Followers

Monday, July 2, 2012

Akhirnya mereka berdamai jua Neolofa dan Anzalna


PRESIDEN Seniman, Zed Zaidi (dua kanan) menunjukkan surat aku janji bagi memastikan Anzalna (kiri) dan Neelofa tidak lagi membangkitkan kontroversi membabitkan mereka berdua di Petaling Jaya semalam.

Lama juga krisis mereka ini berpanjangan, Kak-M ni tak lah minat sangat dengan gossip-gossip artis ni. Cuma ambil tahu sikit-sikit jer. Pasai pa depa gaduh pun tak tau la. Apapun kisahnya buang yang keruh, ambil yang jernih. Yang elok jadikan tauladan, yang buruk jadikan sempadan. Apakan daya dunia hiburan memangnya begitu. Pandai-pandai lah bawa diri kalian. 

Kontroversi yang membabitkan dua pelakon jelita, Nur Anzalna Md. Nasir dan Noor Neelofa Mohd. Noor akhirnya menemui titik noktah apabila Anzalna secara terbuka membuat permohonan maaf kepada Neelofa. Anzalna, 24, memberitahu, dia mengambil keputusan untuk membuat permohonan maaf terhadap kenyataan yang dibuatnya sebelum ini kerana tidak mahu memanjangkan kontroversi dengan Neelofa, 23.

"Saya minta maaf kepada Neelofa kerana mengeluarkan kenyataan di akhbar pada 10 Jun lalu yang telah menjejaskan diri dan keluarganya. Saya tidak mempunyai bukti yang kukuh untuk menyokong kenyataan yang dibuat di akhbar tersebut."Keputusan ini dibuat setelah mendapat nasihat daripada Seniman dan saya juga tidak mahu permasalahan yang timbul ini terus berpanjangan kerana ia akan mengaibkan lebih ramai orang," katanya pada sidang akhbar yang diatur olah Persatuan Seniman Malaysia (Seniman) untuk membolehkan kedua-dua pelakon itu bersemuka di sini semalam.

Perbalahan kedua-dua pelakon yang dilahirkan menerusi pertandingan Dewi Remaja 2010/2011 itu bermula apabila Anzalna mendakwa Neelofa pernah membuat ugutan serta menghina keluarganya menerusi laman sosial Facebook atas sebab yang tidak diketahui melalui laporan akhbar berkenaan. Ekoran laporan akhbar tersebut, Neelofa telah mengambil tindakan undang-undang dengan melantik dua orang peguam bagi mengendalikan kes berkenaan serta menghantar notis tuntutan kepada Anzalna yang meminta pelakon itu memberikan bukti serta penjelasan dalam tempoh tujuh hari mengenai dakwaan tersebut. SUMBER

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...