Followers

Tuesday, August 7, 2012

Sambal Tumis Udang Petai

Woot! Woot!..buat apa tu? Wah dan tinggal beberapa hari jer nak raya kan? Yang pasti ramai dah mula marathon buat biskut raya kan..semua rumah sekarang ada aroma cookies gitu. Erkkk ada ker yang berkenan beg lelong kak-M tu? Cantik tau , boleh bergaya di hari raya..huhu .Kot nak nengok oleh je click SINI atau SINI juga.

Ehhh you olls dah start ker operasi mengemas.?.Erkkk dengar cerita my MIL minggu lepas dah bawa bibik ke rumah kemas dan bersihkan rumah dia...Aiii, awak bila pulak yer? Huihhh silap-silap aku je jadi bibik, amik cuti 2 hari mengemas rumah. Heeee, begitu lah kiranya suasana menjelang Aidil Fitri. semuanya nak di pastikan cantik, bersih dan kemas bagi menerima tetamu di hari mulai


Apa pun ceritanya puasa tetap perlu di habiskan sebulan. You olls, masak per today..hehhe I olss masak sesimple jek. Heee Kak-M hari ni mengidam plak nak makan petai.Aiseh! Buang tebiat ke hapa? Pegi kedai pak haji petang tadi nampak petai, iskkk dok terasa pula sambal tumis udang dan petai, meletops you ollss, semangat makan time sahur pulak tu, pasti menambat selera kan?Kak-M juga ada menyediakan sup sayur untuk anak-anak.


Jadi itu lah kiranya menu kak-M hari ini. Di samping kak-M ada goreng mee sebungkus, boleh ler bagi sesikit ke jiran kiri dan kanan rumah. Pastu Abang pula nak nasi goreng, akak gorengkan lah sikit untuk dia, Nuha pula nak ayamas goresng, ahh senang jek tu..Aii macam-macam pula selera tekak korang.. macam-macam order petang ni..Heeee, takpa, mummy anytime jalannn!

Misi jualan kuih raya pun bakal tamat minggu ini. Udah tak kuasa lagi mak nak mengambil order, habis tak buat keja lain dok mengira order je hari-hari. MIL pun cakap sudah lah, tak terlarat lagi dah..Heee, iyalah bisnes sampingan kan namanya, buat jerlah setakat termampu.


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...