Followers

Wednesday, February 22, 2012

Tingginya nilai sekeping resit

Tegahari tadi kak-M dah kawan agak tergesa-gesa keluar lunch, almaklum nak mengejar masa, nak cepat keluar dan nak cepat balik semula.. Haishhhh risau benor denganr kerja-kerja yang menimbun dalam office. Memandangkan kereta member yang paling dekat, we decide naik kereta dia jer lah. Kami berdua jer pun sebab lelain pegi mendengar ceramah tok det hari ni.

Dah keluar lebih kurang 200 meter baru teringat alamak kena send cake n goodies to nuha's taska. Okeh pusing semua. Kawan kak-M cakap tak per dia u-turn jer. dah ambil goodies bag kita orang pegi lah makan dulu sebab dah tak tertahan lapar. Then singgah kedai kek nak collect cake untuk send to taska. Sekali terperasan resitnya dalam kereta kak-M.. okeh gamble jer..cakap lah kat pekerja bangladesh dalam tu kata resit tak bawa. Apa dia jawab..'kakak, kena ada itu resit la, nanti saya kena hantar report saya kena bayar lagi RM300 kalau itu resit tak da..aiyooo RM300 untuk sekeping resit. Kak-M hangin ler juga sebab kat kedai kek lain sebelum ni okeh jer, bukannya depa tak der salinan. Akak tanya pula, habis kalau orang tak amik kek tu sebab resit hilang cemana? dia jawab, kita burn lah dia punya deposit...owh senangnya kau yer...apapun pun terpaksa lah pusing balik untuk ambil resit tu, dari nak cepat hah lagi lambat jadinya. Kek pun cuma RM55 jer, akak dah depo 20, balance 35 jer..huh berkira sungguh depa ni.

Ok pelajaran hari ni, jagalah resit itu elok elok...sangat tinggi nilainya...


Disebabkan hangin kus kus kat kedai kek tu tadi, dah hilang habis mood rajin nak siapkan kerja, About 4pm, kak-m dah berkemas..erkkkk malas dah akak menengok lambakan kertas ataih meja..esok jer lah sambung dik nun.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...