Followers

Thursday, September 6, 2012

Pasar malam lagi


Memandangkan stok bahan basah menag dah habih, freezer pun kosong je..hehhehehe, maka kak-M decide untuk ke pasar malam menambahkan stok. Balik dari sekolah Abang kak-M ajak dia singgah pasar malam seksyen 7. Memang liat ler dak Abang ni kalau ngajak dia ke Pasar Malam. dia memang tak suka sangat. Pujuk punya pujuk then oklah dia setuju.


Ada satu gerai tu memang kak-M berkenan sangat. Ikan nya menag segar bugar. Ketam pula gemok-gemok dan paling tak tahan nengok udang besar bagak tu..huhu memang tirgoda kau. Akak beli udang besar tu okeh..pilih punya pilih sekali kena RM16 hengget hah, amik ko. Pastu akak beli ikan kembung dan ikan susu. Macam biasa depa akan siangkan terus, balik basuh bersih dengan air asam then bekukan.


Melayankan Abang yang memang paksa rela nak pasar ni. Akak upah ler dia Iced Blended nih..heeee mamang suka dia. Dia cakap nak nasi ayam merah. Belikan nasi tomato ayam merah, roti bom untuk Nuha dan apum balik untuk Darwish..heee. Apapun malam tu kak-M memang tak masak lagi sebab dah ada nasi tomato kan. Jadi memansing makan makanan memansing. Bersih kemas jer dapur I malam tu...:)


2 comments:

Qaseeh Tolia said...

ooo kena upah yer rupanyer..tapi bebudak mmg suka dgn ice blended tu.Kat pasar malam sek 6 pun ada jugak..ramai org beratur

Emma said...

Hmm kita yang tua pun suka juga..ehehehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...