Followers

Monday, September 19, 2011

Kecantikan itu bermula dari rumah

Salam Syawal, Dah hari keberapa dah ni..huih..dok raya lagi ke hmapa semua. Takpalah lagi buleh raya, raya lah kita. Entry ni adalah segmen kecantikan..heheheh sesaja borak pasal kecantikan.

Kebanyakan wanita yang obses tentang kecantikan ni mesti tau yang ada tiga perkara atau tiga langkah utama dalam asa kecantikan, apalagi kalau bukan, membersih, menyegar dan melembab atau boleh refer sini (Wash, Tone and Moisturise). Ini adalah asas penting bagi memastikan wajah kita sentiasa segar buga dan nampak sihat sentiasa. Semua produk kecantikan mesti ada tiga benda ni. Tak percaya cuba tengok salah satunya yang kak-M amik dari produk popular OLAY. Masa kak-M mudah remaja dulu, produk pertama yang kak-M guna ialah POND.. Masa tu mak kak-M yang belikan, Umur masa tu dah 15 tahun, tingkatan 3 lah kiranya. Jadi mak kata, orang pompuan ni kena jaga wajah suapay cantik,segar dan sihat sentiasa. Sebab bila berjumpa orang, wajah adalah objek pertama yang akan dilihat, jadi jagailah wajah kita.

Hari ni kak-M dok review produk kecantikan ni macam tertawan pula dengan OLAY, kak-M memang menggunakan pencuci muka OLAY. Memang bagus, sungguh mencucui sehingga bersih gitu...heheh dah lama tak guna toner. Kalau moisturise kak-M guna produk Clinique. Tapi bila dok baca Total Effect Olay ni macam bagus pulak. Produk olay ni siap ada anti-ageing, and whitening skin as to protect skin damage. Hmmm cemana yek...boleh lah cuba OLAY pula kali ni manatau buleh jadi duta produk OLAY..heheheh

4 comments:

indah.com said...

setuje banget

Emma said...

keh keh keh

ummiarissa said...

kadang-kadang bila baca blog orang cite pasal benda ni,baru lah teringat diri sendiri dah lama tak beli pencuci muka...takut juga tertipu ngan iklan-iklan ni...

Emma said...

ahak, kena banyak buat review dik non, ada barang yang sesuai dengan kita tapi tak sesuai dengan orang lain..macam tu la

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...