Followers

Saturday, June 16, 2012

Selamat tinggal Langkawi


Dah hari terakhir memang meronta gak nak balik, nun dok pikiaq baju sekolah anak tak sereka lagi, baju laki lagi, baju sendiri aku cari mano yg ado yo la. Heee. Kami punya flight jam 12.00 tgh, jadi dari malam lagi aku dah mula ngemas kain baju segala. Kitaorang tak der membeli sangat tadi masuk balik dalam beg baju- baju yang dah pakai tu. Inilah beg kesayangan kami..hahahha, beli di UK tu, GBP3 sahaja heeee, bargain kan? Heee beli carboot sale biasalah kan tapi quality memang superb. Merata dah merantau beg merah ni, ke China, Hong Kong, Vietnam..ha just name it..


Aku sebenarnya tak cadang pun nak beli toto ni, tapi masa check in apartment tu, memang harus kena beli mana muat weh semua nak tidor atas katil. Suami menyerah diri untuk tidor bawah jadi kenalah aku belikan takkan ler nak biarkan suami terchenta tido ataih lantai tiles kesejukan tuh. Then aku belikan dua lah untuk abang ipar di bilik sebelah. Iyalah kan alang-alang dah beli sekalikan jer lah. Toto ni pun asalnya nak tinggalkan jer pada adik aku kat Langkawi tu, malas nak rembiang naik turun flight. Hee walaupun masuk kargo tapi kan macam mak nenek nak hangkut sana sini. Tapi akhirnya aku bawa balik juga sebab bagus toto ni, tebal dan kain yang selesa. Aku beli RM35, mahai ke murah weii ? Depa kata murah, ye ke? Tak kisah ler, Dah selamat sampai Shah Alam pong.


Hmm ni satu lagi beg, beg baju segala ler...heee Yang ni pun beli di UK nun, jauh lebih besar. Memang bagus buatannya even dah nampak uzur tapi memang sangat berguna. Rodanya pernah pecah dek muatan terlebih ahhahah,, tapikan mak mertua aku bawa repair then dah boleh guna semula.


This is what they call a must buy stuff if you visit Langkawi. Heee aku memang tak der niat pon nak beli. Tapi kan laki aku nak, jadi aku belikan juga pelikat Gajah Duduk tu 2 helai. Alkisah batik sarung tu aku tersalah dengar. Ingatkan dia nak juga buat saguhati utk kerani kat pejabat dia, rupanya aku salah dengar..huishhh buat habes duit ja. Tapi takpa lah bukan basi pun batik tu, ada lah nanti jadi rezeki sesapa kan. Kain batik, pelikat ni beli di Beras Terbakar. Memang kena tawar menawar tempat macam ni. Tapikan kalau depa jual dengan aku memang untung besar ler tokey tu, sebab aku main bayar jer..hahahah, lupa seh nak tawar menawar.

Udah namanya pun Pulau Cokelat, memang gini ler rupanya. Banyak gak beli cokelat. Heee Banyaknya untuk nak bagi orang. Sendiri punya siikit jer. Coklat memang sangat murah. Coklat ni beli lah selori pun memang tak der kena cukai, lain dari beli batik tu cuma limited jer..beli lebih nanti kena bayar cukai kat kastam.


Hah ! itu ler bebarangnya..peuh gak trolly, tapikan yang jadi banyak tu sebab we all tolong bawa balik barang bonda mertua dan kawan dia tu. Depa dah terlebih muatan jadi kena bayar kan, so masukkan bawah muatan kami yg tak perlu bayar ni. heeee...thrn terus boarding dan selamat tinggal.....


2 comments:

SABARINA said...

makkk aiii....penoh barang korang hangkut...mekasih2...tu semua termasok la barang mama....lenkali pegi lagi...

Emma said...

yeah....syiok..aku nak melabur saham mana weh..kot untung besar leh jalan jauh lagi..memang best kan kan kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...