Followers

Sunday, February 20, 2011

Gores dan Menang

"Kak!, sekejap kak, ni saya nak bagi kak satu peluang ni, kami tengah buat promotion ni, akak terpilih untuk masuk peraduan ni, senang jer kak, kak tak payah bayar apa pun. Kalau kak bertuah kak akan dapat hadiah bagus-bagus. Ni ha, akak cuma gores jer kad ni. nah kak amik cuba satu".

Ahaa....ada ka sapa sapa yang pernah terlibat dalam kes di atas. Korang tau tak yang amalan ni masih ada. Kalau dulu budak2 ni biasanya berada di parking lot Giant atau Tesco atau mana2 hypermarket. Hadoii..! apa korang buat. Layan? hahahah..ada sapa2 yang pernah layan. 



Kak-M pernah disapa dulu, pertama kali dia dtg pun kak-M dah tak caya. Kak-M kan jenis susah nak percaya tu semua. Minta maafla yer. Tak dapat hadiah besar pun tak palah. Kak-M pun tak mau tu semua. Tapi ada sekali kak-M cuba layan budak2. Sekali kad yang kak-M gores tu dapat LCD 32"..hohoho...bukannya kak-M yang ketawa kegembiraan tapi budak tu pula..'Wahh...akak berjaya, bestnya kak, wah akak, saya pun tak penah menang benda ni tau...bagusnya kak. Kak jom ikut saya pi claim hadiah kat pejabat." Kak-M cakap kak-M sibuk sekarang, meh sini alamat pejabat esok kak-M bawa suami pi amik hadiah...Owh kemain dia kata tak boleh esok kak mesti hari ni juga.....sebab nanti dia tak dapat komisen...apa plak trick minah ni...? Agak2 korang kenapa yer....kak-M masa tu dah lama sangat , naik kereta terus chow...ahahaahh..

Sekali lagi kak-M layan benda yang sama kat Jitra tapi kali ni dorang jual barang dapur yang jenis tak dak tungku tu...yang nak tergelaknya semua ayat2 dia sama la...especially...'wah..akak menang la,, saya pun tak penah dapat hadiah macam ni' agaknya depa training satu tempat kot ya...nak tergelak kak-M, kali ni dia suh kak-M isi borang bagi no acct bagai..lagi lah bahaya, pastu suh bank in duit apa tah...malas nak layan..kak-M kata kak-M dah ada tiga dapur kat rumah, tak sempat nak guna pun..ahahaah...keciwa saja budak itu!

hai..sampai bilalah benda2  ni akan habis....?

5 comments:

sharing is caring said...

perghh nampak sgt kan..kantoi di situ.. :) ade lagi erk amalan cam ni.. dah xdek keje lain ke selain menipu org...

Yaya said...

akak, makcik saya pernah kena cmtu. nanti sampai opis dia ckp kena beli barang apa2 ntah baru bley claim tb, cap cina jek

KiD said...

eh. kak-M.. meh laa sini.. akak gores2 contest..
tahniah kak..!! boleh dapat dua tiket wayang GSC Percuma!!! ni betul2 punya kak.. heheeh
Contest Tiket Wayang dari Blogger Shakiddo Contest Pertama Kid nih.. Join laaa ek!

RuSh D said...

mmg penipu btol..diorg mmg pandai berkata2..sampai kata kena bayar deposit kalo dh menang..dh menang bagi jer ler..

Emma said...

hmmm ,betul, konon rega murah dari biasa.....bagi deposit dulu, lebih masuk acct bulan2...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...