari satu satunya anak lelakinya Ferris Mokhtar....

Ferris Mokhtar sumber dari pojiepooh.blogspot.com

Selamat membaca...boleh juga di beli melalui MPH online....selami jiwa penulis kerana ianya sebuah kisah benar....jika anda betul menhayatinya anda pasti turut menangis....



6 comments:

Hayati Hamzah said...

besh eh novel ni? cute lah budak ni :)

Blog Dasista said...

Pingin tU novel nya...
Saya kira-kira bisa dptn dmna tU..?

Cik Ayu said...

best tak kak??

nak try carik la nanti...

Fuziani JSR said...

TQ.... nak carilah novel tu....

indah.com said...

tajuk tu yg penting utk mempromosikan sesuatu penulisan

anies anessa said...

kalo akak da review novel nie,sound interesting...tp mcm xpnah jmpa jer kt book store...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...