Followers

Tuesday, July 17, 2012

Pediasure Membership

Last time kan kak-M ada cerita tentang susu pilihan untuk Ahmad Darwish kat SINI, jadi ini sambungannya tentang jadi membership Abbot Nutrition Malaysia pula. Terdapat beberapa jenis produck tenusu dari Abbot ni termasuklah salah satunya Pediasure yang anak kak-M minum tu. Susu ni adalah sesuai untuk anak-anak semur satu hingga 10 tahun. Sekarang kak-M dah faham kenapa doktor pakar mengesyorkan ahmad Darwish minum susu ni. Selepas discharge disebabkan demam virus, berat badannya turun hampir 1.5 kilo. Dah berat badan tu memang bukan normal untuk anak seumur Ahmad. Masa tu kak-M bagi dia Isomil sebab dia alah laktosa yang boleh menyebabkan pengumpulan kahak dalam paru parunya. Dah sebagai option lain doktor mencadangkan Pediasure. Anatar mereka yang sesuai untuk Pediasure adalah 



  • makan yang terlalu sedikit jadi kurang nutrisi
  • memilih makanan
  • kurang makan sayuran dan buahan 
  • teragak-agak mencuba makanan baru
  • makan tidak mengikut waktu
Susu formula ini juga sesuai untuk anak-anak yang:
  • aktif
  • memerlukan snek ringan atau supplemen
  • alah pada lactose
  • atau dalam proses pemulihan kesihatan.


Ni web Abbot, boleh jer ke web ini untuk keterangan lanjut. Mula-mula of course lah kena register as a member pastu baru lah kita boleh terjah mana-mana wall Abbot ni. Selepas register kena verify through our registered email. Senang jer kan.

Perkara yang kedua oleh request for free sample..heee, free tau, tak mau la? Untuk bahagian nak redeem point pula boleh click pada tab 'Abbot Share and care world'. Dalam page tu boleh jer kita open PDF file untuk view apa jenis reddemtion yang boleh kita dpat. Tapi sebelum tu kena join dulu Abbott Share & Care World! Senang jer , boleh download borang di situ juga dan hantar terus pada alamat yang disertakan bersama satu penyeduk susu sebagai bukti pembelian lah kan.






Hmm, kepada yang berkenaan boleh lah mencuba.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...