Followers

Tuesday, July 26, 2011

Kacang Panjang Goreng Sotong

Petang semalam Abang ada latihan Taekwan-do di sekolah, maka Kak-M ada banyak masa sebelum pick-up abang jam 6 petang. Jadi kak-M buat keputusan untuk singgah sebentar di Giant Sek.13. Dok rayau -rayau di bahagian banhan mentah kak-M terpandang pula sotong-sotong yang sebesar lengan. Apalagi terhenti seketika kak-M kat situ tak payah banyak, 2 ekor pun cukup. hmmmsungguh segar rupanya, dalam kepala dok terpikir dah nak masak apa, lantas kak-M sambar sebungkus kacang panjang. then taraaa!!! jom layan menu kak-M petang semalam.


Kacang Panjang Goreng Sotong

Bahan-bahan
Sotong
Kacang Panjang
cili kering
bawang merah
bawang putih
ikan bilis
garam

Cara-cara:
bawang merah, bawang putih dan ikan bilis dimesin sekali, jangan terlalu hancur la, nak masukkan sikit belacan pun ok. Then tumis hingga naik bau, masukkan sotong dan kacang panjang serta garam secukup rasa. Goreng seketika then siap!..

Senang kan!

4 comments:

ArulchelseA said...

bleh jugak blaja masak ni.. tq

Emma said...

ala dik non, simple simple je..

aDda said...

wah sedapnye!

Emma said...

hmm memang sedap kalau dengan sotong yang fresh!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...