Followers

Monday, January 24, 2011

Blog Review

Jangan salah faham yer, Kak-M tak der nya nak reviw mana-mana blog, cuma lately Kak-M banyak masa blog-hopping jadi macam-macam kak-M jumpa masa hop sana sini sinun tu....

Macam-macam benda sebenarnya kak-M nak cerita dalam entry ni, tataw nak mula mana satu la. Kak-M pun masih muda dalam dunia blog ni, nak wat cemana yer dah pertengahan 30-an ni baru tergerak hati nak menulis. Nampaklah dunia penulisan ni sangat luas...Berbalik baca tajuk entry kali ni, kak-M just nak pengalaman kak-M masa dok blog-hopping ni (ada orang kata blogwalking - sama la tuh)..... Banyak kategory usia blogger yang kak-M masuk.... paling banyak kak-M penah masuk ialah blogger peringkat umur sekolah menengah, cemana kenal, sebab entrynya semua pasal kawan-kawan dia, citer makan minum, party kat sekolah, citer buat homework pi tuition bagai..heheheh...rajin adik-adik ni. Muda-muda dah minat berblogging ya. Yang pasty kategory blogger usia ni mesti letak gambar dia pakai baju sekolah di hari perpisahan, bersama kawan sekolah dsb..... Dan kak-M ada juga baca blog yang bloggernya lebih kurang usia 20-an macam tu dan ke atas lah....Blogger ni lebih menjurus kepada cerita-cerita semasa, artis kawin, petua tok nenek, jualan on-line, politik dan seumpamanya. Syabas....suka sangat membacanya.

Secara amnya setiap blog yang kak-M masuk tu yang petama akan tengok tajuk entry...kalau tertarik then akan terus baca sampai habes..kalau agak2 bosan...terus pangkah la..maaf lah yer...
Antara blog2 yang menarik perhatian kak-M ialah berkenaan free antivirus or free software..sebab FREE tu yang menarik perhatian....nanti kak-M nak letak entry FREE STUFF FOR GRABS, sure ramai yang datang hehehehehe.....Kak-M pasti ada juga yang setiap kali blogwalking terus scrollll sampai jumpa shoutmix box untuk tinggalkan jejak..ahahahaha...sapa tu..eheheheh..jangan tak ngaku pula..mesti ada punya..tak kisah la..masing2 punya cara la...tapi sekarang neh dah canggih, shoutmix box tu dok terselit, macam cari benda tersembunyi gitu..hahahhaha, payahla sket hampa nak cari...sekali tak jumpa terus pangkah...ahahahha...xpa..menambahkan cabaran...

Kak-M paling suka baca blog yang bersahaja, bila baca terasa macam blogger tu dok sembang depan kita...real la kan...hehehehe....

Apa pun syabas kepada semua blogger, teruskan menulis.....dan membaca....

6 comments:

xcyber said...

wahhh..smua nk free ek..
free shopping ade tak??hehe

SyafiqRidhwan said...

Salam kak

;) sharing is caring.

welcome to dunia blog kak.

IzwanNie said...

best la entry ne.. =) follow u kak..

ummiarissa said...

saya pun dah umur 30an..baru nak berjinak-jinak dengan dunia It ni...tu pun sebab ada yang nak mengajar pasa benda ni...memang kebanyakan blogger umur budak sekolah sampai 20an..boleh tahu dari segi penulisan mereka kan..

Emma said...

Xcyber : hee window shopping boleh la free dik oii

SyafiqRidhwan : welcome to you, silalah datang selalu

IzwaNie: Follow jangan tak follow,

ummiarissa: sama lah kita yer

HaNTwO said...

salam ukhwah buat akak :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...