Followers

Monday, June 11, 2012

Jetty Point, Langkawi

Kalau ke Langkawi melalui laluan laut, kita akan sampai di Jetty Point Duty Free ni. Dah terlanjur ke Dataran Lang, singgah ler kejap di Jetty Point Duty Free ni. Idak ler nak menshopping sangat tapi lebih kepada santai-santai gitu.

 Lama juga Ahmad Darwish tersangkut kat motor ni, mau mengamuk sakan dia kalau diangkat kelain. Maka mummy biarkan jer dia melayan motor mainan di situ.

 Hmmm, kakak Nuha tolong temankan adik, adik pula melasak, taknak kongsi langsung. Jangan di pegang motor tu, menjerit dia
 
 Pandai depa ni bisnes, sepuluh minit ride kena charge RM5. ok ka?

 Ehhh! aha, mamat ni pun sama, ayah dia dok kontrol kereta ni, berpusing-pusing dalam tu. Kemain suka lagi dia.

 Wah!Merempit tak hengat, jaga-jaga Syabeel, nanti kena saman. Tak per la mummy boleh dapat diskaun, mama kan jaga konter saman..hahahaha.

Seronok juga lah lepak sini, ada stabuck, boleh relax sambil mimun kopi kan, banyak juga kedai jual souvenir. Cuma memang sibuk tempat ni sebab lebih ramai pelancung yang menggunakan laluan laut dari udara.


6 comments:

Kazman / Sue said...

lama dah tak ke langkawi...mesti banyak tempat2x menari kat sana...

Emma said...

Selepas sepuluh tahun baru saya kembali lagi ke Langkawi, memang banyak perubahan, sangat makmur, orang pun ramai

SABARINA said...

best ler...sesekali berjalan2 kan....seronok jalan ramai2 nih...syabeel n kippie memang enjoy sakan kat sana

Emma said...

tu la...len kali kita plan pi tempat lain pula...budget secara ansuran..wakakakakakak

SABARINA said...

tau tak per...ni kene betul2 bajet giler punyer....tunggu lagi seploh tahun lagi kot...muahahhaha

Emma said...

hahahaha...aku sebenornya suda sengkek dek penangan 5 hari ke Langkawi..mari kita bekerja keras kumpul duit untuk kebajikan anak-anak..hehheheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...