Followers

Tuesday, November 29, 2011

Ayam Masak Lemak

Holaaaa, kembali bersiaran lagi. Huuhhh boring sungguh hari ni, suami sekali lagi out station, ke Nilai untuk dua hari, Abang dan Kakak kat rumah nenek di Klang , maka tinggallah mummy dan Darwish di rumah. Letih juga seseorang melayan si kenit ni, kemain lasak dia. Tapi keseronokan melayan Ahmad Darwsih tu sempat juga Kak-M sediakan lauk untuk lunch, sebab tinggal berdua maka kak-M  masak ala kadar. Bahan-bahan yang ada cuma mampu untuk masak ni, then kak-M goreng ikan pekasam ditaburi bawang goreng, ishhh cukup lah tu kan. 



Masak lemak ni antara masakan yang paling kak-M tak pandai....hahah sebab tak pandai maka kak-M selalu nak cuba buat supaya ia menjadi yang terbaik. Kali ni rasanya tak berapa bagus, tapi memandangkan makan sorang-sorang kak-M bedal jer lah...tak tahu kat mana kurang rasanya, macam kurang cili pun ada, kurang garam pun ada, asamnya dah rasa..ahhhh bedal jer.. mari layan gambarnya.



2 comments:

Our Little Chateau/My Sweety Closet said...

Duduk ngan Darwish pun rajin masak...kalu akak dok berdua mcm tu...alamat kedai jer lah...or belasah cereal ja even tghari pun...(vitamin M melekat kemas...)heeee

Emma said...

hahahah..lapar kak oii, kena makan la juga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...