Followers

Sunday, November 27, 2011

KLCC, here we come.

Akhirnya hasrat abang nak ke KLCC tercapai juga, jejak je kaki ke KLCC abang cakap pada Daddy, setelah bertahun tahun abang ajak, akhirnya adang datang juga KLCC ni..hahahaha, punya lah seronok abang datang sini. Tiket nak masuk Petrosains tu Daddy dah booking at 1pm, kami sampai about 11.30 am jadi pusing2pusing sekitar KLCC dulu.


Hmmm beginilah mereka kalau dapat keluar jalan-jalan. Ahmad Darwish dah selamat sejahtera dibuai mimpi dalam stroller.


Hahhahah, semua mata mengecil sebab cahaya yang agak terang. Nuha cakap mummy jom beli spec mata, susah nak buka mata...dah tak nampak dah..huhuh..macam-macam hal. Dan we notice Nuha terpakai high hill, tak ler tinggi sangat tapi memandangkan nak jalan dalam Petroscience yang ajak jauh tu, jadi we decide to get her new selipar. Singgah ler kedai bata kejap belikan Nuha selipar. Sambil jalan-jalan mummy terperasan ada Harrod, owh mummy pegi Harrod dulu di London,,yer 5 tahun dulu, now Harrods is in Kuala Lumpur okey.


12.30pm kami gerak ke Petroscience, Ya ampun punyalah ramai rakyat, masa nak naik lift tok sah kiralah kan, kami pun naik escalator lebih cepat dengan dok tolak pushchair Darwish lagi. Nak masuk dalam kena kereka kabel macam tu ahhh lama nak nunggu kami naik lift jer.


Ini adalah stesen pertaman tentang tenaga, kiraan tenaga, joule dan sebagainya, wah exited dah Abang Danish dengan projek-projek science kat sini. Memang bagus tempat ni untuk mendekatkan jiwa anak-anak dengan science. Macam-macam ada dan kak-M memang puji usaha mereka mewujudkan tempat ilmiah macam ni.



Dan akhirnya semuanya kelaparan, singgah la kejap di food cour masing-masing cari nasi..hahaha, dan lepas semua kenyang terus balik Shah Alam.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...