Followers

Tuesday, February 8, 2011

Nagakin Capsule Tower

sumber : NAGAKIN

Assalammualaikum,
Tau tak apakah benda kat gambar atas tu? Ia sebenarnya adalah sebuah bangunan di Jepun yang dikenali sebagai NAGAKIN CAPSULE TOWER. Unik kan?Bangunan setinggi 14 tingkat ini mempunya 140 unit individual capsule . Ianya juga adalah sebuah hotel yang dibina pada tahun 1972. Pada tahun 1996 ianya telah disenaraikan di bawah 'World Heritage'.

sumber : NAGAKIN

4 comments:

abgteror said...

perghh...memang canggih nie lau ade kat mesia...

topik panas:
Gadis Kelantan: Sedap Di Makan ???

nadilah said...

... Tq sbb post yang menarik.. Memang UNIK sekali design .. Sekali tengok Macam ` TUKUL TIRUAN' yang LKIM jatuhkan dilaut he he he

shahrul said...

slm kak m,adakah satu cube satu bilik?cmanalah rupa dlm dia.pintu,tangga,dekorasi dlman..lau ada penah p sana share la pic tu..hehee

Emma said...

Capsule tower nieh kak-M tak sampai lagi, kalau adik clcik pada link yang kak-M sediakan tu adik dapat lihat bahagian dalamnya. Satu capsule satu bilik, macam dalam roket gitu....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...