Followers

Saturday, February 7, 2015

Bihun Goreng Udang Segar


Sampai suatu waktu kak M sampai habis idea nak masak apa untuk sarapan. Selalunya nasi lemak dan roti canai. Tapi kalau selalu sangat makan tu nanti naik boring juga kan.

Jadi pagi ni godek godek bArang kat dapur, terpikir lah nak goreng bihun. Yang paling suka bihun goreng ialah Ahmad Darwish.


Bihun goreng ni pon kena cara yang betul baru jadi sedap. Kak M suka bihun goreng yang bertali , kak M tak suka yang patah patah tu walaupun rasa dia ok tapi macam tak best presentation dia.

Satu perkara lagi kak M akan guna cili mesin bukan rencah segera..lagi sedap kalau letakbudang kering dalam bahan mesin tu..umpphhhh! Memang terangkat lah.


Nak pula ada udang besar besar yang segar beli di Pasar Penambang tu..huhu bertambah le kesedapan bihun goreng ni. Heee.. kak M tak buat pedas sangat just sesedap rasa sebab ada kanak kanak tak tahan pedas nak makan.

bihun goreng pagi ni kak M letak sosej dan fish cake juga serta sayur sawi. Hehe..tak tau nak cerita la betapa sedapnya ia...hehe

korang sarapan apa pagi ni?

2 comments:

Alwani Hamzah said...

Hi Kak M, sedap nampak bihun tu..cantik warna dia..menyelerakan..pasti anak anak suka..

Kak M, nanti singgah la blog saya..

http://pearl015.blogspot.com

Emma Marinie said...

insyaAllah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...