Followers

Saturday, September 8, 2012

Teh 'O' Halia satu!

 Last time kak-M ada story tentang lemau kan? Ingat lagi tak? Kalau tak ingat boleh baca sini. Jadi penawarnya adalah Teh 'o' halia ini. Senang weh nak buat teh ni. Bancuh teh 'o' dulu , gula kasi kureng ya, pastu ketuk halia then rendamkan dalam teh tu, biar panas baru kow...






Dah pekena segelas, pastu balik siaplah angin kus-kus atas bawah semua keluar, keh keh keh. Ini kak_M minum kat restoran Ana sambil melayan abang makan nasi goreng ayam. Dia punya mood kureng tu pasai muka sememeh je.

Ok next time buleh bikin sendiri di rumah ya.. Teh 'O' Halia satu! Dan jangan lupa ya dengan keropok Nom Nom nih, tentu sedap dinikmati bersama tes 'o' halia.

2 comments:

Hanif Idrus said...

Selalu minum teh halia kedai mamak

Emma said...

tu la, tha berapa hengget mamak tu charge, padahal kalau bikin sendiri dah banyak jimat kan...tapi tulah nak lepak dengan kengkawan, lebih best pekena kat kedai mamak kan...?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...