Followers

Saturday, November 3, 2012

Sila percaya okey...

Kiranya tahun ni kak-M ke Langkawi saja 3 kali. Yang pertama masa kenduri sepupus kawin bulan 6. Yang kedua melawat adik kak-M sakit bukan puasa, dan yang ketiga kak-M kena attend kolokium bukan 10 ni.

Ka, ko tengoklah, memula sampai cuma ada beg baju merah tu dan aku galas beg laptop. Bila lagi dah beranak pinak beg ni.

Kiranya lawatan kali ketiga ni kak-M memang shopping sakan. Hahahha, pueh hati den. Tah mana datangnya keseronokan bershopping ni tak tau lah. Kalau di ikutkan kak-M ni kira dalam katerogori tak suka shopping, budget le kekunun. Heeeee. Tapi kali ni memang over okey.

Sampaikan terlebih muatan tau. Masa check in tu budak tu cakap,

' Kak, dah lebih 8 kilo ni' selamba je kak-M cakap.
'ok, takpa, berapa ringgit yek kena bayar'
'1 kilo kena Rm30'...

huishhhh terdiam jap aku...banyak juga ni..kiram semua RM240, boleh dapat satu handbag berjemana ni....hahahahha.

'Banyak kak kena bayar ni...macam ni lah kak punggah masukkan dalam beg kecik bawa naik atas kapal'
'Ishkkk ni dok ada dua beg dah kena bawa ni...tak pa lah meh nak adjust dulu kot boleh kurang tak la banyak kena banyaq'

Aku pun dengan semangannya bukalah pedal ayam beg tu maka susun ler balik segala coklat tu aku masukkan dalam beg sandang.

'Hah! cuba timbang semula adik tengok berapa kilo?/
'Hmmmm, lebih juga kakm tak palah saya lepaskan lah....'
'Owhhh terima kasih ler bebanyak dik oiii'....

Settle...tu ler dia kalau shopping tak hengat kan..sendiri la mau ingat..Lesson learn!

2 comments:

MarliaMarble said...

1 kilo = rm30 ye..? mahal ye..kena beringat la nexT time nak shoping2..=D

Emma said...

tu lah pasall...hahahha, sopping tak hengat..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...