Followers

Monday, December 26, 2011

My first attempt to Red Velvet, Merahnya Makngah!

Inilah hasilnya bila cuti panjang....Mummy dah mula buka bakery dia..hahahha. Ini adalah percubaan kak-M untuk Red Velvet Cake. CUma google-google je dan kak-M terjmpa dari Dapur Teratak Impian. Nampaknya tidak lah sesuakar yang disangka..Rasanyanya oklah...boleh lah sesapa yang berminat untuk mencuba, cuma bahagian creme cheese tu kak-M tak pandai lagi, macam cair jek, mungkin tak cukup mentega atau gula. Tak per lain kali cuba lagi.


Adunan ini boleh menghasilkan dua biji kek bersaiz 8 inci....ish memang berbaloi-baloi. Sebenarnya kak-M memang dah rancang nak buat kek ni masa ulang tahun perkahwinan lepas, tetapi kerana kekangan masa maka ianya tertunda juga untuk meraikan sambutan hari lahir ke 2 tahun anak buah tersanya Mohamad Aqeefie Akmal juga jatuh pada hari yang sama dengan anniversary kak-M tu. Kebetulan dorang ni datang petang tu owh memang rezeki lah kan....Happy Birthday Sayang.

1 comment:

SABARINA said...

mekasih2....rindunyer nak makan kek ni lagi...wat lagi ekkk...krim byk2 tau...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...