Followers

Thursday, March 17, 2011

Nuffnang


Semenjak dua menjak dok rajin blog hopping ni, banyak blog yang kak-M terjah dok kecoh pasal nuffnang ni. Ini adalah blog yang kak-M kenal pasti memang menjana pendapatan utama melalui blog kot. Rata-rata mereka marah, runsing dan macam2 bebel sebab tak dapat BE or ME or income la kot dari nuffnang. Rentetan dari itu keluar plak cerita kena lah terus bekerja keras untuk terus menyakinkan nuffnang untuk bagi depa BE. Konsepnya di sini Nuffnang akan terus meletakkan iklan pada blog-blog yang aktif atau dikunjungi ramai pelawat. Tapi jika pelawat yang sehingga 200 orang dalam masa satu jam datang tapi sorang pun tak klik pada iklan, cemana pula income akan di jana, boleh ka kata lagu tu? heeee, kak-M pun tak pandai juga. Bukti nyata yang kak-M alami, dah dua kali ni, kak-M pernah tak buka blog more than 3 days, entry toksah kata lah, tak update langsung, apa yang berlaku setiap kali macam tu bila kak-M semak bergerak pulak BE tu...walaupun statistik hanya menjukkan cuma 19 orang sahaja yang terjah blog kak-M dalam masa sehari tau.....ha..apa kata tuan puan? Lagi satu BE tu hanya akan dipaparkan bila iklan tu dah habis tempoh tayang. Kalau you all tak der BE tu maknanya tak dak orang klik la iklan tu or belum lagi di proses....

okey, selamat ber-blog ya.

4 comments:

nanne_manja said...

Nuffnang aku x banyak mana pun...huhuhuhu..tapi tak apalah,
tak kejar sangat pun...tapi kalo nuffnang nak bagi BE, bagus jugak..
dah org nak bagikan :D ..

sambil berblogging, mcm2 info boleh dapat..

Emma said...

macam tu lah..kitakan dah ada pendapatan hakiki, ini sampingan ja, bukan buat kerja apap pun, kalau dapat pun buat bayar bil broadband ja..heeeeeee

atiEy_[azHa] said...

kipas la nuffnang tu . hehee

Emma said...

xpa lah, kita tak harap pun duit depa, kalau depa bagi kita amik lah, kalau tak bagi pun tak pa, tidak menjejaskan ekonomi bulanan pun..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...