Followers

Friday, November 25, 2011

School Holiday, mau pergi mana ya?

Cuti sekolah dah pun seminggu berlalu, korang bawa anak-anak jalan ke mana yer...ish meh la sini kita share. Kak-m Agak buntu dok pikir mana nak bawa budak-budak ni jalan. Mengingatkan abang tu dari ajak pergi Putrajaya sampai now dok surruh Daddy bawa dia ke KLCC pula, sekali pun tak dilayannya. Sian mamat tu. dah Daddy tu mana lah ada masa, dah pegang jawatan now lagi lah meeting sana sini. Mummy pula ni bawa kereta pegi kedai runcit depan rumah tu tahu lah .ahahahahh..punya lah buta jalan heeeee...

Well okay, kak-M ada rancangan untuk bawa mereka ke Pusat Sains Negara. Sebenarnya ada perkara menarik di sana dan sangat sesuai untuk budak-budak sekolah ni.


Ada pameran dinosor di sini sehingga 31 Disember 2011. Hmm menarik kan dan bayaran masuk pun agak reasonable dewasa cuma RM8 dan kanak kanak pula RM5 sahaja. Abang Danish ni memang fanatic habis dengan binatang species ni. Dari kecil lagi dah banyak dia mnegumpul replica dinosor dan kalau masuk kedai buku mesti nak cari juga buku-buku dinosour. Buat origami pun nak buat dinosour. Jadi memang tempat yang paling sesuai lah nak bawa dia kesana.

Sasaran kedua pula ialah ke Aquaria KLCC. Ni pun memang permintaan Abang Danish nak ke KLCC. Tak tau la apa yang kepala dia tentang KLCC ni..hahahah kalau kita orang pompuan ni sure nak pi shoping la kak Salmah..hehehhehe...wokey kak-M dah survey but admision fees quit expensive tapi okay kot dengan apa yang akan dijelajahi di dalam Aquaria tu..hang nak pi tidoq dengan Sharks pun boleh dik non..hahahah.. ok bayaran masuk untuk Dewasa ialah RM25 dan kanak-kanak RM25. Hmmm takpa Daddy akan bayar...hehheheh



hah! amik kau, ada puteri duyung lagi, mana nak cari lagi dalam Malaysia. Moh kita ke sana. Ni baru rancangan, tatau ler jadi ke idak, Kalau jadi kak-M update later.

3 comments:

Ungu Violet said...

ungu baru je gi pusat sains negara tuh...mmg bagus tuk budak2..:)

sheksi ar ikan duyung tuh...hihi

Our Little Chateau/My Sweety Closet said...

Susah gak kan Kak M, bila anak2 cuti, kita keja...akak dah lalui semua tu...masa tu sib baik dulu umah dlm kuarters, tinggal dia org kat umah ada isteri jiran2 yg tak keja tlg tengok2kan....

Emma said...

hmmm dah Ungu respon bagus okay lah boleh saja bawa depa ke sana.

OLC: Kak nun, memang gini ler everytime cuti, now lagi lah jadi kerja tak sama dengan cuti sekolah. Hari hari jenuh dok atur acktiviti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...