Followers

Saturday, May 19, 2012

Massive Cleaning

Hari ni memang sangat keletihan. Seawal pagi lagi bangun mengemas..Weh...banyak woooo kalori terbakar!. Sebelum mulakan massive cleaning ni, saya masak dulu untuk breakfast anak-anak. Pagi ni nasi goreng jer, then ada karipap dan fisball goreng..hehehe. ok lah kan. Pastu saya keluarkan bahan bahan mentah dari peti ais untuk defrost sebelum masak untuk lunch.

Well, gulung segala tikar-tikar buluh. Pastu sapu segala habuk bagai..perghhh banyak wei habuk. Minggu lepas pun cleaning juga tapi habuknya tetap sama. Huhuhu memang udara kita sangat tercemar. Dah sapu segala, aku mula mop. Satu rumah weiiii! huhuu...berpeluh tok sah kiralah. Basah lencun mengalahkan orang jogging.

Dah selesai dalam, mulakan mop luar rumah pula. Hahaha, luas weii kawasannya. Huh memang terbakar!....Tapi puas hati bila melihatkan rumah kemas, cantik dan bersih.

Hari ni tak der lauk ayam. Saya cuma goreng ikan kembung, sambal tumis udang dan petai serta sayur campur. ok lah kan.


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...