Followers

Friday, October 26, 2012

Lagi cerita bunga batu

Ha, udah lama bermalam kat rumah bona mertua ni, aku memang tak der kerja sangat jadi kerjanya aku selongkar rumah bonda..huhu. Bukan selongkar apa, saja menelek-nelek sana sini. Aiii terperasan akan bungan batu aka posey flower yang bersusun cantik ni.

Al kisah bunga-bunga batu ni aii ler punya. Alahai kan ker berkotak-kotak I bawa balik dari UK dulu tu kan. Masa tu ada sekali i offer kat Bonda, ambiklah kalau nak sebab banyak yang dah chip sana sini. Bondatu memang rejek ler barang-barang second ni, dia ni memang hihg class sikit orangnya. So I tak kisah ler nak ker tak I offer jer dulu kot-kot nanti melepas pula kan.

Rupa-rupanya Bonda hangkut banyak juga..kih kih kih, tu la kekunun second hand la kan. Tapi sebenarnya kalau di basuh dan disusun cantik memang tak nampak pun batang ni rejected, bahagian yang pecah atau ada serpihan tu ko sorok-sorok kan ler ke belakang kan. Alahai biasalah kalau bawa balik dari UK kan naik kontena. Kalau dah berlapis aku membalutkanya dengan pelastik kain , kertas bagai, dah bergoyanag hanyut tengah laut pastinya akan cedera tu bunga-bunga tu.

Meh jom kita tengok koleksi susunan bunga batu rumah Bonda I.



 


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...