Followers

Friday, November 25, 2011

Ular mati hisap rokok

Teka teki teka tekuk ular mati hisap rokok..hahh tengok! ular pun boleh mati, punyalah bahaya merokok kan...apa kes pagi pagi ni kak-M membebel pasal rokok. Ya ampun, adik-adik, abang-abang di luar sanan nun yang merokok, kak-M bukan nak suruh korang berenti merokok, suka hati ler deme nak hisap rokok ke nak hisap apa ker, kak-M cuma nak sebar-sebarkan kempen kementerian kesihatan tentang bahayanya rokok. Yang merokok tu pun bukannya deme tak tahu rokok tu tak bagus tapi dah itu pilihan deme nak buat macam mana kan..hehhehe...


Ni apa ke hal nya pula mamat ni bertenggek dengan camera bagai..hahhahh..ni ha selain menyebarkan kempen kesihatan ni, suka juga kak-M nak war-warkan ada  Tak Nak Contest. Hmmmm ni lagi sekali peluang dan berita gembira buat otai-otai fotographer di luar sana. Macam kak-M yang amatur pun tak sampai..heeee susah ler sikit, nak pula punya camera ayam saja kan...hehehheh eh kalau dah rezeki tuhan nak bagi mana tau boleh juga jadi pemenang.

Jadi apa yang perlu kita buat kalau nak join. You all boleh baca syarat-syaratnya di SINI. Mudah saja contest ni hanya perlu mengambil foto-foro kreatif yang mengena dengan tema Tak Nak ni. Tapi you all tak boleh amik gambar rokok tu..hmmm lu pikirlah sendiri macam mana nak shoot foto menarik kena dengan tema Tak Nak ni. Semua kementeria kesihatan satu Malaysia serta klinik dan hospital kerajaan ada mempamerkan kempen sini. Nak tau lebih lanjut boleh klik SINI.

2 comments:

Ungu Violet said...

teka teki teka tekuk...ular mati hisap rokok..

kehkehkeh...tingat masa kecik2 dulu selalu sebut camtuh...hihi

Emma said...

tu la, anak2 cuti sekolah ni hari-hari asik teka teki..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...